Reteta zilei: Supa de legume cu carne tocata

Supa de legume cu carne tocata din: ulei de masline, carnati, usturoi, ciuperci, rosii, supa de pui, paste, spanac baby, lamaie, patrunjel, parmezan.   Poate te intereseaza si Supa de legume cu patrunjel si busuioc   Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 3 carnati, coaja indepartata 3 catei de usturoi, tocat 240gr ciuperci, feliate 1 […]

Mancare de legume cu burta si bacon

Mancare de legume cu burta si bacon din: bacon, burta, morcov, telina, ceapa, cuisoare, dafin, cimbru, vin alb, sare de mare, piper, ardei iute, aluat, ou. Ingrediente:  100 g bacon feliat 500 g burtă fiartă tăiată fâşii 1 morcov tăiat fâşii 1 fir de ţelină verde tăiat 1 ceapă tăiată felii 2 cuişoare 2 foi […]

Perisoare in sos de rosii cu patrunjel

Perisoare in sos de rosii cu patrunjel din: carne de viţel tocată, cartof, ceapă, pătrunjel, curcuma, piper alb, sare, nucşoară, ulei,  frunze de ţelină, scorţişoară, sos de roşii (sau pastă de roşii), pătrunjel.   Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel tocată 1 cartof 1 ceapă 1/4 legătură pătrunjel 1 linguriţă curcuma 1 linguriţă piper alb 1 […]

Tarta cu kaizer si telina

Tarta cu kaizer si telina din: faina, drojdie, zahar, unt, vin alb, ceapa, ulei, telina, kaizer afumat, smantana, cascaval, oua, piper, chimen, patrunjel.   Ingrediente:  300 g făină 1/2 cub drojdie 1/2 linguriţă zahăr 50 g unt moale 120 ml vin alb 1 ceapă 2 linguri unt 2 linguri ulei 2 rădăcini medii de ţelină […]

retete

Rulada cu carne, cascaval si rozmarin

Rulada cu carne, cascaval si rozmarin din: cotlet fără os, ardei rosu si verde, ceapa rosie, usturoi, mustar, şuncă sau bacon, caşcaval, sare, rozmarin, oregano sau altă verdeaţă, roşie, ulei de măsline, supă, vin alb, smântână pentru frişcă. Ingrediente pentru ruladă: 1 cotlet fără os 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 2 linguri muştar 3 felii subţiri de […]

Oua copte cu bacon si boia

Oua copte cu bacon si boia din: oua, ulei sau unt, bacon, sare, piper, boia dulce.   Ingrediente: ouă ulei sau unt bacon sare piper boia dulce Mod de preparare: Ungi vasul cu unt sau ulei, presari baconul mărunţit în fiecare ochi al vasului, pui deasupra ouăle şi con­dimentezi după gust. Dai la cuptor între […]

Ghiveci cu carne si legume la cuptor

Ghiveci cu carne si legume la cuptor din: carne, varza, morcov, ţelină, mazăre, fasole verde, vânătă, conopidă, rosii, ardei grasi, cartofi, untură sau ulei, sare, unt proaspat. Ingrediente: 600 g carne 1/2 varză 1 morcov 1 pătrunjel 1/4 ţelină 1 mână mazăre 1 mână fasole verde 1 vânătă câteva bucheţele conopidă 2-3 roşii 2 ardei graşi 2-3 cartofi 2 linguri untură sau ulei sare […]

retete

Supa de varza cu carnati si smantana

Supa de varza cu carnati si smantana din: cârnaţi, ulei, ceapă, făină albă, boia, smântână, varză albă, orez, oţet, sare, marar verde. Ingrediente: 100 g cârnaţi 2-3 linguri ulei 1 ceapă 2 linguri făină albă 1 lingură boia 500 g smântână 500-600 g varză albă 2 linguri orez 1 -2 linguri oţet sare mărar verde     Mod de preparare: Tai mărunt […]

Rulouri de dovlecei cu branză

Rulouri de dovlecei si vinete cu branza

Rulouri de dovlecei si vinete cu branza din: dovlecei, vanata, sare, ceapa verde, telemea, parmezan, piper alb, sunca feliata, rosii, ulei de măsline, cimbru. Ingrediente: 2 dovlecei mici (cca 400 g) 1 vânătă mică (cca 200 g) sare 2 cepe noi, cu partea verde 200 g telemea 70 g parmezan ras piper alb măcinat 200 g şuncă feliată 3 […]

Reteta zilei: Cartofi dulci cu chorizo si naut

Cartofi dulci cu chorizo si naut din: chorizo, ulei de masline, usturoi, cartof dulce, piper cayenne, boia, chili, sare, piper, naut, patrunjel. Poate te intereseaza si Burgeri cu carne de porc si chorizo Ingrediente: 2 carnati chorizo, tăiati felii 1/2 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 cartof dulce, decojit, taiat fasii […]

Salata de varza rosie cu cartof si muschi afumat

Salata de varza rosie cu cartof si muschi afumat din: cartofi,  varza rosie, muschi afumat sau sunculita afumata, ceapa, patrunjel verde, sare, piper, ulei, otet, busuioc verde.   Ingrediente: 4 cartofi 300 g varza rosie 100 g muschi afumat sau sunculita afumata 1 ceapa patrunjel verde sare piper ulei otet busuioc verde Mod de preparare: Fierbi cartofii […]

Turta cu sunca si salvie

Turta cu sunca si branza

Turta cu sunca si branza din: faină de secară, faină de grâu, drojdie de bere, apa calduta, sare, sunca, ceapa, telemea, smantana, piper, ulei.   Ingrediente: 200 g faină de secară 200 g faină de grâu 20 g drojdie de bere 200 ml apa calduta 1 lingurita de sare Pentru umplutura: 200 g sunca 3 cepe 200 g telemea […]

retete

Sis-kebap cu nuca de cocos si alune

Sis-kebap cu nuca de cocos si alune din: carne tocată, cuşcuş, ceapa, usturoi, nucă de cocos, alune, scorţişoară, nucşoare, usturoi, ghimbir, chili verzi, unt topit. Ingrediente: 1 kg de carne tocată 1 1/2 linguriţă de cuşcuş 5 cepe 4 căţei de usturoi 50 g nucă de cocos 30 g alune 5 cm de scorţişoară 5 […]

retete

Carne tocata cu fasole franceza si sofran

Carne tocata cu fasole franceza si sofran din: carne tocată, unt, praf de şofran, usturoi, fasole franceză, piper, ceapă, sare, ghimbir, praf de curry. Ingrediente: 500 g carne tocată 100 g unt 1/3 linguriţă de praf de şofran 1 căţel de usturoi fasole franceză 8 boabe de piper 200 g ceapă sare şi piper după […]

Batoane de macaroane cu jambon si branza dulce

Batoane de macaroane cu jambon si branza dulce din: macaroane, jambon, branza dulce, oua, sare, piper alb, unt, pesmet.   Ingrediente: 400 g macaroane 100 g jambon 200 g brânză dulce 3 ouă sare piper alb 1 lingură unt 100 g pesmet     Mod de preparare: Fierbi pastele în apa uşor sărată, adăugând şi o […]

Reteta zilei: Supa de cartofi cu porumb si bacon

Supa de cartofi cu porumb si bacon din: porumb, bacon, unt, ceapa, ardei, cimbru, chimen, turmeric, cartofi, supa de pui, sare, piper, amidon, smantana, arpagic. Poate te intereseaza si Supa de vita cu dovleac si cartofi dulci   Ingrediente: 3-4 stiuleti de porumb, boabele scoase de pe stiuleti 120gr bacon, maruntit 2 linguri unt nesărat […]

Friptura cu salata de cicoare si rosii

Friptura cu salata de cicoare si rosii din: friptură preparată la grătar, ridichii,  cicoare (andivă), roşii lunguieţe, ouă. Ingrediente: 375 g friptură preparată la grătar, tăiată fâşii, pe lungime 125 g ridichii, tăiate feliuţe fine 1 căpăţână de cicoare (andivă) sau două frunze fragede de cicoare, rupte bucăţi 250 g roşii lunguieţe, tăiate în patru, pe […]

Placinta cu carne si legume – usor de preparat

Placinta cu carne si legume din: aluat foietaj, cartofi, varza, ceapa, cimbru, patrunjel, usturoi, sare, piper, carne, unt, faina, ou. Ingrediente: 450 g aluat foietaj Ingrediente pentru umplutura: 400 g cartofi curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri 200 g varză tăiată în fâşii subţiri 1 ceapă, curăţată şi tocată 4 fire de cimbru sau pătrunjel […]

Iepure cu usturoi, otet si boia

Iepure cu usturoi, otet si boia din: iepure, ulei de măsline, usturoi, foi de dafin, boia dulce sau picantă, oţet, sare, piper. Ingrediente: 1 iepure 1 pahar ulei de măsline 1 căpăţână de usturoi 2 foi de dafin boia dulce sau picantă 1 pahar oţet sare şi piper Mod de preparare: Tai iepurele în bucăţi mai mici, le presari cu sare […]

Tagliatelle cu pancetta

Tagliatelle cu pancetta din: ulei de masline, salvie, ceapa, pancetta, dovleac, sare, piper, tagliatelle, parmezan.   Ingrediente:  2 linguri cu ulei de măsline 10 frunze de salvie 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt 75 g pancetta tăiată în bucăţi 200 g dovleac ras sare şi piper negru măcinat 150 g tagliatelle 30 g parmezan ras   […]

Retete

Friptura de curcan cu mere in vas de lut

Friptura de curcan cu mere in vas de lut din: curcan, ulei, rom, morcovi carota, telina, ceapa rosie, mere ionatane, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan mijlociu 100 ml ulei 50 ml rom 2 morcovi carotă 1 ţelină mică 1 ceapă roşie 3 mere ionatane sare piper măcinat Mod de preparare: Scufunzi vasul de lut în […]

retete

Carnati de iepure si porc – usor de preparat

Carnati de iepure si porc din: carne de porc, iepure, sare, piper, usturoi, intestine subţiri de porc. Ingrediente: 2 kg carne de porc o jumătate iepure sare piper 4 căţei de usturoi intestine subţiri de porc Mod de preparare: Pulpele şi muşchii de la un iepure tânăr, 2 kg carne de porc grasă şi 3 căţei de usturoi […]

Placinta cu sunca si seminte de susan

Placinta cu sunca si seminte de susan din: aluat foietaj, sunca, branza roquefort, seminte de susan, smantana, galbenus de ou, sare, piper. Ingrediente:  2 foi aluat foietaj 4 felii de şuncă 250 g brânză roquefort 1 lingură cu seminţe de susan 1 lingură cu smântână 1 găbenuş de ou sare şi piper   Mod de […]

Reteta zilei: Mancarica de fasole cu carnati

Mancarica de fasole cu carnati din: ulei de masline, carnati, ceapa, usturoi, rosii zdrobite, busuioc, oregano, fulgi de ardei rosu, piper, fasole, spanac, sare. Este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui […]

Coada de taur cu morcov, ardei si praz

Coada de taur cu morcov, ardei si praz din: coadă de taur (vită), morcovi, ceapă, ardei roşu, usturoi, praz, sare, piper, vin rosu, apa, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg coadă de taur (vită) 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei roşu mare 4 căţei de usturoi 1 praz piper sare 2 pahare vin roşu 1 pahar apă […]

retete

Carne la cuptor cu maghiran si bacon

Carne la cuptor cu maghiran si bacon din: chifle, lapte, carne tocată amestec, ouă, ceapă, sare, piper, măghiran, usturoi, frunze de pătrunjel, ulei, bacon. Ingrediente: 2 chifle 100 ml lapte 800 g carne tocată amestec, 2 ouă 1 ceapa sare piper măghiran 2 căţei de usturoi 1 legătură de frunze de pătrunjel 1 lingură ulei 100 […]

Cârnăciori în bacon

Bacon umplut cu carnaciori

Bacon umplut cu carnaciori din: prune uscate, caise uscate, vin, bacon, mustar, carnaciori, ulei de masline. Ingrediente:  12 prune uscate, fără sâmburi 12 caise uscate 100ml de vin alb sec sau suc de portocale 12 felii lungi de bacon, tăiate în jumătăţi 1-2 linguri de muştar 24 cârnaciori de porc ulei de măsline, pentru uns […]

Tochitura cu boia de ardei

Tochitura cu boia de ardei din: carne de porc, ciuperci, carnati, kaizer, ulei, pasta de rosii, vin alb, cascaval, sare, piper, cimbru, boia de ardei, usturoi.   Ingrediente: 300 g carne de porc (fleică şi muşchi) 100 g ciuperci feliate 100 g cârnaţi olteneşti tăiaţi 50 g kaizer afumat 4 linguri ulei 1 lingură pastă […]

retete

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov din: gât de gâscă, pipote de gâscă, carne de porc slabă, ceapă, ulei, orez, zare, piper, pătrunjel, fasole boabe, morcov, foaie de dafin, bulion, tarhon. Ingrediente: gât de gâscă pipote de gâscă 100 g carne de porc slabă 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingură orez sare piper pătrunjel 250 g fasole boabe 1 morcov 1 […]

retete

Rata cu struguri si lichior

Rata cu struguri si lichior din: carne de raţă, unt, coniac, lichior, orez, struguri albi, sare. Ingrediente: câteva bucăţi carne de raţă 150 g unt 50 ml coniac 50 ml lichior 200 g orez 1 kg struguri albi sare Mod de preparare: Căleşti carnea în 75 g unt şi laşi să fiarbă înăbuşit, apoi adaugi […]

Slanina de porc cu boia

Slanina cu boia si zeama de varza

Slanina cu boia si zeama de varza din: slănină de pe burtă, zeamă de varză, boia dulce, sare, piper.   Ingrediente: o bucată slănină de pe burtă 2 litri zeamă de varză un plic boia dulce sare boabe de piper   Mod de preaprare: Slănina se taie pentru a obţine o bucată sau două cât mai drepte. Se […]