retete

Cartofi la cuptor cu sunca si smantana

Cartofi la cuptor cu sunca si smantana din: cartofi, caşcaval, smântână, şuncă presată sau kaizer, ouă, sare, condimen­te cu gust de legume, pătrunjel. Ingrediente: 6 cartofi 200 g caşcaval 250 g smântână 150 g şuncă presată sau kaizer 4 ouă sare condimen­te cu gust de legume pătrunjel   Mod de preparare: Pui cartofii în coajă la […]

Ciorba de fasole cu legume si carnati

Ciorba de fasole cu legume si carnati din: fasole, carnati, ardei gras, morcovi, cartofi, rosii, suc de rosii, dafin, cimbru, patrunjel, marar, sare, piper, suc de lamaie, ceapa, smantana.     Ingrediente:  500 g fasole boabe 2 cărnaţi de casă 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi 1 conservă roşii cuburi 750 ml suc de […]

Ciorba de agrise cu carne si smantana

Ciorba de agrise cu carne si smantana din: carne sau oase afuma­te, agrişe, ceapă, orez, gălbenuş, smântână, pătrunjel, sare. Ingrediente: 300 g carne sau oase afuma­te 1/4 kg agrişe 1 ceapă 2 linguri orez 1 gălbenuş 150 g smântână pătrunjel sare   Mod de preparare: Pui carnea sau oasele la fiert în 2-3 l de […]

Varza cu slanina afumata si smantana

Varza cu slanina afumata si smantana din: varză, slănină afumată, ceapa, mărar, morcovi, ardei gras, sare, piper boabe, roşii, smântână, foi de dafin.   Ingrediente: 1 varză potrivită 200 g slănină afumată 2 cepe 1 legătură mărar 2 morcovi 1 ardei gras sare piper boabe 3 roşii decojite (sau 2 linguri pastă de tomate) smântână foi […]

Sunca la cuptor cu zahar brun si cuisoare

Sunca la cuptor cu zahar brun si cuisoare din: carne afumată împănată, cuisoare, zahar brun, apa. Ingrediente: o bucată carne afumată, împănată 10 cuişoare 150 g zahăr brun 200 ml apă Mod de preparare: Intreaga bucată de carne se găureşte cu vârful unui cuţit, iar în orificiile formate se înfig cuisoare. Apoi, se presară cu zahărul brun si se asază carnea […]

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale in vin cu slanina afumata

Sarmale in vin cu slanina afumata din: carne tocată amestec vită şi porc, slănină afumată, ceapă, orez, ulei, piper, sare, varză acră, vin alb, morcovi, cimbru uscat.   Ingrediente: 2 kg carne tocată amestec vită şi porc 300 g slănină afumată 1/2 kg ceapă 200 g orez 50 ml ulei sare piper o varză acră mărişoară Ingrediente pentru sos: 2-3 linguri […]

Orez in dovleac cu carnati

Orez in dovleac cu carnati din: orez, ceapă verde, ceapa, carnati, ulei, apa, dovleac, pătrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 200 g orez o legătură ceapă verde o ceapă mare, uscată 2 cârnaţi 2 linguri ulei 50-100 ml apă un dovleac mic spre mediu 1/2 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se taie dovleacul în două, se scot […]

Sandvisuri aromate cu branza si sunca

Sandvisuri aromate cu branza si sunca din: branza gruyere, crema de branza, mustar dijon, sare, piper, scortisoara, paine, sunca, unt.   Ingrediente:  150gr branza gruyere, rasa 200ml crema de branza 1 lingurita mustar dijon sare piper scortisoara 10 felii de paine sunca, feliata unt Mod de preparare: Incinge cuptorul la 190°C. Combină 100g de brânză […]

Iepure cu masline si cartofi

Iepure cu masline si cartofi din: iepure, masline verzi, ceapa, usturoi, vin alb sec, unt, ulei, sare, piper, cartofi. Ingrediente: un iepure portionat 150 g măsline verzi 3 cepe 2 căţei de usturoi 500 ml vin alb sec 10 g unt 2 linguri ulei sare piper 2-3 cartofi Mod de preparare: Intr-o oală cu fund […]

Şiş-Kebap cu menta

Şiş-Kebap cu menta din: zeama de lamaie, menta proaspata, frunze de coriandru, anacard crud, ceapă, usutroi, chili verde, carne tocata de vita, coriandru, chimen, ajwain (sau seminţe de chimen), garam maşala, colorant, pastă de tomate, piper, ou, praf de chili, sare, ulei, seminţe de mac, seminţe de susan.   Ingrediente: zeama de la 1/2 lămâie, 2 linguri de mentă proaspătă (său I […]

Piftie de peşte

Piftie de iepure cu legume si merisoare

Piftie de iepure cu legume si merisoare din: iepure, morcovi, radacina de telina, zucchini, ardei graşi roşii, merişoare, gelatină, boabe de piper, foi de dafin, cuişoare, oţet, oua. Ingrediente: 1 iepure curăţat 4 morcovi mari 1 rădăcină de ţelină 4 zucchini 2 ardei graşi roşii 100 g merişoare 14 foi gelatină 10 boabe de piper […]

Chiftele de carne cu fulgi de ovaz si usturoi

Chiftele de carne cu fulgi de ovaz si usturoi din: fulgi de ovăz, lapte, carne de porc, carne de vită, oua, ceapa, usturoi, ulei, piper, chimen, patrunjel verde, sare, concentrat de legume, pesmet. Ingrdiente: 120 g fulgi de ovăz 8 linguri de lapte 320 g carne de porc 320 g carne de vită 1 ou 2 cepe 2-4 căţei […]

Ciolan afumat in aluat cu ustuoi

Ciolan afumat in aluat cu ustuoi din: ciolan ammat fără os, aluat foitaj, usturoi, ulei, rozmain, ou, vin alb.   Ingrediente: 1 ciolan ammat fără os 1 foaie aluat foitaj 2-3 căţei usturoi, piaţi 2 linguri ulei rozmain 1 ou bătut 1 pahar vin alb ulei pentru uns Mod de preparare: Condimentezi ciolanul cu rozmarin şi îl pui într-o […]

Sarmale cu praz si costita afumata

Sarmale cu praz si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, pasta de tomate, varza murata, costita afumata, foi dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 3 cepe mari 1 fir praz, taiat si spalat 5 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata 200-300 g costita afumata […]

Sarmale cu carne afumata si dafin

Sarmale cu carne afumata si dafin din: varza murata, carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată), carne de mânzat, orez, ceapa, ulei, bulion, sare, piper, cimbru, dafin.   Ingrediente: 2 verze murate mari 1 kg carne afumată (jambon, ciolan sau orice altă bucată de carne afumată) 1/2 kg carne de mânzat 1 ceşcuţă orez […]

Varza calita cu carnati si cimbrisor

Varza calita cu carnati si cimbrisor din: varza murata, carnati afumati, ceapa, pasta de rosii, foi de dafin, ulei, cimbrisor uscat, marar uscat, piper boabe. Ingrediente: 1 varza murata 400 g carnati afumati 1 ceapa 2 linguri pasta de rosii 2 foi de dafin 50 ml ulei 1 lingurita cimbrisor uscat 1/2 ligurita marar uscat piper boabe   Mod de preparare: […]

retete

Muschi cu orez si sos de soia

Muschi cu orez si sos de soia din: muşchi, zahăr, orez, vin de orez (sau pepsi-cola), sos de soia, usturoi, ceapă verde, ulei susan, seminţe de susan, piper negru. Ingrediente: 2 kg muşchi 3 linguri zahăr 3 ceşti orez 1 linguriţă vin de orez (sau pepsi-cola) 4 linguri sos soia 3 linguriţe usturoi pisat 3 […]

Orez “a la Canton” cu carnaciori si costita

Orez “a la Canton” cu carnaciori si costita din: orez fiert, untură, cârnăciori, costiţă, ouă, ceapă, ton, ceapă verde, câteva ciuperci. Ingrediente: 5 ceşti orez fiert 5 linguri untură 8 cârnăciori 300 g costiţă 4 ouă 1 ceapă 150 g ton ceapă verde câteva ciuperci Mod de preparare: Cu câteva ore înainte de preparare, orezul se […]

Costita inabusita, cu boabe fermentate de soia

Costita inabusita, cu boabe fermentate de soia din: costiţă, glutanat de sodiu, boabe fermentate de soia, vin, mălai, zahăr, sos de soia, ceapă verde (chinezească), sare, rădăcină de ghimbir, piper. Ingrediente: 500 g costiţă 1/3 linguriţă glutanat de sodiu 1 lingură boabe fermentate de soia 1 lingură vin 1 lingură mălai (dizolvat în 2 linguri apă) […]

Cioba de varza cu carnati si smantana

Cioba de varza cu carnati si smantana din: varza, salata verde, ceapa, marar, smantana, ulei, carnati afumati, zeama de varza, morcov, patrunjel.   Ingrediente: 1/2 varză tăiată 1 salata verde 1 ceapa tocată 1 legătură mărar tocat 100 ml smântână 1 lingura ulei 500 ml zeamă varză 2 cârnati afumaţi, tăiati felii 1 morcov ras 1 patrunjel […]

retete

Costita inabusita, cu orez si sos de soia

Costita inabusita, cu orez si sos de soia din: costiţă, vin, orez, zahăr, pastă fermentată dulce, ceapă verde (chinezească), ulei de susan, sos de soia, piper, sare. Ingrediente: 500 g costiţă 1 lingură vin 100 g orez 2 linguriţe zahăr 6 linguri pastă fermentată dulce 1 lingură ceapă vercje (chinezească) tocată 1 lingură ulei de susan […]

retete

Iepure de casă cu smântână

Iepure de casă cu smântână din: carne de iepure, ceapa, faina, mustar, boabe de ienibahar, boabe de piper, smantana, unt, sare. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 ceapă 1 lingură de făină 1 lingură de muştar boabe de ienibahar şi de piper 100 g smântână 60 g unt sare Mod de preparare: Carnea scoasă […]

retete

Marinată fiartă pentru carnea de vânat

Marinată fiartă pentru carnea de vânat Pentru o raţă sălbatică, gâscă sau lişiţă: 200 ml apă, 100 ml oţet, 1/2 l vin roşu, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel (legumele se taie cât mai subţire), foi de dafin, 1 ramură de cimbru, boabe de piper şi de ienibahar, sare; se mai pot adăuga […]

Iepure cu legume si măsline

Iepure cu legume si măsline din: carne de iepure, morcovi, telina, pasta de toamte, ceapa, vin, ulei, dafin, boabe de piper, cimbru, lamaie, arpagic, masline, usturoi, sare, otet. Ingrediente: 1 kg care de iepure 100 g morcovi 1/2 telină 50 g pastă de tomate 100 g ceapă 200 ml vin 150 ml ulei foaie de […]

Costita cu napi si ghimbir

Costita cu napi si ghimbir din: costiţă, ceapă verde chinezească, napi, rădăcină de ghimbir, sare, boabe piper chinezesc, glutanat de sodiu, piper măcinat, vin.   Ingrediente: 500 g costiţă 2 linguri ceapă verde chinezeasca 250 g napi 1 linguriţă rădăcină de ghimbir 1 linguriţă sare 10 boabe piper chinezesc 1 linguriţă glutanat de sodiu puţin piper […]

Salata de sparanghel cu ananas

Salata de sparanghel cu ananas din: sparanghel proaspăt sau 1 bor­can sparanghel con­servat, oua de prepelita, şuncă sau piept de pui fiert, com­pot de ananas, castravete în oţet, gogoşar în oţet, maioneză light, sare, piper alb, salata, ou de gaina.   Ingrediente: 500 g sparanghel proaspăt sau 1 bor­can sparanghel con­servat  10 ouă de prepeliţă  200 g şuncă sau piept de […]

Crochete cu parizer si cascaval

Crochete cu parizer si cascaval din: ouă, parizer, cascaval, gris, praf de copt, faina, patrunjel, sare, piper, pesmet, ulei.   Ingrediente:  3 ouă  200 g parizer  200 g caşcaval  2 linguri griş  1 plic praf de copt  200 g făină  1 legătură pătrunjel  sare  piper alb  150 g pesmet  200 ml ulei pentru prăjit Mod de […]

Chitele cu sos picant si patrunjel

Chitele cu sos picant si patrunjel din: cârnaţi proaspeţi, piper, sos Worchester, pătrunjel, ceapa rosie, jeleu de coacaze, coaja de portocală, muştar, sos Tabasco, ulei, chifle mici.   Ingredinete: 800 g cârnaţi proaspeţi (porc şi vită) 2 linguriţe piper măcinat 2 linguriţe sos Worchester 2 linguri pătrunjel 3 cepe roşii, răzuite 150 g jeleu de coacăze coaja răzuită de la 1 portocală 1/2 linguriţă muştar […]

retete

Cum se pregateste iepurele

Cum se pregateste iepurele Iepurele se agaţă de picioarele de dinapoi în două cârlige distanţate între ele la 16 cm. Se taie pielea în jurul labelor, apoi cea de la încheieturile picioarelor de dinapoi, se trage blana în jos de pe tot corpul, răsucind-o cu părul înăuntru. Picioarele din faţă se taie de la încheieturi. […]

retete

Cum se pregateste caprioara

Cum se pregateste caprioara Căprioara se ţine câteva zile în blană pentru fezandare, după care se jupoaie şi se marinează. Carnea de la orice vânat jupuit trebuie pusă la marinat, altfel se înnegreşte şi se usucă pe deasupra. Din carnea de căprioară se pot prepara diferite feluri de mâncare. Modul de preparare este acelaşi cu […]

Clatite cu spanac si telemea

Clatite cu spanac si telemea din: lapte, apa, faina, ou, ulei, spanac congelat, telemea, sunca, smântână, caşcaval. Ingrediente pentru aluat:  un litru lapte  un litru apă  un kg făină  un ou  6 linguri ulei pentru prăjit Ingrediente pentru umplutură:  300 g spanac congelat  300 g telemea  250 g şuncă Ingrediente pentru copt:  250 ml smântână  50 g caşcaval […]

Clătite cu şuncă

Clatite pane cu sunca

Clatite pane cu sunca din: făină, oua, ulei, unt topit, lapte, sunca, oua, pesmet auriu. Ingrediente pentru aluat:  300 g făină  3 ouă  2 linguri ulei  50 g unt topit  300 ml lapte Ingrediente pentru umplutură:  200 g şuncă Ingrediente pentru pane:  2 ouă  pesmet auriu  ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se pune făina […]