Bob cu carnati si morcov

Bob cu carnati si morcov din: bob, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, bulion, carnati de casa, ulei, sare, piper. Ingrediente:  200 g bob  o ceapă  6 morcovi  o rădăcină pătrunjel  un ardei gras  o lingură bulion  2-4 cârnaţi de casă, în funcţie de mărime  2 linguri ulei  sare piper     Mod de preparare: Bobul se […]

Placinta ciobanului cu legume si ierburi

Placinta ciobanului cu legume si ierburi din: carne tocată, piure de cartofi, morcov, mazare congelata, telina, ceapa, sare, piper, usturoi, cimbru şi rozmarin uscat, ketchup, sos picant, unt. Ingrediente:  600 g carne tocată  500 g piure de cartofi  un morcov mare  150 g mazăre congelată  3 fire ţelină  2 cepe  sare  piper  2 căţei usturoi  2 linguri cimbru şi rozmarin […]

Rulouri de vinete cu garnitura de paste cu carne

Rulouri de vinete cu carne si ceapa

Rulouri de vinete cu carne si ceapa din: vinete, carne tocata dupa gust, ou, ceapa, patrunjel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente:  o vânătă mare  350 g carne tocată după gust  un ou  o ceapă  o legătură pătrunjel  250 ml suc de roşii  sare  piper Mod de preparare: Vânătă se taie felii pe lung si […]

ciorbe

Cea mai simpla ciorba de perisoare

Cea mai simpla ciorba de perisoare din: ceapa, morcov, cartof, ardei gras sau pasta de ardei, orez, carne tocata (în funcţie de preferintă), oua, verdeata, concen­trat de legume, zeamă de varză sau borş Ingrediente: 2 cepe potrivite 1 morcov mare 1 cartof mare 1 ardei gras sau pastă de ardei orez 500 g carne tocată (în funcţie […]

retete

Prepeliţe la tavă

Prepeliţe la tavă din: prepelite, foi de vita, slanina, unt, vin, supa de oase, coniac, sare. Ingrediente: 3 prepeliţe 5 foi de viţă 3 felii de slănină 100 g unt 1 pahar de vin sau supă de oase 1 lingură de coniac sare Mod de preparare: Prepeliţele se jumulesc, se pârlesc, se şterg, li se […]

Cheeseburger de casa cu rosii si smantana

Cheeseburger de casa cu rosii si smantana din: chifle, carne toca­tă, brânză topită, rosii, ceapa, mustar, smantana, salata verde, sare, piper. Ingrediente:  4 chifle  300 g carne toca­tă  8 felii brânză topită  2-3 roşii  o ceapă  2 linguri muştar  2 linguri smântână  salată verde  sare  piper Mod de preparare: Carnea se amestecă bine cu ceapa tocată mărunt, sare […]

Kebab cu piept de pui

Kebab cu piept de pui din: chifle cu susan, piept de pui sau curcan, crema de branza, suc de lamaie, rosii, cartofi, salata, ceapa rosie, usturoi, patrunjel otet, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente:  4 chifle cu susan  2 felii piept de pui sau curcan  250 g cremă de brânză  sucul unei lămâi  2 roşii  2 cartofi  câteva foi […]

retete

Cum se pregateste carnea de mistret

Cum se pregateste carnea de mistret: Este bine de ştiut că mistreţul din pădurile de la şes este mai gras (poate atinge 300 kg) decât cel din pădurile de munte, care este mult mai slab. Mistreţul se prepară la fel ca şi carnea de porc. Carnea se ţine câteva zile în baiţ. Se poate consuma […]

Ciolan in sos de bere neagra

Ciolan in sos de bere neagra din: ciolan afumat, bere neagra, usturoi, boabe de piper, dafin, cimbru, chimen, ceapa, sare. Ingrediente:  1 ciolan afumat 500 ml bere neagră 5-6 căţei de usturoi 3-4 boabe de piper 1 foaie de dafin 1/2 linguriţă de cimbru 1 linguriţă rasă de chimen 1 ceapă sare   Mod de […]

Muschi file cu nuci si cartofi

Muschi file cu nuci si cartofi din: muşchi file, unt, nuci, cartofi, sare, piper.   Ingrediente:  o bucată muşchi file de maximum 1,5 kg  un pachet unt  200 g nuci măcinate  4-5 cartofi  sare  piper     Mod de preparare: Carnea se unge cu 3/4 din pachetul de unt, se presară cu sare si piper si […]

Cartofi umpluti cu carne si legume

Cartofi umpluti cu carne si legume din: cartofi, carne tocată amestec,  ceapă, morcov, ulei, sare, piper, brânză topita.   Ingrediente:  8 cartofi medii  300 g carne tocată amestec  o ceapă  un morcov  2 linguri ulei  sare  piper  un tub subţire brânză topită   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă, într-un vas acoperit. Intre timp, ceapa […]

Placinta cu ciuperci si marar 

Placinta turceasca cu carne si ciuperci

Placinta turceasca cu carne si ciuperci din: foi de plăcintă, carne tocată, ardei gras verde, ciuperci albe, spanac, ceapa, pătrunjel, smântână, oua, cascaval, sare, piper, ulei, unt topit.   Ingrediente:  un pachet foi de plăcintă  300 g carne tocată  un ardei gras verde  200 g ciuperci albe  100g spanac  o ceapă  2 linguri pătrunjel  3 […]

Fazan cu mujdei

Fazan cu mujdei din: fazan, usturoi, ulei, lamaie, piper, sare, pasta de tomate. Ingrediente: 1 fazan 1 căpăţână de usturoi 2-3 linguri de ulei 1 lămâie piper sare 1/2 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: După ce a stat la marinare fazanul se taie în bucăţi, se sărează şi se prăjeşte în ulei […]

Empanadas cu carne, stafide si masline

Empanadas cu carne, stafide si masline din: aluat foitaj, ceapa, carne tocata, faina, ardei gras rosu, patrunjel, stafide, masline negre, ulei, sare, piper.   Ingrediente:  un pachet aluat foitaj  5 cepe  250 g carne tocată, după gust  3 linguri făină  50 g stafide  un ardei gras roşu  pătrunjel  2 linguri măsline negre feliate  ulei  sare  piper […]

retete

Ruladă delicioasa de carne în aluat

Ruladă delicioasa de carne în aluat din: faina, caimac, smantana, unt, sare, carne, ceapa, grasime, faina, oua, verdeata, sare, piper. Ingrediente aluat: 1 ceaşcă de făină 1 ceaşcă de caimac sau smântână, amestecate cu unt în părţi egale 1 vârf cuţit de sare Ingrediente umplutura: 750 g carne macră 2 cepe 2 linguri de grăsime 1 […]

Reteta zilei: Pizza delicioasa de casa

Pizza delicioasa de casa din: drojdie uscata, apa calda, miere lichida, faina, ulei de masline, sare, malai, ardei, ananas, carnati, branza, patrunjel, sos pizza, sos barbeque, sos sriracha, praf de usturoi, condimente italiene, sare, piper. Poate te intereseaza si Pizza della casa   Ingrediente pentru aluat: 1 pachet drojdie uscată 1 cana apă caldă 1 […]

Reteta zilei: Varza cu carnati si ardei gras

Varza cu carnati si ardei gras din: ulei de masline, carnati, ardei gras, ceapa, condimente, praf de ceapa, praf de usturoi, piper, usturoi, varza, supa de pui. Poate te intereseaza si Mancare de varza cu vita si carnati   Ingrediente: 1 lingura de ulei de măsline 3-4 carnati, feliati 1 ardei gras verde, feliat 1 […]

Chiftelute cu sos de rosii si usturoi

Chiftelute cu sos de rosii si usturoi din: carne tocată, ceapa, patrunjel, ou, ulei, faina, sare, piper, rosii, pastă de roşii, ceapă, usturoi.   Ingrediente:  450 g carne tocată  o ceapă  o legătură pătrunjel  un ou  ulei pentru prăjit  3 linguri făină  sare  piper Ingrediente pentru sos:  2 roşii bine coapte  3 linguri pastă de roşii  o ceapă […]

retete

Clătite cu spanac şi şuncă

Clătite cu spanac şi şuncă din: faina, oua, lapte, sifon, apa minerala, sare, unt, ceapa, usturoi, spanac, sunca, condimente. Ingrediente pentru clatite: făină ouă lapte sifon sau apă minerală 1 praf de sare Ingrediente pentru umplutura: unt 1 ceapă mică 1-2 căţei de usturoi spanac şuncă slabă smântână condimente Mod de preparare: Se amestecă ingredientele […]

Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de cocos

Chiftelute de curcan in sos de cocos din: carne de curcan, ulei de masline, ulei de arahide, ceapa, usturoi, iarba de lamaie, ghimbir, sos de soia, sos de peste, pasta de chili, pesmet, coriandru, sare, piper, cardamom, scortisoara, turmeric, seminte de ccoriandru, anason, lapte de cocos, supa de pui, suc de limeta.   Poate te […]

retete

Iepure cu ananas si stafide

Iepure cu ananas si stafide din: iepure, ulei, sare, piper, mustar, orez, compot de ananas, stafide. Ingrediente: carne de iepure ulei sare piper muştar 250 g orez 1 cutie compot de ananas, tăiat bucăţi 100 g stafide   Mod de preparare: Carnea de iepure se taie bucăţi, se prăjesc în ulei. Când sunt bine rumenite, […]

Ruladă cu carne tocată si legume

Rulada de carne cu usturoi si boia

Rulada de carne cu usturoi si boia din: carne de vită tocată, sare, piper, boia, usturoi, ou, ceapă, ardei gras verde, pesmet, lapte, ulei. Ingrediente: 750 g carne de vită tocată sare 1/2 linguriţă piper 1 linguriţă boia 1 linguriţă usturoi pisat 1 ou 1 ceapă mică, tocată 1/2 ardei gras verde, tăiat fâşii 3/4 cană pesmet 1/2 cană lapte ulei   Mod de […]

Iepure cu usturoi

Iepure la tava cu legume si usturoi

Iepure la tava cu legume si usturoi din: fasole verde, iepure, cartofi, usturoi, ceapa, morcov, sare, margarina, ulei de masline, boia de ardei, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1/2 iepure 2 cartofi fierţi 5-6 căţei de usturoi Ingrediente pentru marinată: 1 ceapă 1 morcov 5 căţei de usturoi sare Ingrediente pentru pastă: 1 lingură cu margarină […]

Antreu cu ciuperci si bacon

Antreu cu ciuperci si bacon din: ciuperci portobello, roşie, ceapă roşie, usturoi, bacon, para, vin alb, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:  3 ciuperci portobello  1 roşie mare  1 ceapă roşie mică  1 căţel de usturoi  1 felie de bacon  1/2 pară  100 ml vin alb  ulei  sare, piper  pătrunjel     Mod de preparare: Taie ceapa solzişori, toacă fin […]

Sarmale in foi de tei cu kaizer

Sarmale in foi de tei cu kaizer din: kaizer, parmezan (sau caşcaval afumat mai vechi, dat pe răzătoarea mică), brânză telemea maturată (eventual cu verdeţuri), chimen, nuca, boia dulce, piper negru, frunze de tei. Ingrediente: 200 g kaizer 100g parmezan (sau caşcaval afumat mai vechi, dat pe răzătoarea mică) 150 g brânză telemea maturată (eventual cu verdeţuri) chimen 3-4 mieji de […]

Placinta cu cartofi, branza si carne tocata

Placinta cu cartofi, branza si carne tocata din:carne tocată amestec vită cu porc, pulpă de roşii din conservă, morcov, ceapă albă, cartofi, unt, ulei, brânză de burduf, boia de ardei dulce, sare, piper, rozmarin, cimbru.   Ingrediente: 700 g carne tocată amestec vită cu porc 300 ml pulpă de roşii din conservă 1 morcov mare 1 ceapă […]

Paste cu broccoli si sunca presata la cuptor

Paste cu broccoli si sunca presata la cuptor din: paste tortiglioni, smântână pentru gătit, oua, şuncă presată, brânză, broccoli, sare.   Ingrediente: 400 g paste tortiglioni 400 g smântână pentru gătit 4 ouă 300 g şuncă presată, tăiată fetii 200 g brânză 2 buchete broccoli sare Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare. Procedezi la fel şi […]

Mancare de fasole boabe cu galbiori si carnati

Mancare de fasole boabe cu galbiori si carnati din: fasole boabe, galbiori, carnati atumati, ceapa verde, ardei iute, sare, ulei.   Ingrediente: 500 g fasole boabe 400 g galbiori 400 g carnati atumati 1 ceapa verde 1 ardei iute 1 praf de sare 2-3 linguri de ulei   Mod de preparare: Pui de seara fasolea la inmuiat, […]

Carnati in aluat cu rozmarin

Carnati in aluat cu rozmarin din: ouă, cârnaţi, făină, lapte, ulei, sare, praf de copt, rozmarin, unt   Ingrediente: 4 ouă 500 g cârnaţi 300 g făină 500 ml lapte 1 lingură ulei sare 1 praf de copt câteva crenguţe de rozmarin puţin unt   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenu­şuri. Mixezi albuşurile bine cu puţină sare. Baţi laptele cu gălbenuşurile. Torni făina […]

retete

Grătar de porc – delicios si gustos

Specialităţile de carne pentru fript pe grătar sunt mai fragede decât cele fripte la cuptor, dar cele fripte pe grătar trebuie servite imediat ce sunt luate de pe grătar, punându-se pe un platou sau o farfurie bine încălzită, altfel friptura se răceşte şi se întăreşte. Carnea se curăţă de pieliţe şi de vene şi se […]

retete

Ficat prăjit cu ceapă

Ficat prăjit cu ceapă din: ficat, ceapa, ulei, faina, cartofi, patrunjel, sare, piper, vin. Ingrediente: 300 g ficat 250 g ceapă 75 ml ulei 1/2 lingură de făină 1/2 kg de cartofi pătrunjel verde sare piper 50 ml vin     Mod de preparare: Ficatul se taie felii, se dă prin făină şi se prăjeşte […]

Cum să afumăm carnea în gospodărie

Cum să afumăm carnea în gospodărie – La curte, afumarea se face în podul casei sau se sapă la adâncime de circa un metru între ele, două gropi adânci de 30-40 cm şi cu diametrul de 60-70 cm. Intre ele se face un şanţ de 25-30 cm- adâncime şi 10-15 cm lăţime, care se acoperă […]