Cartofi cu salam picant si ardei gras

Cartofi cu slaninute si ardei gras din: cartofi lunguieţi, ceapă, ardei gras, salam picant, unt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi lunguieţi fierţi in coajă 1 ceapă curăţată 1 ardei gras 1 salam picant feliat 3 linguri unt moale 1 căţel de usturoi sare, piper   Mod de preparare: Se crestează cartofii pe orizontală, dar nu se taie complet, nu […]

Paste cu carnat picant si pesto in stil sicilian

Paste cu carnat picant si pesto in stil sicilian din: spaghete sau paste scurte, ulei de măsline virgin, cârnat picant Chorizo, ceapă, ardei gras galben, ardei gras roşu, pesto sicilian de casă, oregano proaspăt. Ingrediente: 400 g spaghete sau paste scurte  1 lingură ulei de măsline virgin  1 bucată carnat picant Chorizo  1 ceapă  1 ardei gras galben  1 ardei gras roşu 100 […]

Iepure cu rozmarin

Tocana de iepure cu rozmarin si salvie

Tocana de iepure cu rozmarin si salvie din: iepure, sare, piper, ulei de masline, rozmarin, salvie, usturoi, ardei iute rosu, vin alb, supa de pui, lamie, rosii, masline, scortisoara. Ingrediente: 1 iepure sare piper 6 linguri de ulei de masline 2 fire de rozmarin 2 fire de salvie 4 catei de usturoi 1 ardei iute rosu 200 ml vin alb 250ml […]

Pateuri picante cu carnati

Pateuri picante cu carnati din: aluat foitaj, cârnaţi picanţi, lapte, oua, seminţe de susan. Ingrediente: un pachet aluat foitaj decongelat 500 g cârnaţi picanţi 50 ml lapte un ou 3-4 linguri seminţe de susan   Mod de preparare: Aluatul se întinde pe masa uşor presărată cu făină, se presară cu un pic de făină si se întinde uşor cu […]

retete

Musaca grecească cu carne si vinete

Musaca grecească cu carne si vinete: carne, cartofi, vinete, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, lapte cascaval, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g cartofi 600 g vinete 600 g roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline 300 ml lapte 150 g caşcaval cimbru sare piper Mod […]

Rulada de spanac cu salam si parmezan

Rulada de spanac cu salam si parmezan din: unt, făină, lapte, oua, praf de copt, spanac, sare, piper, chivas, salam, crema de branza, parmezan. Ingrediente: 100 g unt 90 g făină 500 ml lapte 6 ouă 100 g spanac 5 g praf de copt sare şi piper negru proaspăt măcinat Ingredinete pentru umplutura:  50 g chives, tocate fin […]

Cartofi gratinati cu ciuperci

Cartofi gratinati cu costita si ciuperci

Cartofi gratinati cu costita si ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, costita, smantana, faina, branza, sare, piper.   Ingrediente:  1/2 kg cartofi 300 g ciuperci 1 ceapă 5 felii de costită Ingrediente sos: 100ml smantana 1 lingurita faina branza rasa sare si piper Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi pui întregi […]

Chiftele suedeze cu sos

Chiftele suedeze cu sos : carne de vita, carne de porc, pesmet, ceapa, lapte, nucsoara, sare, piper,unt, ulei, faina, nucsoara. Ingrediente: 350 g carne tocată de vită 350 g carne tocată de porc 100 g pesmet 1 ceapă mare 60 ml lapte 1 ou, un praf de nucşoară sare un praf de piper 2 linguri […]

Reteta zilei: Carnati in aluat cu sos de ceapa

Carnati in aluat cu sos de ceapa din: carnati, sunca, ulei de masline, faina, oua, lapte, praf de mustar, rozmarin, sare, piper, ceapa, mustar dijon, supa de vita.   Poate te intereseaza si Carnati in aluat     Ingrediente: 6 cârnați de porc 6 felii de șuncă 1 lingura ulei de măsline 180g faina 3 […]

Cartofi gratinati cu pancetta si ciuperci

Cartofi gratinati cu pancetta si ciuperci din: usturoi, ceapa, dafin, cimbru, smantana pentru gatit, lapte, pancetta, un, ciuperci salbatice, cartofi, nucsoara, salata verde.   Ingrediente:  6 căţei de usturoi 1 ceapă, tăiată în două 3 frunze de dafin 3 fire de cimbru, plus câteva frunze 600ml de smântână pentru gătit 600ml de lapte integral 140g de […]

Budinca de cartofi cu crenvursti

Budinca de cartofi cu crenvursti din: cartofi rosii, crenvursti de pasare, oua, cascaval, smantana, sare, piper, unt, pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi de preferinta rosii 4 crenvursti de pasare 6 oua 200 g cascaval 200 g smantana sare piper negru macinat cate 1 lingura unt si pesmet pentru forma   Mod de preparare: Fierbi ouăle […]

Tarta cu sunca si busuioc

Tarta cu sunca si busuioc din: aluat, rosii, branza feta, oua, piper, smantana, sunca uscata, busuioc. Ingrediente: un pachet aluat congelat de foitaj 2 rosii 150 g branza feta 2 oua piper 100 smantana pentru servit: 200 g sunca uscata cateva frunze busuioc   Mod de preparare: Aluatul se pune mai întâi la decongelat, după […]

Varza calita cu scaricica

Varza calita cu scaricica din: varza, scaricica afumata, ulei, bulion, sare. Ingrediente: o varza medie o bucata scaricica afumata 3 linguri ulei 2 linguri bulion sare   Mod de preparare: Scăricică afumată se taie pe lung şi se dă într-un clocot în apă. Apoi, apa se aruncă, iar carnea se căleşte într-o lingură de ulei […]

Gratin de legume cu sunca

Gratin de legume cu sunca din: oua, boabe de mazare, broccoli, rosie, ceapa verde, sunca, smantana, rozmarin, turmeric, sare, piper, unt.   Ingrediente: 5 oua 200 g boabe de mazare 100 g broccoli 1 rosie 1 fir ceapa verde 50 g cascaval 100 g sunca sau bacon 2 linguri smantana 1 crenguta de rozmarin 1/2 […]

Varza cu costita

Varza cu costita din: varza, costita, ceapa, usturoi, morcovi, ardei, rosii, sare, piper, condiment vegetal, cimbru, boia de ardei, apa, ulei. Ingrediente: 1 varza mare 300 g costita 3 cepe 6 catei de usturoi 2 morcovi mari 1 ardei mare 2 rosii sare piper condiment vegetal cimbru boia de ardei 2 cani cu apa 200 […]

Ciuperci cu bacon si smantana

Ciuperci cu bacon si smantana

Ciuperci cu bacon si smantana din: ciuperci, bacon, smantana, usturoi, sare, piper, ulei, patrunujel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci de padure 200 g ciuperci champignon 200 g bacon 200 ml smantana pentru gatit 2-3 catei de usturoi sare piper 3 linguri ulei patrunjel verde   Mod de preparare: Speli ciupercile in mai multe ape, iar […]

Plăcinţele cu salam şi telemea

Plăcinţele  cu salam şi telemea: apa, lapte, iaurt, ou, bicoarbonat, faina, sare, salam, telemea. Ingrediente: 50 ml apă caldă 50 ml lapte cald 1 iaurt mic 1 ou 1 vârf cuţit bicarbonat 400 g făină sare salam 100 g telemea   Mod de preparare: Apa, laptele, oul şi iaurtul le mixezi împreună cu fă­ina şi […]

Reteta zilei: Hot dog

Hot dog din: pasta de tomate, otet de mere, miere, zahar brun, sos sriracha, apa, praf de usturoi, sare, castravete, mango, ceapa rosie, coriandru, suc de lamaie, crenvursti de vita, arahide. Ingrediente pentru sos: 1 cutie pasta de tomate 2 linguri plus 1 lingurita otet de mere 1 lingura de miere 2 linguri de zahăr […]

Chorizo cu naut si conopida

Chorizo cu naut si conopida din: conopida, ulei de masline, chorizo, usturoi, rosii, naut, chili, busuioc, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 300 g conopida 2 linguri ulei de masline 100 g Chorizo 4 catei de usturoi 2 rosii 400 g naut fiert sau din conserva 1/2 lingurita chili 2 fire busuioc 2 fire patrunjel 1 lamaie   […]

Cartofi gratinati cu pancetta

Cartofi gratinati cu pancetta din: cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, pancetta, branza gruyere, patrunjel, oua, rosii cherry si ciuperci coapte.   Ingrediente:  800g de cartofi 1/2 lingură ulei de măsline 1 ceapă mică, tocată 2 căţei de usturoi 75g de pancetta (sau bacon), tocată în cubuleţe 50g de brânză Gruyere, rasă 1 legătură mică […]

Frigarui tocate cu verdeata si coaja de lamaie

Frigarui tocate cu verdeata si coaja de lamaie din: chifla, patrunjel, carne tocata mixta, ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de rapita. Ingrediente: 1 chifla veche de-a zi 1 legatura patrunjel 600 g carne tocata mixta 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa sare piper 1 lingura ulei de rapita   […]

Placinta cu fasole si carnati

Placinta cu fasole si carnati din: carnati, ierburi uscate, sos iute, ou, aluat de foitaj, fasole, rosii, ardei iute.   Ingrediente:  400g carne de cârnaţi sau 8 cârnaţi, cu carnea scoasă din piele 2 linguri mix de ierburi uscate 300g de sos iute 1 ou, bătut 375g aluat de foitaj, întins 3 conserve a câte […]

Mancare de fasole cu carnati si verdeata

Mancare de fasole cu carnati si verdeata din: ulei de masline, carnati, ceapa, ardei rosu, rosii tocate, sos worcestershire, mustar dijon, zahar brun, fasole alba, fasole rosie, coriandru, patrunjel, lipii tortilla.   Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 500g de cârnaţi, tăiaţi în bucăţi 2 cepe, tocate 1 ardei roşu, tocat 2 conserve a câte […]

Cuscus cu legume si carne de ied

Cuscus cu legume si carne de ied: cuscus, ardei galben, ceapa rosie, mazare, sare, piper, carne de ied, usturoi, ulei de masline, maghiran, cimbru, marar, telina frunze, castravete, iaurt, lamaie. Ingrediente: 250 g cuşcuş 1 ardei roşu galben 1 ceapă roşie 200 g mazăre fiartă sare piper 800 g carne de ied usturoi 4 linguri […]

Cartofi cu rozmarin si sunca de Parma

Cartofi cu rozmarin si sunca de Parma din: cartofi, sare, rozmarin, cimbru, salvie, piper, sunca de parma, ulei de masline, usturoi.   Ingrediente: 20 g de cartofi noi mici sare 20 fire de rozmarin 20 de fire de cimbru 20 d fire de salvie piper 10 felii subtiri de sunca de Parma 3-4 linguri de […]

Friptura de pasare cu cartofi

Friptura de pasare inabusita cu cartofi

Friptura de pasare inabusita cu cartofi din: carne de pasare, ulei, usturoi, cartofi, sare. Ingrediente: 150 g carne de pasare (gaina) 15 g ulei 1/4 catei de usturoi 2 cartofi sare   Mod de preparare: Carnea de găină se curăţă, se spală şi se pune într-o crăticioară cu uleiul şi puţină apă caldă cu sare. […]

retete

Mititei de casa

Mititei de casa din: porc, vita, seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, ienibahar, bicarbonat. O legendă spune că mititeii ar fi fost inventați în secolul al XIX-lea într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără învelișuri. Dovedit, ei au fost mai întâi oferiți, în 1902, […]

retete

Friptură de mistreţ

Friptură de mistreţ: carne de porc mistret, ulei, ceapa, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, piper, sare, cartofi, pasta de rosii cu ardei. Ingrediente: 1,5 kg carne de porc mistreţ 200 ml ulei 1 ceapă 1-2 foi de dafin rozmarin salvie 250 ml vin alb piper sare 500 g cartofi 4 linguri pastă de […]

Cartofi cu lebar

Lebar cu oua si cartofi

Lebar cu oua si cartofi din: cartofi, fierti, ulei, ceapa, faina, sare, piper, lebar, castraveciori murati. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja( in ziua precedenta) 6 linguri ulei 2 cepe 1 lingura faina sare piper 4 felii de lebar (a 150 g) 4 castraveciori murati   Mod de preparare: Se decojesc cartofii, se taie […]

Tarta cu legume si sunca

Tarta cu legume si sunca din: aluat congelat, mazare, sunca, cartofi, patrunjel, oua, lapte, smantana, telemea. Ingrediente: 1/2 pachet aluat congelat 200 g mazare 200 g sunca 4 cartofi fierti o legatura patrunjel 3 oua 150 ml lapte 100 ml smantana 50 g telemea   Mod de preparare: Aluatul congelat se lasă la dezgheţat. După […]

Chiftelute marinate

Chiftelute marinate cu sos

Chiftelute marinate cu sos din: carne tocata, cartofi, oua, usturoi, morcov, ceapa, marar, paine, faina, sare, piper, ulei, suc de rosii, zahar, otet, usturoi, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de vita cu porc 2 cartofi 2 oua 4 catei de usturoi 1 morcov 1 ceapa 1 legatura marar 1 felie paine […]