Chiftelute marinate

Chiftelute marinate cu sos

Chiftelute marinate cu sos din: carne tocata, cartofi, oua, usturoi, morcov, ceapa, marar, paine, faina, sare, piper, ulei, suc de rosii, zahar, otet, usturoi, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec de vita cu porc 2 cartofi 2 oua 4 catei de usturoi 1 morcov 1 ceapa 1 legatura marar 1 felie paine […]

Mancare de fasole cu carnati si oua ochiuri

Mancare de fasole cu carnati si oua ochiuri din: carnati, bacon, ulei, rosii, paprika, pasta de rosii, zahar brun, sos brun, fasole, oua, paine prajita cu unt. Ingrediente:  12 carnati de porc 200g cubulete de bacon afumat 4 linguri ulei de floarea-soarelui 700g rosii pasate 1 lingura de paprika afumata 3 linguri pasta de rosii […]

Carnaciori cu legume

Carnaciori la gratar cu legume fripte

Carnaciori la gratar cu legume fripte din: carnaciori subtiri, vinete, ardei grasi, ceapa, dovlecei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 6 carnaciori subtiri 2 vinete 3 ardei grasi 2 dovlecei 3 cepe cimbru sare piper   Mod de preparare: Speli legumele şi tai vinetele rondele, ardeii şi dovleceii fâşii, iar ceapa bucăţi. Incingi grătarul şi presari sare […]

retete

Spaghete cu costiţă

Spaghete cu costiţă: spaghete, mazare, costita afumata, ceapa, utsturoi, unt, supa de legume, zahar, ardei iute, sare, piper.   Ingrediente: 200 g spaghete 200 g mazăre proaspătă sau congelată 150 g costiţă afumată 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 150 ml supă de legumea 1 lingură zahăr 1 ardei iute roşu sare […]

retete

Supă-cremă de cartofi cu sunca – usor de preparat

Supă-cremă de cartofi cu sunca: cartofi, ceapa, morcov, smantana, sare, piper, sunca.   Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 lingură smântână sare piper 2 felii de şuncă slabă de pui sau curcan     Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cuburi. Cureţi ceapa şi morco­vul, le pui la fiert cu apă […]

Cartofi cu caşcaval si miez de nucă

Cartofi cu caşcaval si miez de nucă: cartofi, cascaval, miez de nuca, sare. Ingrediente: 2 cartofi 150 g caşcaval 20 g miez de nucă sare     Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Laşi 15 minute, apoi îi scoţi. Tai cartofii în două, dar nu de […]

Carnat prajit cu sos de mustar si salata

Carnat prajit cu sos de mustar si salata din: carnat, ulei, cidru, mustar cu boabe, miere, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline, telina, morcovi, sfecla rosie, mar, seminte.   Ingrediente:  1 carnat subtire si lung, infasurat in forma de roata ulei 250ml de cidru 2 linguri de mustar cu boabe 2 linguri de […]

Frigarui tocate cu sos de iaurt

Frigarui tocate cu sos de iaurt din: chifla, patrunjel, carne tocata mixta, ou, coaja de lamaie rasa, sare, piper, ulei de rapita.   Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi 1 legatura patrunjel 600 g carne tocata mixta 1 ou 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa sare piper 1 lingura ulei de rapita   […]

Varza calita cu carnati si cimbru

Varza calita cu carnati si cimbru din: carnati de porc, varza, ceapa, ardei grasi, cimbru, sare, piper, suc de rosii, ulei, gogosar, marar. Ingrediente: 500 g carnati de porc 2 kg varza taiata fideluta 1 ceapa tocata 2 ardei grasi rosii taiati julien cimbru sare piper boabe 1 cana suc de rosii 2 linguri ulei […]

Foitaj cu crema de branza

Foitaj cu bacon si mazare

Foitaj cu bacon si mazare din: bacon, mazare, mascarpone, parmezan, oua, menta, aluat, faina.   Ingrediente: 200g de bacon, taiat bucati mici 225g de mazare congelata 40g de mascarpone 25g de parmezan, ras 2 oua 1 mana de menta, tocata 400g aluat de foitaj faina, pentru intins foitajul     Mod de preparare: Pune baconul […]

Salata de fasole cu sunca

Salata de fasole cu sunca din: fasole verde, sunca, usturoi, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 300 g sunca 4 catei de usturoi 1 ceapa sare piper ulei   Mod de preparare: Pui o oală cu apă şi sare la fiert. Când începe să clocotească, adaugi fasolea spălată în prealabil. O laşi […]

Carnaciori in foitaj cu miere

Carnaciori in foitaj cu zacusca

Carnaciori in foitaj cu zacusca – Această rețetă de cârnați în foietaj cu zacuscă este perfectă pentru aperitive rapide, gustări sau petreceri. Combinând aluatul de foietaj crocant, cârnații savuroși și zacusca aromată, acest preparat va impresiona cu siguranță. Ingrediente 1 foaie de aluat de foietaj: Taie aluatul în 12 pătrate egale pentru a putea înfășura […]

Sendvis cu ardei gras si sos

Sendvis cu ardei gras si sos din: ardei grasi, paine, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, menta, patrunjel verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi portocalii felii de paine pentru sos: 3 linguri ulei de masline zeama unei lamai stoarse 2 catei de usturoi […]

retete

Pasta de mici cu branza

Pasta de mici cu branza din: pasta de mici, telemea de vaca, unt, ulei, oua, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g pasta de mici 300 g telemea de vaca 50 g unt 20 ml ulei 2 oua piper 2 legaturi patrunjel   Mod de preparare: Pasta de mici cu branza: Telemeaua o pui intr-un vas, o […]

Penne la cuptor

Penne la cuptor din: penne, ciuperci, ceapa, ardei gras, kaizer, smantana pentru gatit, lapte, faina, cascaval, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente 1 punga de penne 1 cutie de ciuperci feliate (sau 400 g ciuperci crude) 1 ceapa 2 ardei grasi 300 g kaizer 200 ml smantana pentru gatit 200 ml lapte 1 lingura faina […]

Reteta zilei: Legume coapte cu bacon si ou prajit

Legume coapte cu bacon si ou prajit din: ulei, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, bacon, oua, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 2 cartofi 1 ceapa 1 ardei gras rosu 3 catei de usturoi 8 felii de bacon 4 oua 2 linguri patrunjel   Mod de preparare: incalzeste cuptorul la 200C. Puneti baconul pe […]

Tarta cu telemea de capra

Tartă cu telemea de capră şi roşii

Tartă cu telemea de capră şi roşii din: ou, unt, faina, apa rece, sare, telemea de capra, smantana, rosii cherry, masline, sos pesto, jambon afumat, cimbru, busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 100 g unt 225 g faina 1 lingura apa rece 1 praf de sare pentru crema de branza: 400 g telemea de capra […]

retete

Cotlete cu smantana

Cotlete cu smantana din: cotlete, ceapa, faina, ulei, boia de ardei, piper boab, sare, smantana. Ingrediente: 900 g cotlete 200 g ceapa 40 g faina 80 g ulei 10 g boia de ardei 1 g piper boabe 20 g sare 150 g smantana   Mod de preparare: Prăjiţi (pe jumătate) în uleiul bine încins cotletele […]

Bors rusesc cu sfecla rosie si smantana

Bors rusesc cu sfecla rosie si smantana din: supa de carne, sfecla rosie, bors, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza dulce, telina, praz, mazare, rosii, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 600 ml supa de carne 500 g sfecla rosie 500 ml bors 80 g morcovi 40 g patrunjel 60 g pastarnac 250 g varza dulce 60 g […]

Fazan cu sos de mere

Fazan cu sos de mere din: fazan, prosciutto, bacon, vin alb, supa de fazanceapa, unt topit, mere, zahar, scortisoara, smantana lichida, unt, coniac, sare, piper.   Ingrediente:  1 fazan de 900gr 4 felii de prosciutto crudo sau bacon 1 pahar de vin alb 1 cana de supa de fazan 1 ceapa, tocata marunt 20 g […]

retete

Chiftelute cu şunculiţă

Chiftelute cu şunculiţă: sunca presata, dovlecel, cartof, ou, pesmet, sare, piper, marar, morcov, ulei, usturoi.   Ingrediente: 150 şunculiţă presată 1 dovlecel 2 car­tofi 1 ou 100 g pesmet sare piper mărar 2 morcovi ulei 1 căţel de usturoi   Mod de preparare: Şunculiţă presată o tai fideluţă, dovlecelul curăţat îl razi si-l storci de […]

Mancare de fasole cu bacon

Mancare de fasole cu bacon afumat

Mancare de fasole cu bacon afumat din, fasole, ceapa, cuisoare, usturoi, bacon afumat, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole alba 2 cepe 2 cuisoare 2 foi de daifn 2 catei de usturoi 200 g bacon afumat o cutie mica pasta de tomate ulei sare piper   Mod de preparare: Cu o […]

Supa de legume milaneza

Supa de legume milaneza din: boabe de fasole, slanina afumata, sunca, unt, ceapa, morcov, usturoi, zucchini, mazare, bulion de carne, usturoi, sare, frunza de dafin, piper, rosii, salvie, busuioc, parmezan. Ingrediente: 50 g boabe mici de fasole alba 50 g slanina afumata 50 g sunca cruda 1 lingurita unt sau margarina 1 ceapa 1 morcov […]

Ciorbă de salată cu usturoi si omletă

Ciorba de salata cu omleta si costita afumata

Ciorba de salata cu omleta si costita afumata din: salate, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, apa, lesutean, sare. Ingrediente: 3-4 salate mijlocii 1 legatura ceapa verde 4-5 fire usturoi verde 100 g costita afumata 3 oua 1 l bors 1 ceascuta orez 2 linguri ulei 2 l apa 1 legatura leustean […]

Musaca de varza cruda

Musaca de varza dulce si smantana

Musaca de varza dulce si smantana din: varza, carne de porc, vita, pui, ceapa, grasime, smantana, sare, piper, maghiran, rosii, supa de carne.   Ingrediente:  1 varza 500 g carne de porc, vita sau pui 2 cepe 50 g grasime 300 g smantana sare, piper, maghiran 2 rosii 1 litru supa de carne   Mod […]

Reteta zilei: Chiftele de curcan cu sos de soia

Chiftele de curcan cu sos de soia din: carne tocata de curcan, ou, ceapa verde, patrunjel, coriandru, sos de soia, ulei de susan, zahar brun,apa, vin de orez, ghimbir.   chiftele: 1 1/2 kg carne tocata de curcan 1 ou 4-5 fire de ceapa verde, tocata 4-5 crengute de patrunjel sau coriandru, tocat 2 linguri […]

Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu carnati

Supa de cartofi dulci cu carnati din: ulei de masline, ceapa, usturoi, pasta de tomate, paprika, fulgi de ardei rosu, cartof dulce, naut, carnati, supa de pui, salata creata, spanac.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 lingura pasta de tomate ½ lingurita paprika ½ lingurita […]

Tăitei cu cartofi si carnati afumaţi

Tăitei cu cartofi si cârnati afumaţi: carnati afumati, paste, cartofi, ceapa, untura, sare. Ingrediente: 200 g cârnaţi afumaţi 400 g paste în formă de pătrate 400 g cartofi 2 cepe mari 1 lingură untură sau 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi laşi să […]

Carnaciori in costita cu susan

Carnaciori in costita cu susan din: seminte de susan, boia iute, mustar, otet balsamic, costita afumata, carnaciori. Ingrediente: 2 linguri seminte de susan un praf de boia iute 1 lingura mustar 1 lingura otet balsamic 10 felii costita afumata 20 carnaciori   Mod de preparare: Amesteci cu ajutorul unui tel mustarul, otetul balsamic, semintele de […]

Ficatei de pasare cu ciuperci Champignon

Delicatese cu ficatei de curcan si ciuperci

Delicatese cu ficatei de curcan si ciuperci din: ficatei de curcan, bacon, ceafa de porc, carnaciori, ciuperci, sare, piper macinat, ulei de masline. Ingrediente: 1/2 kg ficatei de curcan 6-8 felii de bacon taiat foarte subtire 300 g cuburi de ceafa de porc 200 g carnaciori taranesti proaspeti 1/2 kg ciuperci micute sare piper macinat […]

Reteta zilei: Salata cu piept de pui, avocado si rosii

Salata cu piept de pui, avocado si rosii din: piept de pui, ardei verde, ardei rosu, rosii cherry, avocado, limeta, sos iute, rucola, ulei de masline, sare, piper, praf de chili, chimion, coriandru, praf de usturoi.   salata: 3 buc piept de pui 1 ardei verde, taiat fasii groase 1 ardei rosu, taiat fasii groase […]

Cosite impletite

Cosite impletite din: faina, zahar, sare, drojdie, unt, lapte, ou, carnati, caltabosi subtiri. Ingrediente pentru aluat: 700 g faina 200 g zahar 13 g sare 25 g drojdie 35 g unt 200 ml lapte 1 ou Ingrediente pentru umplutura: carnati, caltabosi subtiri   Mod de preparare: Freci drojdia cu putin zahar, pana se lichefiaza, apoi […]