Reteta zilei: Supa cu carne de curcan picanta

Supa cu carne de curcan picanta din: carne de curcan condimentata, cartofi, salata creata, ceapa, usturoi, supa de pui, frunze de dafin, sare, carne tocata de curcan, boia de ardei, piper rosu, chimion, chili, praf de usturoi, coriandru, oregano, vin rosu.   Ingrediente: 1 kg carne de curcan condimentata ca pentru carnati 1,5 kg cartofi, […]

retete

Mancaruri cu carne

Mancaruri cu carne: Chiftelute in sos marinat Chiftelute in sos marinat din: chiftele de vita, ardei gras, ceapa, ulei, rosii in bulion, sare, piper, foaie de dafin. Ingrediente: 12 chiftele de vita un ardei gras verde un… Read more » Tocana de vita cu bacon afumat Tocana de vita cu bacon afumat din: carne de […]

Carnati taranesti de porc

Supă de fasole cu carnati taranesti

Supă de fasole cu carnati taranesti din: fasole boabe, carnati taranesti, costita, morcovi, bulion, salata, telina, ceapa, ardei capia, usturoi, rozmarin, sare, piper, boia de ardei iute, ulei.   Ingrediente: 500 g fasole boabe 500 g cârnaţi ţărăneşti 100 g costiţă 200 g morcovi congelaţi 2 linguri bulion 2-3 frunze de sala­tă 2 tije de […]

Reteta zilei: Paste cu carnati si legume

Paste cu carnati si legume din: ulei de masline, carnati, usturoi, ceapa, ciuperci, rosii, busuioc, oregano, supa de legume, paste, parmezan, patrunjel.     Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2-3 carnati 2 catei de usturoi 1 ceapa 240gr ciuperci 1 cutie rosii, maruntite 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat 4 cesti de […]

Placinta scoica cu carne

Placinta scoica cu carne din: foi, apa, ulei, galbenus de ou, iaurt, carne tocata, ceapa, ardei capia, rosie, sare, piper, ulei. Ingrediente: un pachet de foi 100 ml apa 100 ml ulei un galbenus de ou 2 linguri de iaurt pentru umplutura: 250 g de carne tocat o ceapa tocata un ardei capia, taiat cubulete […]

Sparanghel impachetat in bacon cu parmezan si busuioc

Sparanghel impachetat in bacon cu parmezan si busuioc din: sparanghel, busuioc, bacon, parmezan, unt, ulei de masline, zahar, lamaie, sare, rosii cherry, seminte de rodie. Ingrediente: 12 fire de sparanghel verde 12 crengute verzi de busuioc 12 felii subtiri de bacon 3-4 linguri de parmezan ras 20 g unt 1 lingura ulei de masline 1/2 […]

Pateuri cu mazare, kaizer si susan

Pateuri cu mazare, kaizer si susan din: faina, unt, boabe de mustar, sare, apa rece, kaizer, mazare, ceapa verde, unt, ricotta, menta, sare, ou, seminte de susan. Ingrediente: pentru aluat: 175 g faina 90 g unt 1 lingurita boabe de mustar macinate 1 praf de sare 2-3 linguri apa rece pentru umplutura: 100 g sunca […]

Ciorba de cartofi cu rosii

Ciorba de perisoare cu cartofi si verdeata

Ciorba de perisoare cu cartofi si verdeata din: carne tocata de porc, pesmet, ou, nucsoara, sare, piper, ceapa, unt, morcovi, supa de pui, cartofi, patrunjel. Ingrediente: pentru perisoare: 450 g carne tocata de porc 2 linguri pesmet un ou un praf nucsoara sare piper pentru supa: o ceapa 2 linguri unt 2 morcovi 1,5 l […]

Chiftele de curcan cu usturoi

Chiftele fragede din piept de curcan

Chiftele fragede din piept de curcan din: piept de curcan, miez de paine, galbenusuri, lapte, smantana, ceapa verde, patrunjel, nucsoara, sos picant, faina, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 750 g piept de curcan 250 g miez de paine 3 galbenusuri 150 ml lapte 2 linguri smantana o legatura ceapa verde o legatura patrunjel un praf […]

Retete

Mancarica de pipote si inimi cu paste

Mancarica de pipote si inimi cu paste din: pipote, inimi, rosii decojite, usturoi, paste, ulei, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pipote si inimi 1 borcan mic de rosii decojite in bulion 4-5 catei de usturoi 400 g paste 2-3 linguri de ulei busuioc sau oregano sare piper Mod de preparare: Pipotele si inimile le […]

Spaghete la cuptor cu carne

Spaghete la cuptor cu carne din: ceapa, ulei, usturoi, carne tocata, bulion, rosii decojite, oregano, busuioc, spaghete, sare, piper, cascaval.   Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 400 g carne tocata 2 linguri bulion 1 conserva rosii decojite (450 g) 2 lingurite oregano sau busuioc, uscate 400 g spaghete sare piper […]

Paste cu rosii, carnati si naut

Paste cu rosii, carnati si naut din: ulei de masline, carnat, seminte de chimion, usturoi, boia, rosii, naut, sare, piper, paste, spanac, parmezan.   Ingrediente: ulei de masline 1 carnat 1 lingurita seminte de chimion 1 catel de usturoi 1 praf de boia 400g rosii tocate 1 conserva naut sare, piper 1 pachet paste 2-3 […]

Jambon cu zahar

Jambon cu zahar din: sirop de artar, rom, arpagic, jambon, zahar de artar, mustar iute, cuisoare, chimen, coriandru, boabe de piper, unt, supa, stafide, fructe.   Ingrediente: 1 cana de sirop de artar 1 paharel de rom 1 cana de arpagic 1,5 kg jambon 100 g zahar de artar 1 lingurita de mustar iute 1 […]

Despre sarmalele grecesti

Despre sarmalele grecesti: Sarmaua greceasca este asemanatoare cu cea turceasca. Se prepara din carne tocata (vita, porc, vitel sau o combinatie a lor), naut sau orez, sare, ceapa, diferite condimente (piper, verdeturi diferite, stafide, seminte de pin, scortisoara), zeama de lamaie, amestecate si apoi rulate in frunze de varza de dimensiuni mari. Sosul traditional se […]

Rulada de pui festiva

Rulada de pui festiva din: morcovi, broccoli, sare, piper, oua, pui, carne tocata, sunculita de porc afumat, ceapa, tarhon verde, unt. Ingrediente: 2 morcovi 150 g broccoli sare piper 2 oua 1 pui 150 g carne tocata 250 g sunculita de porc afumata 1 ceapa 3-4 fire tarhon verde 2 linguri unt   Mod de […]

Salata cu bacon si oua

Salata cu bacon si oua din: salata verde, rosii cherry, paine toast, unt, bacon impanat, otet, mustar de dijon, sare, piper, zahar, ulei de masline, ceapa verde, oua. Ingrediente: 300 g salata verde asortata 250 g rosii cherry 3 felii paine toast 3 linguri unt 6 felii bacon impanat, afumat 6 linguri otet 1 lingura […]

Reteta zilei: Spaghete cu bacon si parmezan

Spaghete cu bacon si parmezan din: spaghete, oua, parmezan, bacon, usturoi, sare, piper, frunze de patrunjel.     Ingrediente: 240gr spaghete 2 oua 3/4 ceasca parmezan ras 4 felii de bacon, cuburi 4 catei de usturoi, tocat Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust 2 linguri de frunze proaspete de patrunjel, tocat   Mod […]

Portofele cu sunca si pui

Portofele cu sunca si cascaval

Portofele cu sunca si cascaval din: sunca, crema de branza, cascaval, faina, lapte, drojdie, ou, sare. Ingrediente: 200 g sunca de Praga 150 g crema de branza 200 g cascaval Ingrediente pentru aluat: 250-300 g faina 1 cana cu lapte 25 g drojdie 1 ou sare Mod de preparare: Dizolva drojdia in 2-3 linguri cu […]

Retete de 1 Mai: Piept de curcan cu legume

O reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece, patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2 dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri […]

Reteta zilei: Supa-crema de telina cu bacon

Supa-crema de telina cu bacon din: telina, mere, ceapa, salvie, unt, ulei de masline, smantana, bacon, sare, piper.   Ingrediente: 1 telina, cuburi 2 mere, cuburi 2 cepe, cuburi 4 frunze de salvie Unt si ulei de masline 5 cani supa de pui ¼ cana smantana 12 felii subtiri bacon sare si piper   Mod […]

Mici (mititei) la gratar

Mici (mititei) la gratar din: carne de vaca, seu, seminte de ienibahar, usturoi, chimen, zeama de carne, sare. Micii au fost serviti initial ca un aliment ieftin si usor de pregatit pentru muncitorii din orasele industriale din Romania. Cu timpul, acestia au devenit un element esential al bucatariei traditionale romanesti si s-au raspandit in intreaga […]

Reteta zilei: Mancare de fasole cu kaizer

Mancare de fasole cu kaizer din: fasole, ceapa, kaizer, foaie de dafin, melasa, sirop de artar, mustar dijon, cuisoare, sare, piper, apa.     Ingrediente: 1 kg fasole, inmuiata peste noapte in apa rece 1 ceapa tocata marunt ½ kg kaizer, bucati 1 foaie de dafin ⅓ ceasca de melasa ¼ ceasca sirop de artar […]

Reteta zilei: Ciorba de miel cu leustean si bureti

Ciorba de miel este unul dintre felurile de mancare care nu trebuie sa lipseasca din meniul de  Paste. Avem pentru voi o reteta savuroasa de ciorba de miel cu leustean si bureti daca vreti  sa petreceti Sarbatorile Pascale in mod traditional si pe care puteti s-o preparati la fel  de bine si intr-o zi obisnuita […]

Reteta zilei: Paste cu rosii, carnati si usturoi

Paste cu rosii, carnati si usturoi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, carnati, supa de pui, lapte, rosii, paste, branza.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, cuburi 3-4 carnati, feliati 2 cesti supa de pui 1/2 cana de lapte 1 cutie rosii cubulete 240gr paste, dupa preferinta […]

Oua jumari cu jambon

Oua jumari cu jambon din: oua, jambon, lapte, sare, ulei.   Ingrediente: 2 oua 50 g jambon 2 linguri cu lapte sare ulei   Mod de preparare: Se spala ouale si se sparg in farfurie adanca. Se adauga laptele, apoi se sareaza dupa gust. Se bate 1 minut amestecul, se adauga jambonul taiat felii subtiri […]

Rulou de sunca

Rulou de sunca din: sunca, salata, conopida, galbenus, marar, sare, smantana. Ingrediente: 2 felii de sunca 1 miez de salata 2-3 buchetele de conopida fiarta 1 galbenus fiert tare marar tocat sare 2 linguri cu smantana   Mod de preparare: Se farama marunt conopida, se da galbenusul pe razatoare si se amesteca. Se toaca miezul […]

Ruladă de curcan cu salată

Ruladă de curcan cu salată din: piept de curcan, salata, unt, usturoi, ceapa, vin alb sec, frunze de menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de curcan 1/2 salata 100 g unt 3 catei de usturoi 1/2 ceapa 100 ml vin alb sec frunze de menta ulei sare piper     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Chiftelute de curcan cu menta si patrunjel

Chiftelute de curcan cu menta si patrunjel din: carne de curcan, dovlecei, ceapa verde, menta, patrunjel, usturoi, chimen, sare, piper, ou, sos tzatziki.   Ingrediente: 1,5 kg carne de curcan, tocata 2 dovlecei, rasi 3 cepe verzi, tocate 1 pumn menta tocata 1 pumn patrunjel tocat 2 lingurite usturoi zdrobit sau tocat 1 lingurita chimen […]

Tartine cu unt si friptura rece

Tartine cu unt si friptura rece din: friptura rece, unt, sare, paine, legume. Ingrediente: 1 felie de friptura rece de pui, de vita sau de porc 1 lingurita cu unt sare 2 felii de paine legume de sezon   Mod de preparare: Tartine cu unt si friptura rece: Se taie painea felii, se incalzeste in […]

Reteta zilei: Supa de cartofi cu lapte si sunca

Supa de cartofi cu lapte si sunca din: bacon, unt, usturoi, ceapa, boabe de porumb, frunze de cimbru, faina, lapte, cartofi, sunca, sare, piper.     Ingrediente: 4 felii bacon, cuburi 1/4 ceasca de unt nesarat 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, cuburi 1 1/2 cesti de boabe de porumb 2 lingurite de frunze […]

Chifle cu sunca, cascaval si rosie

Chifle cu sunca, cascaval si rosie din: chifle, salata, rosie, ceapa, patrunjel, cascaval, sunca. Ingrediente: chifle salata 1/2 rosie 1/2 ceapa alba patrunjel tocat 100 g cascaval 100 g sunca   Mod de preparare: Se taie sunca si cascavalul in patru felii egale si se lasa pe o farfurie. Se curata salata frunza cu frunza, […]

Cannelloni cu sunca

Cannelloni cu sunca din: ou, faina, lapte, sare, apa, sunca, smantana, unt, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 1 ou 11 linguri cu faina 1/2 l lapte sare 1 pahar cu apa rece 200 g sunca 1 ceasca de smantana 1 lingura cu unt sare 1 ceasca mica de ulei 4-6 fire de patrunjel verde   Mod […]