Friptura de iepure impanat cu usturoi

Friptură de iepure cu cartofi

Friptură de iepure cu cartofi din: iepure, ceapa, usturoi, morcovi, para, telina, scortisoara, cartofi, frunze de dafin, ardei iute, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un iepure doua cepe 6 catei de usturoi doi morcovi o para o telina mica un betisor de scortisoara 6 cartofi doua frunze de dafin un […]

Prepeliţă cu varză, învelită în bacon

Prepeliţă cu varză, învelită în bacon din: prepelita, varza de bruxelles, bacon, sare, unt, ceapa, usturoi, ulei, sare, ardei iute, rosii. Ingrediente: o prepelita cateva verze de bruxelles 7-8 bucati de bacon sare unt ingrediente pentru sos: o ceapa 5-6 catei de usturoi ulei sare 200 g ardei iuti cam 500 g de rosii   […]

Portofele cu masline

Portofele cu masline din: sunca presata, cascaval, oua, faina, masline versi sau negre, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6 felii de sunca presata 6 felii de cascaval 2 oua 4 linguri faina 50 g masline verzi sau negre ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Tai maslinele rondele si indepartezi samburii. Tai cascavalul felii […]

Pulpe de curcan la cuptor cu sos de iaurt

Pulpe de curcan la cuptor cu sos de iaurt din: pulpe de curcan, iaurt, ceapa, usturoi, sare, piper, maghiran, menta uscata, suc de lamaie, miere, mustar. Ingrediente: patru pulpe de curcan 50 ml iaurt o ceapa patru catei de usturoi sare piper maghiran menta uscata suc de lamaie o lingurita de miere o lingurita mustar […]

Reteta zilei: Chiftele de curcan cu sos de soia si ceapa verde

Chiftele de curcan cu sos de soia si ceapa verde din: pesmet, carne tocata de curcan, ou, ghimbir, usturoi, sare, coriandru, praz, sos de soia, ulei de susan, suc de lamaie, apa, ceapa verde.   Ingrediente: 1/4 cana pesmet 1 kg carne tocata de curcan 1 ou 1 lingura de ghimbir, tocat 1 catel de […]

Muschiulet cu sos alb

Muschiulet cu sos alb din: muschiulet, cartofi, vin rosu, smantana, rozmarin, cimbru, piper verde, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg muschiulet 500 g cartofi 250 ml vin rosu 200 ml smantana 1 crenguta cu rozmarin 1 crenguta de cimbru piper verde ulei sare   Mod de preparare: Spală carnea şi porţioneaz-o în patru. Pune bucăţile într-o […]

Pateuri cu sunca

Minipateuri cu sunca si cascaval

Minipateuri cu sunca si cascaval din: aluat pentru foitaj, pasta de tomate, sunca, urda, cascaval, ou, patrunjel verde, seminte de floarea soare si mac.   Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 4-5 linguri pasta de tomate 300 g sunca 100 g urda 200 g cascaval 1 ou 1-2 legaturi patrunjel verde cate 2 linguri seminte […]

Iepure cu orez şi sos

Iepure cu orez şi sos din: pulpe  de iepure, orez, pesto, frunze de salvie, boabe de ienupar, usturoi, rosii, ceapa uscata, supa de carne, ceapa verde, telina, ardei capia, vin alb, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 150 g orez 30 g pesto 3 frunze de salvie 5 boabe de ienupar 4 catei […]

Paine umpluta cu piept de pui 

Paine umplută cu carne tocata

Paine umpluta: aluat de tarta, oua, carne tocata, ceapa, smantana, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 aluat de tartă 1 gălbenuş Ingrediente umplutură: 800 g amestec de carne tocată 2 cepe 2 ouă 2 linguri cu smântână 1 legătură de mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşte ceapa în ulei. Adaugă carnea şi […]

Sandwich picant

Sandwich picant din: baghete, cartofi, cascaval, pasta de ardei dulce, bacon, ardei iute, coriandru, rosii cherry, otet balsamic, ulei de masline, unt, sare, piper, branza cu mucegai.   Ingrediente: doua baghete groase doi cartofi 4 felii de cascaval pasta de ardei dulce 8 felii de bacon un ardei iute coriandru tocat 300 g rosii cherry […]

Retete de Hamburgeri

Reteta zilei: Hamburgeri cu ceapa si cascaval

Hamburgeri cu ceapa si cascaval din: carne tocata, condimente, fulgi de ardei rosu, sos, ceapa, cascaval, chifle.     Ingrediente: 1 kg carne tocata 2 linguri condimente, dupa preferinta 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu 1/4 ceasca sos, dupa preferinta 1 ceapa, feliata 4 felii de cascaval 4 chifle     Mod de […]

ciorbe si supe

Supa de gulie cu ceapa verde

Supa de gulie cu ceapa verde din: gulii cu frunza, ceapa verde, supa de legume, frisca, margarina, zahar, sare, piper alb, patrunjel, carnat afumat.   Ingrediente: 400 g gulii cu frunza 4 fire de ceapa verde 400 ml supa de legume 200 g frisca 30 g margarina zahar sare piper alb cateva frunze de patrunjel […]

Spanac cu fundite

Spanac cu fundite din: paste, spanac, kaizer, usturoi, ceapa, ardei gras, ulei, cascaval.   Ingrediente: 500 g paste tip fundita 400 g spanac congelat 150 g kaizer usturoi 1 ceapa 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 100 g cascaval ras   Mod de preparare: Fierbi pastele conform instructiunilor si le clatesti. Kaizerul taiat felioare sau […]

Salata de primavara cu sos de smantana

Salata de primavara  cu sos de smantana din: cartofi, mezeluri, ceapa verde, sare, smantana, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: 5-6 cartofi 300 g mezeluri 1 legatura ceapa verde sare Ingrediente sos: 200 g smantana 3-4 catei de usturoi 2 linguri ulei marar   Mod de preparare: Salata de primavara cu sos de smantana: Speli cartofii si […]

Carnati cu fasole picanta

Fasole picanta cu carnati afumati

Fasole picanta cu carnati afumati din: fasole boabe, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa, arei gras, sare, piper, marar, leustean, usturoi, foi de dafin, bulion, boia uite, ulei, carnari de casa afumati. Ingrediente: 500 g fasole boabe albe 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 1 telina 2 cepe mijlocii 1 ardei gras sare piper cate […]

Rulada fina din ficatei

Rulada fina din ficatei din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, vin alb, unt, zeama de carne, crema de branza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g ficatei de pui 3 cepe 4 catei de usturoi 1 cescuta cu vin alb 1 lingura cu unt 1 cescuta cu zeama de carne 250 g crema de branza ulei […]

Varza cu carnati

Varza cu carnati din: varza, carnati, seminte de marar, marar, pasta de rosii, delikat, vin alb, unt, sare, piper boabe, piper macinat. Ingrediente: 2 verze 300gr carnati 2 lingurite seminte de marar 1 legatura de marar 2 linguri pasta de rosii 2 linguri delikat 1 cana vin alb 1 lingura unt sare piper boabe piper […]

Salata cu ceapa si kaizer

Salata cu ceapa si kaizer din: branza feta, kaizer afumat, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, fetica, miere, otet balsamic, sare, piper, nuci caramelizate. Ingrediente: 600 g branza feta 16 felii kaizer afumat 2 cepe rosii 2-3 fire cimbru 6 linguri ulei de masline 250 g fetica sau salata verde 1 lingurita miere 4 linguri […]

Pui in sos de vin cu oregano

Pui in sos de vin cu oregano din: pulpe de pui, unt, ciuperci, usturoi, supa de legume, vin, boabe de piper, rozmarin, oregano, sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 100 g unt 500 g ciuperci 6 catei de usturoi 1 ceascuta cu supa de legume 1 cana cu vin boabe de piper rozmarin oregano sare […]

Mititei ardeleneşti cu boia, rozmarin si ienibahar

Mititei ardeleneşti cu boia, rozmarin si ienibahar din: carne de vaca, carne de porc, usturoi, smantana, supa de carne, chimen, ienibahar, boia, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vaca 500 g carne de porc 8 catei de usturoi 2 linguri cu smantana nefermentata 4 linguri supa de carne chimen pisat ienibahar boia rozmarin […]

Ciorba de porc cu tarhon si orez

Ciorba de porc cu tarhon si smantana

Ciorba de porc cu tarhon si smantana din: oua, carne proaspata de porc, carne afumata de porc, cartofi, smantana, morcov, pastarnac, ceapa, tarhon, sare. Ingrediente: 1 ou 300 g carne proaspata de porc 300 g carne afumata de porc 4 cartofi 200 g smantana 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa 1 legatura de tarhon sare […]

Tochitura macelareasca cu usturoi

Tochitura macelareasca cu usturoi din: carne de porc, limba de porc, ficat de porc, carnati afumati, zeama de carne, sos de rosii, usturoi, tuica, vin alb, boia dulce, boia iute, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 limba de porc 500 g ficat de porc 4 carnati afumati 500 ml zeama […]

Tocanita de rinichi de porc in aluat

Tocanita de rinichi in aluat

Tocanita de rinichi in aluat din: aluat de foietaj, rinichi de porc, lapte, ceapa, morcov, foi de dafin, bicarbonat de sodiu, nucsoara, piper, sare, boia, ulei. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj 6 rinichi de porc 800 ml lapte 1 ceapa 1 morcov 2 foi de dafin 2 linguri cu bicarbonat de sodiu 1 lingurita […]

Pui cu legume si capere

Pui cu legume si capere din: piept de pui, ciuperci, ulei, praz, morcovi, telina, rosii, foi de dafin, sare, piper, capere. Ingrediente: 600 g piept de pui 300 g ciuperci 2-3 linguri ulei 2 fire de praz 2 morcovi 1 ţelină mică 200 g roşii decojite în suc de roşii 2 foi dafin sare piper 1 lingurita capere   Mod de preparare: Ciupercile se […]

Briose cu branza si pastrama

Briose cu branza si pastrama din: faina, unt, branza, oua, lapte, smantana, sunca, drojdie, sare. Ingrediente: 500 g faina 150 g unt 150 g branza 8 oua 300 ml lapte 100 g smantana 200 g sunca sau pastrama 30 g drojdie sare   Mod de preparare: Dizolvă drojdia în lapte. Adaugă puţină făină şi sare […]

Ciorba de varza acra

Ciorbă de cartofi cu varză acră

Ciorbă de cartofi cu varză acră din: varza acra, cartofi, usturoi, ulei, slanina afumata, carnat, ceapa, chimen, tarhon in otet, smantana, suc de rosii, faina, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g varza acra 1/2 kg cartofi 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 100 g slanina afumata 1 bucata carnat proaspat 1 ceapa 1 varf […]

Briose cu bacon afumat

Briose cu masline, bacon si mozzarella

Briose cu masline, bacon si mozzarella din: masline, faina, mozzarella, bacon, ceapa, lapte, ou, praf de copt, oregano, boia, sare, ulei. Ingrediente: 100 g masline verzi 2 cani cu faina 200 g mozzarella 50 g bacon 1 ceapa 1/2 cana lapte 1 ou 1 lingura cu praf de copt oregano boia sare ulei   Mod […]

Ochiuri romanesti in gogosari

Salată de spanac cu ochiuri româneşti şi bacon

Salată de spanac cu ochiuri româneşti şi bacon din: bacon afumat, ulei, paine toast, telina verde, spanac, ruccola, rosii cherry, sare, otet de mere, oua, vin alb, mustar. Ingrediente: 75 g bacon afumat 4 linguri ulei 2 felii paine toast 1 legatura telina verde 2 legaturi spanac 2 fire ruccola 250 g rosii cherry sare […]

Supa cu bacon si legume

Supa cu bacon si legume din: supa de carne, ceapa, morcov, bacon, chorizo, carne afumata, castraveti murati, pasta de tomate, paprika, cartof, capere, lamaie, smantana, masline verzi, piper, marar. Ingrediente: 1,2 l supă limpede de carne/legume/apă 1 ceapă mare tăiată 1 morcov mare ras 70 g bacon 100 g chorizo 160 g carne afumată (pui/vită) […]

Reteta zilei: Penne cu varza de bruxelles si carnati de pui

Penne cu varza de bruxelles si carnati de pui din: penne, ulei de masline, varza de bruxelles, rosii cherry, carnati de pui, sare, piper, parmezan.     Ingrediente: 1 pachet penne 2 linguri ulei de masline ½ kg varza de bruxelles, feliata in jumatate 2 cesti de rosii cherry, taiate jumatati 4 carnati de pui, […]

Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon

Ciolan afumat cu fasole

Ciolan afumat cu fasole din: ciolan afumat, fasole, morcovi, ceapa, ulei, bulion, ardei gras, sare, piper, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 1 ciolan afumat cu os 500 g fasole 2 morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei 2 linguri bulion 1 ardei gras sare piper cimbru foi de dafin   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ceapa […]

Rulada din piept de curcan in sos picant

Rulada din piept de curcan in sos picant din: piept de curcan, carne tocata, sare, piper, ulei, pesmet, rosii, gogosari, boia dulce, boia iute, ulei de masline, usturoi, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 piept de curcan 300 g carne tocată  sare  piper  ulei 100 g pesmet 3 linguri ulei 500 g roşii 3 gogoşari 1 ardei iute roşu  boia dulce  boia iute […]