Reteta zilei: Chiftele de spanac cu sunca

Chiftele de spanac cu sunca din: oua, condimente, sare, faina, bicarbonat, spanac, sunca, otet de mere, piper, ulei de nuca de cocos.   Ingrediente: 4 oua 1 lingurita condimente, dupa gust sare, dupa gust ¼ cana faina de nuca de cocos ½ lingurita bicarbonat de sodiu 1 ceasca spanac 2/3 cana cubulete de sunca 1/2 […]

Reteta zilei: Oua ochiuri cu carnati in cuib de mamaliga

Oua ochiuri cu carnati in cuib de mamaliga din: carnati, malai, supa de pui, mozzarella, coriandru, boia iute, sare, piper, oua, sos iute.   Ingrediente: 8 carnati ¾ cana malai 2 ½ cani supa de pui 250 gr mozzarella rasa ¼ cana coriandru tocat ½ lingurita boia de ardei iute sare si piper, dupa gust […]

Reteta zilei: Tocana de vanat cu legume in sos de vin rosu si ciocolata

Tocana de vanat cu legume in sos de vin rosu si ciocolata din: ulei de masline, bacon, carne de vanat, faina, sare, piper, ceapa, usturoi, morcovi, telina, napi, ciuperci, cimbru, dafin, boabe de piper, vin rosu, supa de vita, ciocolata neagra.   Ingrediente: Ulei de masline 1/2 kg de bacon, tocat 2-3 kilograme de carne […]

Rulouri de curcan cu sparanghel

Rulouri cu carne de curcan si caise

Rulouri cu carne de curcan si caise din: pulpa de curcan, mere, caise deshidratate, patrunjel, usturoi, ciuperci, suc de rosii, mustar, piper, sare, unt, ulei, vin alb. Ingrediente: 1/2 kg pulpa de curcan dezosata 6-7 mere 100 g caise deshidratate 1 legatura patrunjel 8 catei de usturoi 1 cutie (200 g) ciuperci felii 2 linguri […]

Reteta zilei: Cornuri cu carne

Cornuri cu carne din: aluat de patiserie, crema de branza, carne de carnati.   Ingrediente: 1 aluat de patiserie 250gr crema de branza 250 gr carne de carnati       Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de carnati si gatiti pana se rumeneste pe toate partile. Transferati intr-un bol. Adaugati crema de branza […]

Crochete din carne de gaina

Crochete din carne de gaina din: carne de gaina, unt, faina, supa de pasare, oua, pesmet, sare, piper, nucsoara, seminte de mac, busuioc, cimbru, ulei. Ingrediente: 200 g carne de gaina 50 g unt 2 linguri faina 2 cesti supa de pasare 2 galbenusuri 2 oua 50 g pesmet sare piper nucsoara 1 lingura seminte […]

Ciorba de legume cu babic

Ciorba de legume cu babic din: morcovi, telina, ardei grasi, ceapa, orez, rosii, bors, leustean, babic, oua, ulei. Ingrediente: 2 morcovi 1/2 telina 3 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 linguri orez 3-4 rosii proaspete sau din conserva 1 l bors 1 legatura leustean 200 g babic 3 oua 4 linguri ulei   Mod de […]

Rulouri cu sunca si susan

Rulouri cu sunca si susan din: bacon, cascaval, sunca de praga, faina, seminte de susan, ou, sare, untdelemn. Ingrediente: 4 felii de bacon 150 g cascaval 150 g felii de sunca de praga 2 linguri faina 50 g seminte de susan 1 ou sare 100 ml untdelemn pentru prajit   Mod de preparare: Tai caşcavalul […]

Galuste cu slaninuta si salata verde

Galuste cu slaninuta si salata verde din: paine, ceapa, unt, faina, sunca, lapte, oua, ceapa verde, ceapa rosie, otet de vin, ulei de masline, salata verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paine alba veche de-o zi 2 cepe tocate marunt 40 g unt 80 g faina 150 g sunca crud uscata 200 ml lapte 4 […]

Varză acră călită cu carnăciori

O reteta delicioasa de varza acra cu: bacon, ceapa, ulei, foi de dafin, ienupar boabe, vin alb, supa, carnati picanti, sare, piper, zahar. Ingrediente: 100 g bacon 2 cepe 2 linguri de ulei 1 kg varză murată 2 foi de dafin 2 boabe de ienupăr 125 ml vin alb 125 ml supă 800 g cârnaţi […]

Carne cu cartofi

Carne cu cartofi din: carne, ceapa, sare, untura, faina, cartofi, patrunjel verde, bulion, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg carne 2-3 cepe sare 1 lingura untura, daca nu e destul de grasa carnea 1 varf de lingura de faina 1 kg cartofi 1/2 legatura patrunjel verde 1-2 linguri bulion putin cimbru (optional)   Mod de preparare: Tai […]

Reteta zilei: Sufleu de ardei gras cu carnati de curcan

Sufleu de ardei gras cu carnati de curcan din: ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline, condimente, piper negru, carnati de curcan, mozzarella. Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care […]

Piept de curcan umplut cu caise

Piept umplut de curcan

Piept umplut de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, ulei, cartofi, mere, struguri, unt, supa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un piept intreg de curcan o conserva mica de ciuperci o ceapa 2 linguri ulei pentru copt: 2 cartofi 2 mere un ciorchine de struguri albi 100 g unt 200 ml supa o lingurita cimbru […]

Varza cu boia si carnati

Varza cu boia si carnati din: varza, carnati, boia, ulei, zeama de varza. Ingrediente: o varza medie 2 carnati lungi de casa 2 lingurite boia 2 linguri ulei 250 ml zeama de varza   Mod de preparare: Varza desărată se taie fideluţă, iar carnaţii se taie rondele. Varza cu boia si carnatiIntr-o cratiţă, se încinge […]

Cum se prepara Chifteluțe cu dovleac

Curcan cu sos

Curcan cu sos din: piept de curcan, smantana, unt, broccoli, sare, piper, rosii cherry, frunze de salata verde. Ingrediente: 4 felii piept de curcan 250 ml smantana de gatit 100 g unt 300 g broccoli sare piper 4 rosii cherry frunze de salata verde   Mod de preparare: Intr-o tigaie, se pune untul la topit […]

Cartofi copti cu usturoi

Cartofi copti cu sos de usturoi

Cartofi copti cu sos de usturoi din: cartofi, ardei, sunca, sare, sare grunjoasa, usturoi, ulei, iaurt cremos, zeama de lamaie, patrunjel, piper. Ingrediente: 4 cartofi fainosi 1 ardei rosu 150 g sunca 20 g unt sare grunjoasa pentru sos: 5 catei de usturoi 2 linguri ulei 200 g iaurt cremos 1 lingurita zeama de lamaie […]

Pogăcele cu telemea

Pogăcele cu telemea din: cartofi, drojdie, zahar, lapte, faina, galbenusuri, margarina, telemea de oaie, carne afumata, ou, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 40 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 100 ml lapte 500 g faina 2 galbenusuri 220 g margarina 200 g telemea de oaie 200 g carne afumata 1 ou pentru uns 1/2 lingurita […]

Supa de spanac cu perisoare

Supa de spanac cu perisoare din: piept de pui, oua, ceapa, pesmet, branza, supa de pui, morcovi, paste, spanac, sare. Ingrediente: 1/2 kg piept de pui sau de curcan 2 oua 2 cepe 100 g pesmet 125 g branza 2 1/2 l supa de pui 3 morcovi 75 g paste mici 1/2 kg spanac congelat […]

Legume cu afumatura si hrisca

Legume cu afumatura si hrisca din: hrisca, broccoli, ulei, sare, piper, bacon, morcov, usturoi.   Ingrediente: 250 g boabe de hrisca 500 g broccoli 1 lingurita ulei sare piper 100 g bacon 1 morcov 4 catei de usturoi decojiti   Mod de preparare: Se aşază boabele de hrişcă într-o strecurătoare şi se opăresc cu apă […]

Reteta chec cu carne

Chec cu sunca si carne

Chec cu sunca si carne din: faina, margarina, apa, otet, carne tocata, sunca presata, ou, cascaval, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei, usturoi, iaurt. Ingrediente: penru aluat: 350 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura otet pentru umplutura: 500 g carne tocata 150 g sunca presata 1 ou 1 lingura unt topit pentru […]

Piept de curcan rulat

Piept de curcan rulat din: piept de curcan, spanac, ceapa, cascaval, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 pachet spanac congelat 1 ceapa 100 g cascaval sare piper ulei     Mod de preparare: Tai pieptul de curcan în jumătate, dar nu până la capăt, şi-l apeşi cu mâinile. îl sărezi, îl piperezi […]

Piept de curcan umplut cu pere

Piept de curcan umplut cu pere din: piept de curcan, para, gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu, sare. Ingrediente: 500 g piept de curcan 1 para mare 2 linguri gris 2 linguri coniac 4 linguri dulceata de visine 50 g unt 200 ml vin rosu sare   Mod de preparare: Opăreşti para în […]

Gogosari umpluti cu toba de casa

Gogosari umpluti cu toba de casa din: gogosari, pulpa de porc, capatana de porc, sorici, limba, usturoi, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg gogosari 400 g pulpa de porc 800 g capatana de porc 150 g sorici 100 g limba 6 catei de usturoi ienbihar sare piper   Mod de preparare: Faci o saramură mai […]

Ciorbă ţăranească cu carne de vacă

Ciorba taraneasca de curcan

Ciorba taraneasca de curcan din: apa, carne de curcan, morcovi, albitura, telina, ceapa, varza, ardei grasi, cartofi, fasole verde, rosii, bors, leustean. Ingrediente: 1 l apa 400 g carne de curcan 500 g morcovi 25 g albitura 50 g telina 1 ceapa mijlocie 40 g varza alba 2 ardei grasi 1-2 cartofi 50 g fasole […]

Orez cu rosii si crenvursti

Orez cu rosii si crenvursti din: orez, crenvursti, rosii, mazare, ciuperci, masline, porumb, frunze de menta, ulei, zeama de lamaie, mustar. Ingrediente: 300 g orez 4 crenvursti 2 rosii 200 g mazare 200 g ciuperci 150 g masline 100 g porumb cateva frunze de menta proaspata 2 linguri ulei 1 lingura zeama de lamaie 1 […]

Ceapa umpluta cu piept de curcan

Ceapa umpluta cu piept de curcan din: ceapa, paine, piept de curcan, bacon, patrunjel, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe mari, aurii 4 felii paine 1/2 piept de curcan 150 g bacon patrunjel 250 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi si se pun la […]

Bors de gaina cu perisoare

Bors de gaina cu perisoare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, leustean, sare, piper. Ingrediente: 600-700 g piept de gaina 1 ou 5 linguri orez 1 ceapa tocata marunt 2 morcovi taiati julienne 1 telina mica rasa 3-4 cartofi taiati in cubulete 1 ardei gras taiat marunt 1 legatura […]

Piept de curcan cu sos

Piept de curcan cu sos din: piept de curcan, dulceata de caise, mustar, cimbru, piper negru, ulei, faina, telina, usturoi, supa de casa, salvie, apa, piper. Ingrediente: 600 g piept de curcan o lingurita dulceata de caise o lingura mustar 1/4 lingurita cimbru 1/2 lingurita piper negru pentru sos: o lingura ulei o lingura faina […]

Iepure cu ceapa si gnocchi

Iepure cu ceapa

Iepure cu ceapa din: iepure, ceapa, bacon, ciuperci, vin alb, cimbru, patrunjel, foi de dafin, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: un iepure portionat 500 g cepe mici 150 g bacon 250 g ciuperci 300 ml vin alb un buchet cimbru si patrunjel 2 foi de dafin o lingura faina 2-3 linguri ulei sare piper   […]

Perisoare de curcan cu ricotta

O reteta delicioasa de perisoare cu: piept de curcan, ricotta, parmezan, oua, usturoi, patrunjel, sare, piper, unt, faina, lapte, smantana, marar. Ingrediente: 800 g piept de curcan 250 g ricotta 200 g parmezan 2 ouă 5 căţei de usturoi pătrunjel sare piper Ingrediente sos: 100 g unt 1 lingură cu făină 1 ceşcuţă cu lapte […]

Supa de legume cu carne de carnati si parmezan

Reteta zilei: Supa de legume cu carne de carnati si parmezan

Supa de legume cu carne de carnati si parmezan din: ceapa, ardei gras verde, ulei de masline, condimente, usturoi, supa de pui, rosii, carnati, fulgi de ardei rosu, naut, sos pesto, parmezan.     Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 ardei gras verde, tocat 3 lingurite ulei de masline 2 lingurite condimente italiene 1 lingura usturoi, […]

Ciuperci umplute cu carne de curcan

Ciuperci umplute cu carne de curcan din: ciuperci, unt, busuioc, piept de rucan, nuci, cascaval, rosii decojite, sare, piper. Ingrediente: 40 g ciuperci Champignon 80 g unt 1 lingura busuioc tocat 200 g piept de curcan tocat 80 g nuci prajite usor si macinate 100 g cascaval moale ras 2 rosii decojite si taiate cuburi […]