Piept de curcan umplut cu alune

Retete de Sarbatoare: Piept de curcan umplut cu alune

O reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe   Mod de preparare: Tai […]

Retete de Sarbatoare: Piept de curcan pe pat de orez

O reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin, lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar. Ingrediente: 1 kilogram piept de curcan sare cimbru rozmarin o lamaie piper praf si boabe un praf de boia dulce 2-3 linguri ulei de masline 250 g orez 1-2 fire marar […]

Retete de Sarbatoare: File de curcan cu ananas

O reteta absolut delicioasa de file de curcan in stial asiatic din: rondele de ananas, file de curcan, muguri de soia, ulei de germeni, mirodenii pentru curcan, suc de ananas si alune sarate. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas 400 g file de curcan 120 g muguri de soia 1 lingură ulei de germeni 1 […]

Retete de Sarbatoare: Rulada de curcan

O reteta de rulada de curcan cu spanac din: piept de curcan, ficat de vita, rozmarin, piept ardelenesc, ou, spanac, ceapa, felii de paine, vin alb, apa, sare si piper. Ingrediente: un kilogram piept curcan 200 g ficat vita rozmarin 150 piept ardelenesc un ou 300 g spanac o ceapa 2 felii de paine 200 […]

Retete de Sarbatoare: Curcan cu castane

O reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane, ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 aripi de curcan 400 gr castane 50 gr ceapă 30 gr făină 30 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce   Mod de preparare: Castanele se curăţă de […]

Curcan cu portocala si anghinare

Retete de Sarbatoare: Curcan cu portocală si anghinare

O reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1 […]

Retete de Sarbatoare: Muşchi în crustă aromatică

O reteta delicioasa de muschi in crusta aromatica din: muschi de porc, cimbru, oregano, boabe de mustar, ardei iute, piper, ulei, vin alb sec si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 2 lingurite cu cimbru 2 lingurite cu oregano 4 linguri cu boabe de mustar 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita cu piper macinat 3 […]

Retete de Sarbatoare: Piept de curcan in manta

O reteta de piept de curcan in manta din: rosii, ceapa, boia, piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de pasare. Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de curcan 2 linguri miere 2 linguriţe ulei […]

Retete de Sarbatoare: Curcan cu sos

O reteta delicioasa de curcan cu sos din: ardei uscati, usturoi, ceapa, rosii, bulion de pui sau legume, file de curcan, sare, piper si cateva crengute de cimbru. Ingrediente: 6 ardei uscati 4 catei de usturoi 50 g ceapa tocata 300 g rosii tocate, din conserva 300 ml bulion de pui sau legume 4 fileuri […]

Retete de Sarbatoare: Friptura glazurata de porc

O reteta delicioasa de friptura glazurata de porc din: jambon, ceapa, foi de dafin, cidru, cuisoare, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de portocale si piper. Ingrediente: 2 kg jambon afumat de porc (de preferat cu sorici) 1 ceapa, taiata in patru 3 foi de dafin 500 ml cidru (poti inlocui cu bere) […]

Retete de Sarbatoare: Rulada cu carne de curcan

O reteta delicioasa de rulada din carne de curcan, ceapa, oua, piper, ulei de masline, cartofi, morcovi, boia dulce, usturoi, rosii, cimbru uscat, patrunjel. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 2 cepe mari 2 ouă sare piper boabe şi măcinat 2 linguri ulei de măsline Ingrediente garnitură: 6 cartofi 3-4 morcovi boia dulce şi iute […]

Retete de Sarbatoare: Rulouri de curcan cu sos

O reteta delicioasa de rulouri din carne de curcan, sare, cascaval, pesmet, ardei capia, ulei, salata verde, piper, mustar, oua, pasta de rosii, cimbru, busuioc, boia iute, miere. Ingrediente rulouri: 500 g piept de curcan sare150 g caşcaval 150 g pesmet 2 ardei capia ulei pentru prăjit o salată verde piper 1-2 linguriţe muştar 3-4 […]

Porumb cu prosciutto

Porumb cu prosciutto si ardei iute

Porumb cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute, rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto feliat sau șuncă 50 g unt 1 ardei capia 1 ardei iute mic 2-3 roșii 1 linguriță boia dulce 2-3 linguri ulei 1 linguriță zahăr sare […]

Supa cu perisoare de curcan

Reteta zilei: Supa cu perisoare de curcan

Supa de perisoare cu curcan din: ceapa, morcov, carne de curcan, orez, sare, piper, cartof, verdeata.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2-3 morcovi, rasi ½ kg carne tocata de curcan 1-2 linguri orez Sare si piper 1 cartof verdeata   Mod de preparare: Amestecati morcovii si ceapa si adaugati peste carnea de curcan. Adaugati orezul, […]

Ciorbă à la grec – gustoasa si usor de preparat

O reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½ ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă, […]

Roşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi

Roşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi din: rosii, vinete, ceapa, morcovi, ardei gras, oua, carnati, leustean, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg rosii 2 vinete mici 2-3 cepe 1 morcovi 1 ardei gras verde 2 oua 2-3 carnati (afumati sau nu, dupa preferinta) leustean sare piper praf 2 foi dafin   Mod […]

Tocana ungureasca

Tocana ungureasca din: carne de porc, costita, carnati, ulei, rosii, ardei gras, ceapa, smantana, supa de oase, boia si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 100 g costita afumata 250 g carnati 100 g untura sau ulei 500 g rosii proaspete 200 g ardei gras 250 g ceapa 200 ml smantana 500 ml supa […]

Rulada de curcan cu chorizo si branza

Rulada de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano, jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego. Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12 felii de sunca Serrano jeleu de gutui, pentru servit pentru […]

Varza cu afumatura – usor de preparat

Varza cu afumatura din: varza, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, ulei, marar, bors, sare, piper. Ingrediente: o varza mica, proaspata 2 morcovi o ceapa 300 g piept afumat de porc 2-3 linguri ulei o legatura marar 150 ml bors sare piper   Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, iar morcovii se trec prin […]

Jambon si legume

Jambon si legume din: jambon de casa, dovlecei, ceapa verde, ciuperci conservate, sare. Ingrediente: 4 felii mari de jambon de casa 2 dovlecei 4 fire ceapa verde 4 linguri ciuperci conservate sare   Mod de preparare: Dovleceii se taie mărunt, la fel şi ceapa, se amestecă si se repartizează pe patru foi de hârtie de […]

Escalop cu ciuperci

O reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci, vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 2 ardei grasi (verde si […]

Bors de miel

Bors savuros de miel

Bors savuros de miel din: coaste de miel, salata verde, morcov, pastarnac, ceapa verde, usturoi verde, orez, bors, smantana, apa si sare. Ingrediente: coada, capul și 300 g coaste de miel 1 salată verde 1  morcov 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură  usturoi verde 3 linguri orez 1 l borș 150 g smântână 2 […]

Curcan cu bacon, ceapa si cimbru

Curcan cu bacon, ceapa si cimbru din: curcan, bacon afumat, mustar, ulei de masline, sare de mare, ceapa, cimbru, frunze de dafin, vin alb, unt, mustar cu boabe, mustar cu hrean. Ingrediente: un curcan de 5-5,5 kg, gastul si maruntaiele indepartate 250 g bacon afumat, feliat putin mustar  (optional) putin ulei de masline fulgi de […]

Sandwich in paine taraneasca

Sandvici in paine taraneasca din: paine taraneasca, crema de branza, cascaval, usturoi, oua, ardei, frunze de salata, sunca de york si ulei de masline. Ingrediente: o paine taraneascade 800 g 150 g crema de branza 200 g cascaval 4 catei de usturoi 2-3 oua 300 g ardei rosu copt 8-10 g frunze de salata 250 g […]

Carne tocata pe gratar

Carne tocata pe gratar din: carne tocata, branza feta, rosie, ou, ceapa, usturoi, cimbru, boia, sare, piper, anason, carambola, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 1 kg carne tocata 50 g branza feta 1 rosie 1 ou 3 cepe 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce sare piper 1/2 lingurita anason […]

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

Piept de gâscă în manta de şunca

Piept de gâscă în manta de şunca din: piept de gasca, sare, piper, praz, sunca serrano, margarina, suc de mere, sos alb, mere acrisoare, zahar, smantana. Ingrediente: 4 fileuri de piept de gasca (circa 200 g fiecare) sare piper 4 felii mari si subtiri de sunca Serrano (crud-uscata) 4 fire praz 1 lingura margarina 400 […]

Reteta zilei: Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar

Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar din: faina, carne de carnati, branza cheddar, lapte batut.   Ingrediente: 1 1/2 – 1 3/4 cesti faina Carnea de la 5-6 carnati 250gr branza cheddar, rasa 1/2 – 3/4 cesti de lapte batut     Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de la carnati si […]

Cârnaţi pe varză cu sos de hrean

Varza calita cu carnati proaspeti

Varza calita cu carnati proaspeti din: carnati proaspeti, varza, ulei, ceapa, rosie, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 2 carnati proaspeti 1 varza mica 4 linguri de ulei 1 ceapa 1 rosie sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti într-un vas mare. între timp, tai […]

Piept de rata in crusta

Piept de rata in crusta din: piept de rata, alune, ghimbir, gem de portocala, scortisoara, ulei de masline, ulei de arahide, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de rata 200 g alune 1 lingurita cu ghimbir ras 2 linguri cu gem de portocale 1/2 lingurita cu scortisoara 4 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu […]

Sandvici cu carnati

Aşază într-o tavă 8 cârnaţi şi stropeşte-i cu 1 lingură de ulei. Dă-i la cuptorul preîncălzit la 200°C/gaz 6, timp de 20 de minute. Amestecă 3 linguri sos de soia cu 3 linguri de miere şi 4 linguriţe de muştar cu boabe. Scurge grăsimea de la cârnaţi şi toarnă peste ei sosul format, acoperindu-i uniform. […]

Ficat de iepure in foitaj

Rulouri cu carnati, salvie si mere

Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Amestecă 400g de carne din cârnaţi (de la aproximativ 6 bucăţi) cu 1 căţel de usturoi zdrobit, 2 linguri de salvie proaspătă tocată şi 1 măr tocat. Asezonează. Intinde cu sucitorul 500g de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină, astfel încât să obţii un dreptunghi cu lăţimea de 30cm. […]

Reteta curcan cu gutui

Piept de curcan cu gutui

Piept de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în […]