Pastrama de curcan cu vin la cuptor

Pastramă din piept de curcan

Pastramă din piept de curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa, boabe de ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin. Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat 1 lingură boabe de piper roşu 6 căţei […]

Ciorbă de pui cu smantana si legume

Ciorba de varza

Ciorba de varza din: varza, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofi, marar, otet de mere, foi de dafin, marar verde, piper boabe si sare. Ingrediente: 1 varza mare 600 g costita afumata 3 cepe 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 3 cartofi 2-3 fire de marar uscat 50 ml otet de mere 2 foi de dafin […]

Mancare de bob cu cimbru

Risotto cu chorizo si bob

Risotto cu chorizo si bob din: ulei de masline, bacon, salote, usturoi, carnati chorizo, orez, supa de pui si bob. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 100 g bacon afumat, taiat cubulete 2 salote (sau 2 cepe mici), tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 350 g de carnati chorizo subtiri 300 g de orez pentru risotto […]

Reteta budinca cu carnati

Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati

Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati din: faina, oua, lapte, musta dijon, ulei, carnati de porc, frunze de salvie si rozmarin. Ingrediente: 140 g de faina 3 oua 300 ml de lapte 2 lingurite de mustar Dijon 2 linguri de ulei 8 carnati de porc, preferabil mai grosi 8 frunze de salvie 4 fire de […]

Piept de curcan glazurat

Piept de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 4 morcovi medii 4 cepe medii 2 catei de usturoi sare piper 2 linguri ulei de floarea soarelui circa 250 ml supa 3 linguri miere lichida   Mod de preparare: […]

Rulade de curcan umplute cu ficăţei şi mere

Rulade picante de curcan

Rulade picante de curcan din: samburi de pin, maghiran, cimbru, ceapa, rosii uscate, ou, sare, piper, piept de curcan, ulei, legume, boabe de piper, foaie de dafin, supa si marmelada de portocale. Ingrediente: 40 g samburi de pin prajiti fara ulei cate 3 crengute de maghiran si cimbru, tocate 3 cepe 150 g rosii uscate 1 […]

Plăcintă de curcan

Plăcintă de curcan din: aluat, apa, legume, concentrat de pui, amidon, lapte, carne fripta de curcan, branza cheddar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 120 g aluat refrigerat pentru croasante 1 cana apa 1/2 amestec de legume congelate 2 lingurite concentrat pentru supa – baza de pui 2 linguri + 1/2 lingurita amidon 1 cana lapte 1 […]

Supă de paste cu legume şi cârnaţi

Supă de paste cu legume şi cârnaţi din: ulei de masline, carnati, supa de pui, penne, morcovi, ceapa, telina, fasole verde si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 carnati facuti in casa 2,8 litri supa de pui 400 g penne 2 morcovi, feliati fin 2 cepe, feliate fin 3 tulpini de telina Apio 140 […]

Carne tocată la cuptor

Carne tocată la cuptor din: chifla, morcov, castraveti, ceapa, usturoi, rozmarin, carne tocata, ou, boabe de piper roz, otet balsamic, sare, piper, mustar, oua, bacon, smantana si amidon. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 morcov 2 castraveti 1 ceapa 1 catel de usturoi 1/2 lingurita rozmarin 600 g amestec de carne tocata 1 ou […]

Perisoare picante

Perisoare picante din: carne de vita, ceapa, sare, piper, ou, ulei, chifla, cimbru, rosii, ardei iute, ardei capia, usturoi, zahar, otet, busuioc si oregano. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 cepe sare piper macinat un ou 2-3 linguri ulei miezul de la o chifla alba o lingurita cimbru macinat pentru sos: 500 g rosii […]

Carnati in aluat cu malai

Carnati in aluat cu malai din: carnaciori, malai, faina, lapte, ulei, praf de copt, sare, zahar, rozmarin, cimbru si piper. Ingrediente: 7 carnaciori proaspeti 400 g malai 100 g faina 600 ml lapte 200 ml ulei 1/2 praf de copt 1 praf de sare 1/2 lingurita cu zahar 1 fir de rozmarin cimbru sare piper   […]

Chec din carne de curcan

Chec din carne din: carne de curcan, piept de curcan, bacon, smantana, oua, ceapa, usturoi, ulei, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 1 piept de curcan 250 g bacon feliat 200 g smantana 4 oua 2 cepe 4 catei de usturoi ulei piper alb sare     Mod de preparare: Curăţă […]

Specialitate a la grec

Specialitate a la grec din: vinete, carne tocata, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline, cascaval, suc de rosii si patrunjel. Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata 2-3 cepe 2 catei usturoi sare piper negru macinat cimbru proaspat si uscat ulei de masline pentru prajit 100 g cascaval ras 200 ml suc de rosii […]

Ruladă de curcan cu brânză

Ruladă de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie pieptul de curcan în aşa fel încât să […]

Piept de curcan in crusta crocanta

O reteta delicioasa si gustoasa de Piept de curcan in crusta crocanta  din: piept de curcan, mustar, pesmet, alune, sare, piper, curry, cimbru, oregano, scortisoara, chilli, unt si patrunjel verde. Inlocuieşte clasicul şniţel de pui cu această retetă din piept de curcan în crustă crocantă! Ingrediente: 600 g piept de curcan 1-2 linguri cu mustar […]

Retete gustoase: Frigărui asortate

Frigărui asortate din: bacon, mere, cartofi, unt, otet balsamic, usturoi, mustar, smantana, ulei si sare. Ingrediente: 300 g bacon 3 mere 4 cartofi 1 lingurita cu unt 1 lingura cu otet balsamic 1 capatana de usturoi 1 lingura cu mustar 1 lingura cu smantana ulei sare   Mod de preparare: Spală cartofii (nu-i curăţa de coajă) […]

Osanjoare

Clatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant

Clatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant din: piure de cartofi, faina, praf de copt, oua, lapte, chives, ulei de floarea soarelui, unt, bacon si jumari. Ingrediente: 250 g piure de cartofi sau 2 cartofi fainosi medii, taiati in cuburi 75 g de faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 125 ml lapte […]

Reteta zilei: Curcan umplut cu orez si morcov

Curcan umplut cu orez si morcov din: curcan, piper, sare, maioneza, usturoi, patrunjel, orez, morcov.   Ingrediente: 1 curcan Piper si sare 2 cepe 2 cesti maioneză 2 linguri usturoi patrunjel 4 cani orez fiert 3 morcovi   Mod de preparare: Spalati bine curcanul si scoateti maruntaiele, pe care le puteti folosi la supa. Tocati […]

Borş polonez cu carne de pui

Borş polonez din: carne de pui, sfecla rosie, varza alba, cartofi, morcovi, patrunjel verde, ceapa, pasta de tomate, costita, smantana, ulei, foi de dafin, otet, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui (fara cap si picioare) 200 g sfecla rosie 200 g varza alba 300 g cartofi 150 g morcovi 50 g patrunjelverde 150 […]

Curcan la cuptor cu unt si rozmarin

Curcan la cuptor cu unt si rozmarin din: curcan, ceapa, foi de dafin, coaja de lamaie, rozmarin, lamaie, unt, sare de telina, vin alb sec. Ingrediente: 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie 1 ceapa, taiata sferturi 2 foi de dafin coaja rasa de la 1 lamaie si lamaia taiata in doua 4 crengute de […]

Reteta zilei: Supa de rosii cu carne de vita si penne

Supa de rosii cu carne de vita si penne din: ceapa, morcov, telina, carne tocata de vita, sare, oregano, busuioc, piper, rozmarin, rosii, fasole rosie, fasole alba, suc de rosii, supa de vita, otet, penne, parmezan.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 ceasca morcov, tocat 1 ceasca telina, tocata 1 kg carne tocata de vita […]

Pulpe de curcan cu măsline

Pulpe de curcan cu măsline din: pulpe de curcan, rosii, masline rondele, ceapa, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, marar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 cutie cu rosii decojite 150 g masline rondele 2 cepe 1 pahar vin alb sec 1 crenguta de cimbru 1 foaie de dafin […]

Gaina cu legume si smantana

Piept de gaina cu legume

O reteta delicioasa de piept de gaina cu: ceapa, ardei gras rosu, ardei galben, creveti, suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept de găină ceapă ardei gras roşu,verde şi galben creveţi suc de roşii sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină se curăţă, se spală şi […]

Plăcintă umplută cu carne şi vinete

Plăcintă umplută cu carne şi vinete din: foi de placinta, vinete, ardei rgasi, ceapa, carne tocata, pasta de rosii, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 3 vinete 5 ardei grasi 2 cepe 300 g carne tocata 1 lingura pasta de rosii 2 oua sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi […]

Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei

Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei din: faina, ulei, smantana, zahar vanilat, oua, carne de iepure, ficat de iepure, maruntaie de iepure, praz, sare, piper, ou, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg faina 100 ml ulei 50 g smantana 1 zahar vanilat 3 oua   pentru umplutura:   300 g carne de […]

Chili de curcan cu porumb si ceapa verde

Chili de curcan cu porumb si ceapa verde din: ceapa, ulei de masline, chimion, carne de curcan, pasta de ardei iute, rosii, fasole, porumb, tortilla, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru carne 2 lingurite chimion macinat 500 g carne de curcan tocata 1 1/2 lingurita […]

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

Ciorba de afine cu ciolan afumat

Ciorba de afine cu ciolan afumat din: ciolan, afine, oua, faina, sare, lapte, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ciolan de 1 kg 1 lingura de afine 2 oua 2 linguri faina sare 300 ml lapte 2 linguri smantana patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Speli bine ciolanul si il pui la fiert in 2 […]

Aperitiv cu legume asortate

Tarta cu carne tocata si legume

Tarta cu carne tocata si legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata mixta, piper, boia dulce, smantana, lapte si bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g unt moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 linguri […]

Ruladă din carne de vită cu ananas

Ruladă din carne de vită cu ananas din: muschi de vita, ananas, seminte de pin, pesmet, parmezan, smantana, menta, busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 felii ananas 4 linguri muguri (seminte) pin 1/3 pahar pesmet alb 2 linguri parmezan 2 linguri smantana lichida 2 crengute menta 2 crengute busuioc 2 […]

Spaghetti bolognese cu parmezan

Spaghetti bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi 2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2 linguri ulei de masline 400 g carne tocata mixta sare […]

Ficat de gasca la gratar

Ficat de gasca cu carnati si slanina

Ficat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3 rosii sare […]

Cepe umplute

Cepe umplute din: ceapa, chimen, sare, carne tocata, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4 fire busuioc   Mod de […]