Cartofi cu carne si verdeata

Cartofi cu carne si verdeata din: carne, ceapa, cartofi, rosii, sare, condimente, marar, patrunjel, ulei.   Ingrediente: 500 g carne 2 cepe 1 kg cartofi 3 rosii sare  condimente marar si patrunjel tocate 1 ceasca plina cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de oasele mici şi alte impurităţi, spălaţi în apă călduţă, ştergeţi […]

Tochitura taraneasca cu carnati afumati

Tochitura taraneasca cu carnati afumati din: inimi de porc, rinichi de porc, ficat de porc, carnati afumati, pasta de tomate, ceapa, foi de dafin, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 2 inimi de porc 4 rinichi de porc 300 g ficat de porc 300 g cârnaţi afumaţi 4 linguri pastă de tomate 2 cepe 1 foaie […]

Şniţele cu garnitură de fasole verde

Şniţele cu garnitură de fasole verde din: fasole verde, carne macra, sare, piper, ou, faina, rosii, ulei, patrunjel, marar, mustar. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne macra sare piper macinat 1 ou 2-3 linguri cu faina 2 rosii ulei 1 legatura patrunjel 1 legatura marar mustar   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, o […]

Reteta zilei: Salata de porumb cu afine, rosii si vinegreta cu suc de lamaie

Salata de porumb cu afine, rosii si vinegreta cu suc de lamaie din: afine, boabe de porumb, rosii cherry, bacon, ulei de la bacon, suc de lamaie, ceapa, coriandru, piper.   Ingrediente: 1 cana afine proaspete, taiate jumatati 1 cana de boabe de porumb 6 rosii cherry, taiate sferturi 5 felii de bacon 2 linguri […]

Ciorba de perisoare cu legume

Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume

Ciorba de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi.   Ingrediente: 2 morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1 cana bulion de rosii patrunjel […]

Frigarui cu rinichi

Frigarui de rinichi

Frigarui de rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei, verdeata, rosie, frunza de dafin. Ingrediente: 500 g rinichi 100 g slanina afumata 2 morcovi fierti sare piper ulei verdeata tocata 1 rosie frunze de dafin   Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet […]

Dovlecei umpluti cu legume si kaizer

Dovlecei umpluti cu legume si kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper.   Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 50 g kaizer 2 rosii 1 ceapa 1 ardei 1 morcov 2-3 linguri boabe de porumb fiert 2 linguri ulei 1/2 lingura cimbru uscat sau 1 lingura cimbru proaspat […]

Ciorba cu paste si rasol de vitel

Ciorba de fasole cu costita afumata si paste

Ciorba de fasole cu costita afumata si paste din: fasole boabe, ceapa, morcovi, pastarnac, spaghete, costita afumata, ulei, sare, leustean verde, cimbru verde, bulion de tomate. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe noua 3 cepe 3 morcovi 1 radacina pastarnac 1 mana spaghete 1/2 kg costita afumata 1 lingura ulei sare 2-3 fire leustean verde 2 […]

Ciorba cu ciolan afumat si legume

Ciorba cu ciolan afumat si tarhon

Ciorba cu ciolan afumat si tarhon din: ciolan afumat, smantana, tarhon, cartofi, morcovi, telina, ceapa, ardei, pastarnac, oua.   Ingrediente: 500 g ciolan afumat 500 g smântână 30 g tarhon 4 cartofi 2 morcovi 1 ţelină 2 cepe 1 ardei 1 păstârnac 5 ouă   Mod de preparare: Se taie ciolanul afumat cubuleţe. Legumele se […]

Ciorba de fasole boabe cu suc de rosii

Ciorbă de fasole boabe cu rozmarin şi afumătură

Ciorbă de fasole boabe cu rozmarin şi afumătură din: suc de rosii, fasole boabe, afumatura cu os, ceapa rosie, morcovi, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, usturoi, foi de dafin, rozmarin, cimbru, sare, piper, otet de mere. Ingrediente: 400 ml suc de roșii 400 g fasole boabe 400 g afumătură cu os cu tot (ciolan, jambon […]

Carnati la gratar cu sos de ceapa

Carnati la gratar

Carnati la gratar din: carnati, ulei de masline. Carnatii la gratar sunt o delicatesa apreciata de multe persoane, mai ales in timpul sezonului cald, cand iesim la gratar sau petrecem timp in aer liber. Gratarul intensifica aromele carnii si confera o crusta frageda si aromata   Ingrediente: 1 kg carnati cruzi ulei de masline   […]

Chiftelute din ciuperci pentru mesele festive

Chifteluţe cu sos de ciuperci

Chifteluţe cu sos de ciuperci din: carne de porc, oua, paine, morcovi, ceapa, varza rosie, ciuperci, ardei capia, smantana, otet de mere, ceapa rosie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute, usturoi.   Ingrediente: 600 g carne de porc două ouă două felii de pâine doi morcovi o ceapă albă o varză roşie mică 500 g […]

Ciorba de carne a la grec

Ciorba de carne a la grec din: carne de vita, apa, ceapa, morcovi, cartofi, telina, orez, rosii, ou, smantana, sare, lamaie.   Ingrediente: 500 g carne de vita 2 l apa 1 ceapa 2 morcovi 2 cartofi 1 telina 2 linguri cu orez 2 rosii 1 ou 1 cana cu smantana sare 1 lamaie   […]

Clătite umplute cu friptură de miel

Clatite umplute cu cascaval si sunca de Praga

Clatite umplute cu cascaval si sunca de Praga din: apa minerala, lapte, ulei, faina, sare, cascaval de capra, sunca de praga, smantana, busuioc, salata verde. Ingrediente: 250 ml apa minerala 250 ml lapte 2-3 linguri de ulei faina un praf de sare pentru umplutura: 100 g cascaval de capra 100 g sunca de Praga 2 […]

Piept de curcan la gratar cu mamaliga

Piept de curcan la gratar cu mamaliga din: piept de curcan, mustar cu hrean, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de porumb, mascarpone, parmezan, sahar, sare, piper. Ingrediente: 700 g piept de curcan 2 linguri mustar cu hrean 2 catei de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 1 legatura ceapa […]

Rosii in bacon

Rosii in bacon din: rosii cherry, bacon, ulei, frunze de busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 12 rosii cherry 12 felii de bacon 50 ml ulei 12 frunze de busuioc sare piper     Mod de preparare: Spălaţi roşiile, scurgeţi-le de apă şi presărati-le cu sare şi piper. Puneţi pe fiecare felie de bacon câte o […]

Kebap de pui

Kebap de pui cu salata

Kebap de pui cu salata din: sofran, suc de lamaie, unt, piept de pui, ceapa, unt, spanac, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare, zahar, piper. Ingrediente: marinata: 1/4 lingurita sofran 50 ml suc de lamaie 50 g unt topit in plus: 4 piepti de pui salata: 1 ceapa 2 lingurite unt 300 […]

Carnaciori la gratar cu dovlecei

Carnaciori cu dovlecei la gratar

Carnaciori cu dovlecei la gratar din: carnaciori, dovlecei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 carnaciori egali ca marime 4 dovlecei 2 linguri ulei de masline 1 linguri cimbru uscat sare piper     Mod de preparare: Amestecaţi uleiul cu sare, cimbru şi piper. Tăiaţi dovleceii în felii, pe lungime şi ungeţi fiecare felie, […]

Paste cu fasole verde, sunculita si branza

Paste cu fasole verde, sunculita si branza din: fasole verde, sare, fusilli, rosii, sunculita afumata, ulei, patrunjel verde, supa de legume, piper, telemea.   Ingrediente: 500 g fasole verde sare 400 g fusilli 500 g rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde tocat 125 ml supa facuta din concentrat de […]

Fasole verde cu carnati

Fasole verde cu carnati din: fasole verde, ceapa, carnati, ulei, cimbru, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 3 carnati 3 linguri ulei cimbru dupa gust 1 legatura verdeata (patrunjel verde, marar) sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi fasolea verde, apoi le speli. Tai ceapa mărunt, rupi fasolea în […]

Chiftelute cu verdeata

Chiftelute cu verdeata din: verdeturi asortate, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei, pesmet, carne tocata mixta, galbenus, mustar, sare, piper, rozmarin.   Ingrediente: 1 mana verdeturi asortate 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 foie de dafin 4 linguri ulei 3-4 linguri pesmet 500 g carne tocata mixta 1 galbenus 1 lingurita mustar sare piper […]

Salată de paste cu crenvurşti si rosii cherry

Salată de paste cu crenvurşti si rosii cherry din: paste, sare, crenvursti, ceapa rosie, ulei de masline, piper, zahar, rosii cherry, hasmatuchi. Ingrediente: 200 g paste scurte (fusilli) sare 150 g crenvursti 1 ceapa rosie 3 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei de masline piper zahar 200 g rosii cherry 1 legatura hasmatuchi   […]

Mere glazurate şi şuncă friptă

O reteteta delicioasa de mere glazurate cu: sunca, piper negru, paprika, zahar brun, telina, mustar, cayenne, sos de mere, zeama de portocale, ghimbir, mustar uscat, cuisoare, scortisoara.   Ingrediente: 5 kg de şuncă gata preparată 2 lin­guri piper negru măcinat două linguri paprika două linguri zahăr brun o lin­gură sare de ţelină o linguriţă muştar […]

Carne de cocos condimentata

Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofi

Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofi   Carne de cocos condimentata din: cocosi, untură, ceapa, boia, supă de carne, smântână, făină, sare. Ingrediente: 2 cocoşi 100 g untură topită 2 cepe 1 linguriţă de boia 1/2 ceaşcă de supă de carne 15 g smântână acră 1/2 lingură de făină sare   Mod de preparare: Se […]

Cartofi gratinaţi cu ficăţei de pui şi salam

Cartofi gratinaţi cu ficăţei de pui şi salam din: cartofi, ficat de pui, salam, smantana, ulei de masline,c ascaval, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 cartofi 500 g ficat de pui 200 g salam 100 g smantana 5 linguri ulei de masline 150 g cascaval 50 g unt 1 legatura patrunjel sare si piper […]

Cum se prepara Tocanita de carnati (video)

Cum se prepara Tocanita de carnati – un fel de mâncare tradițional românesc, care combină cârnații suculenți cu legume proaspete și sosuri aromate pentru a crea o masă consistentă și plină de gust. Este o rețetă perfectă pentru zilele reci, oferind confort și o savoare intensă. Ingrediente 500 g cârnați (de preferat afumați sau proaspeți, […]

Burgeri cu carne de pui si salata

Burgeri cu carne de pui si salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata verde.   Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 1/2 lingurita de cimbru uscat sau 2 lingurite de cimbru proaspat 1 lamaie pentru salata: 250 g de sfecla fiarta, taiata […]

Paste cu carnati si busuioc

Paste cu carnati si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati, rosii, tagliatella, busuioc, ricotta.   Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati fin 400 g carnati, curatati de piele si rupti in bucati mici 400 g de rosii din conserva 400 g tagliatelle 1 mana […]

Clatite cu varza alba

Clătite cu varză şi carnat

Clătite cu varză şi carnat din: oua, faina, ulei, sare, lapte, varza, carnaciori.   Ingrediente: 2 ouă o cană făină o ceşcuţă mică de ulei un praf de sare o cană şi jumătate lapte sau apă mine­rală varză călită cârnăciori prăjiţi   Mod de preparare: Mixaţi ouăle cu făina, sarea, uleiul şi apa turnată câte […]

Ciorba de peste cu costita

Ciorba de peste cu costita din: crap, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei colorat, cartofi, smantana, ou, sare. Ingrediente: 400 g peste (crap) 100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei colorat 200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare   Mod de preparare: Tai costiţa în felii, […]

Varza calita cu carnati afumati

Varza calita cu carnati afumati din: varza murata, carnati afumati, ceapa, pasta de rosii, foi de dafin, ulei, cimbrisor, marar uscat, piper. Ingrediente: 1 varza murata 400 g carnati afumati 1 ceapa 2 linguri pasta de rosii 2 foi de dafin 50 ml ulei 1 lingurita cimbrisor uscat 1/2 lingurita marar uscat piper boabe   […]

Burgeri de ciuperci şi năut

Reteta zilei: Burgeri pe pat de ciuperci cu sos de rosii

Burgeri pe pat de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, carnati, mozzarella, salam, rosii cherry, sare, busuioc. Originea burgerilor poate fi urmărită în secolul al XIX-lea, iar în Statele Unite ale Americii se consideră că aceștia au devenit populari în jurul anilor 1900. Primul burger servit într-o chiflă a fost creat de Louis Lassen […]