Ciorba de salata verde cu costita afumata

Ciorba de salata verde cu costita afumata din: salata verde, ulei, costita afumata, ceapa, oua, patrunjel, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 salate verzi medii 50 ml ulei 150 g costita afumata 1 ceapa 3 oua 1 legatura patrunjel zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Spălaţi bine frunzele de salată, tăiaţi-le […]

Chiftele aromate cu paste

Chiftele aromate cu paste din: piept de pui, oua, ceapa verde, rosii, patrunjel, lapte, paine, paste, ceapa, ulei, pesmet, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: un piept de pui 2 oua o legatura ceapa verde 4 rosii patrunjel 50 ml lapte 2 felii de paine de o zi-doua 400 g paste o ceapa alba ulei pentru […]

Dovlecei gratinati cu carne tocata

Dovlecei gratinati cu carne tocata din: dovlecei, cartofi, carne tocata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pesmet, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 2 dovlecei 4 cartofi 250 g carne tocata amestec o ceapa alba veche 2 catei de usturoi 3 linguri pasta de tomate 2 linguri pesmet 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Chiftele pe pat de mazare

Chiftele pe pat de mazare din: carne tocata, paine, ou, lapte, ceapa, patrunjel, mazare, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 2 felii paine de o zi un ou 50 ml lapte o ceapa alba 1/2 legatura patrunjel un kg mazare noua 3 rosii bine coapte ulei sare piper   Mod de […]

Friptura de caprioara cu zmeura

Cum se prepara Friptura de caprioara cu risotto

Cum se prepara Friptura de caprioara cu risotto – un preparat sofisticat și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau cine festive. Carnea de căprioară este apreciată pentru textura sa fragedă și gustul delicat, care se combină perfect cu cremozitatea și bogăția risotto-ului. Această combinație oferă o experiență culinară de neuitat, unde aromele fine și texturile […]

Reteta zilei: Tortilla cu bacon si legume

Tortilla cu bacon si legume din: bacon, avocado, maioneza, coriandru, suc de limeta, sare, salata verde, rosii, tortilla.   Ingrediente: 6 bucati bacon, taiate bucati mici 1 avocado, fara samburi, decojit 2 linguri maioneza 1/2 cana coriandru, plus mai mult pentru garnitura 1 lingura suc de limeta 1 varf de cutit de sare 1 1/2 […]

Hamburger cu alune

Hamburger cu alune din: ceapa, dovlecei, ulei, nuci, migdale, alune, carne tocata, ou, pesmet, sare, piper, chifle, rosii, salata verde, sos remoulade.   Ingediente: 1 ceapa 100 g dovlecei 2 linguri ulei 50 g amestec de nuci, migdale si alune 400 g carne tocata 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 8 chifle albe pentru […]

Frigărui de cârnăciori

Frigărui de cârnăciori din: ardei gras, cartofi, carnaciori, ketchup, praf de curry, sos tabasco.   Ingrediente: 1 ardei gras 2 cartofi fierti in coaja cu o zi inainte 12 carnaciori 150 ketchup 1-2 lingurita praf de curry cateva picaturi de sos picant tabasco   Mod de preparare: Se curăţă ardeiul gras, se taie jumătăţi şi […]

Farfalle cu pesto si bacon

Farfalle cu pesto si bacon din: farfalle, ceapa, sare, piper, mazare, ulei, sos pesto, bacon, smantana, parmzan, busuioc. Ingrediente: 300 g farfalle 1 ceapa sare piper negru macinat 200 g mazare proaspata 2 linguri ulei 100 g sos pesto 200 g bacon 300 g smantana 100 g parmezan cateva frunze proaspete de busuioc pentru ornat […]

Cartofi umpluti cu sunca

Cartofi umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati, smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi medii 3 oua (pentru maioneza) 250 ml ulei 200 g sunca sau orice fel de salam 3-4 castraveciori murati 2 linguri smantana 1 sfecla rosie 1 lingurita mustar sare piper   Mod de preparare: Speli […]

Fazan fript

Cum se prepara Fazan fript cu sos de paine (video)

Cum se prepara Fazan fript cu sos de paine din: fazan, unt, vin, ceapa, usturoi, paine, supa, sare, piper, ierburi. Descoperă o rețetă de fazan fript, îmbogățită cu un sos de pâine aromatic și plin de savoare, care transformă orice masă într-un festin memorabil. Fazanul, o carne de vânat fină și delicată, este combinat în […]

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor din: ulei, sare, piper, bacon, cascaval, smantana, iaurt, supa de legume, sare, piper, praz. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 2 linguri ulei sare piper 400 g bacon 400 g caşcaval felii (brânză Gouda) 200 g smântână 150 g iaurt puţină supă de legume sare piper câteva rondele de praz […]

Chiftelute de curcan cu broccoli

Chiftelute de curcan cu broccoli  din: file de piept de curcan, morcovi, ceapa, cartof, ou, cimbru, patrunjel, broccoli, sare, pesmet, ulei.   Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2 morcovi 1 ceapa mica 1 cartof mic 1 ou 1 praf de cimbru 1/2 legatura patrunjel 150 g broccoli sare 3 linguri pesmet 2 […]

Ciorbă cu legume si afumătură

Ciorbă cu legume si afumătură cu: scaricica de porc afumata, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, fasole boabe, leustean, marar, bors, cimbru, sare. Ingrediente: 1 scăricică de porc bine afumată 1 cutie cu roşii decojite 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole boabe 1 legătură de leuştean 1 legătură […]

Ficat în sos de ardei

Ficat în sos de ardei din: ficat, lapte, sare, gogosari, ardei grasi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 800 g ficat de vita sau de pui 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 praf de sare 500 g gogosari 2 ardei grasi 1 legatura patrunjel 20 ml ulei   Mod de preparare: Speli ficatul şi, înainte de preparare, îl […]

Supa de gulii cu carne de pui

Supa de gulii cu carne de pui din: carne de pui, gulii, ceapa, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ou, smantana, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de pui (aripi, maruntaie, spate) 3 gulii tinere 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de patrunjel cu frunze 1 ou 100 g smantana degresata 1 lingura faina sare […]

Carnati

Carnati de vita cu paine si cereale integrale

Carnati de vita cu paine si cereale integrale din: ulei de rapita, ceapa, sare, telina, salvie uscata, usturoi, seminte de chimen, lapte, supa de pui, paine integrala.   Ingrediente: 2 linguriţe de ulei de rapiţă 1 ceapă mare, mărunţită 1/2 linguriţă de sare 2 ceşti de ţelină, tocată mărunt 1 lingură de frunze de salvie […]

Tocanita de carnati cu legume

Tocanita de carnati cu legume din: cartofi, carnati, ardei gras, rosii, usturoi, ardei iute, ceapa verde, smantana, condimente, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g cârnaţi 3 ardei graşi 2 cepe roşii 3 căţei de usturoi 2 ardei iuţi 2 cepe verzi 200 ml smântână 3 linguri de ulei de măsline […]

Ciuperci cu carnaciori si legume

Ciuperci cu carnaciori si legume din: ciuperci, carnaciori cabanos, ceapa, morcov, mazare, porumb, radacina de pastarnac, fasole verde, unt, cascaval, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 200 g carnaciori cabanos 1 ceapa 2 morcovi 100 g mazare 100 g porumb boabe 1 radacina de pastarnac 100 g fasole verde 50 g unt 100 […]

Ficatei de pui cu mazare si morcovi

Ficatei de pui cu mazare si morcovi din: ficatei de pui, mazare, morcov, ceapa verde, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 600 g mazare 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper     Mod de preparare: Spălaţi ficăţeii, scurgeţi-i de apă şi ştergeţi-i cu […]

Carnati cu piure

Carnati cu piure din: cartofi, ulei de masline, nucsoara, carnati, sos de ardei iute, zeama de lime, zahar brun, frunze de cimbru, usturoi, piure de rosii.   Ingrediente: pentru piure: cate 500 g de cartofi si cartofi dulci, taiati in cuburi 2 linguri ulei de masline sau 1 cubulet de unt nucsoara macinata, dupa gust […]

Paste cu varza si kaizer

Paste cu varza si kaizer din: varza, ceapa, kaizer, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 verze (una murată şi una crudă) 2 morcovi 6 cepe mijlocii 300 g kaizer 800 g paste (penne sau tăiţei) 100 ml ulei un vârf de cuţit de cimbru sare piper   Mod de preparare: Fierbi varza cam 30 de […]

Paste cu legume, carnati si sos de usturoi

Reteta zilei: Paste cu legume, carnati si sos de usturoi

Paste cu legume, carnati si sos de usturoi din: paste, carnati, ulei de masline, ardei gras, broccoli, unt, faina, lapte, sare, piper.   Ingrediente: 2 cesti paste 2 carnati, fara piele 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu, cuburi 2 cesti broccoli 8 catei de usturoi, necuratati 2 linguri unt 2 linguri faina […]

Cotlete cu piersici la grătar

Cotlete cu piersici la grătar din: cotlete, otet balsamic, zeama de lime, cimbru, sare, piper, piersici, zahar tos, frunze de spanac. Ingrediente: 4 cotlete mari fara os 4 linguri otet balsamic 2 linguri zeama de lime 3 lingurite cimbru proaspat, tocat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper proaspat macinat 4 piersici mari, decojite, taiate in […]

Reteta zilei: Cheeseburger cu ceapa sote

Cheeseburger cu ceapa sote din: ulei de masline, ceapa, sare, piper negru, vin rosu, hamburgeri, praf de usturoi, piper negru, sare, branza, chifle.   pentru ceapa sote: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, taiate felii subtiri 2 lingurite de sare 1 lingurita de piper negru ½ ceasca de vin roșu burger: 2 hamburgeri ½ […]

Reteta frigarui in stil japonez

Frigarui in stil japonez

Frigarui in stil japonez din: vrabioara, usturoi, miere, sos de soia, sherry, ulei, otet din orez, ghimbir. Inrgediente: 700-800 g fleica sau vrabioara marinata: 1 catel de usturoi 1 ceasca miere lichida 1 ceasca sos de soia 1 ceasca sherry 1/4 ceasca ulei 3 linguri otet din orez 2 lingurite ghimbir ras   Mod de […]

Rulada de carne cu branza

Rulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci

Rulada cu carne tocata, ardei capia si branza de vaci din: ardei capia, crema de branza de vaci cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, ou, sare, piper, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 ardei capia 250 g crema de branza de vaci cu verdeata 6 linguri pesmet 1 lingura smantana 800 g carne tocata 1 ou sare […]

Muschi file cu tequilla si frunze de coriandru

Muschi file cu tequilla si frunze de coriandru din: muschi, usturoi, ceapa verde, ardei iute, frunze de coriandru, zeama de lime, tequilla, zeama de portocala, sare, chimen, boia.   Ingrediente: 1 kg muschi file 3 catei de usturoi tocati marunt 1 fir ceapa verde, tocata marunt 1/2 ardei iute rosu pitic, tocat 3 linguri frunze […]

File cu cafea şi mirodenii

File cu cafea şi mirodenii din: expresso, otet de mere, mustar iute, miere, muschi file, cafea rasnita, zahar, paprika, piper negru, sos barbecue, otet de mere. Ingrediente: 1/2 cana expresso, fara zahar 2 linguri otet de mere 1 lingura mustar iute, cu seminte 1 lingura miere lichida 1 kg muschi file nefeliat 1/4 cana cafea […]

Ciorba cu perisoare – usor de preparat

Ciorba cu perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorba, ceapa, ou, orez, bors, patrunjel, leustean, sare si piper.   Ingrediente 500 g carne tocata (pasare, peste, porc sau vita) 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 1 ceapa 1 ou 50 g orez 1 litru bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod […]

Fasole cu bacon afumat

Fasole cu bacon afumat: Incinge 2 linguriţe de ulei într-o tigaie şi prăjeşte 200g cubuleţe de bacon afumat timp de 5 minute, până devin crocante. Adaugă 1 ceapă feliată şi 1 căţel de usturoi zdrobit şi căleşte-i la foc mic până se înmoaie, încorporează 1 lingură pudră de muştar (sau boabe de muştar pisate), 2 […]

Reteta zilei: Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti

Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti din: fasole rosie, sunca afumata, oase de porc, apa, ceapa, tulpini de telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, sos tabasco, sare, piper si carnati. Fasolea roșie este o sursă excelentă de proteine, fibre, fier, magneziu și vitamine din complexul B. De asemenea, conține cantități semnificative […]