Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti

Friptura de porc cu struguri copti din: ulei de masline, cotlete de porc, struguri rosii, cimbru, oregano, sare, piper.   Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 4 cotlete de porc, dezosate 2 – 3 cani struguri rosii fara samburi 2 crengute de cimbru 2 linguri oregano proaspat Sare si piper       Mod de […]

Ciolan afumat cu varza si vin

Ciolan afumat cu varza acra

Ciolan afumat cu varza acra din: ciolan afumat, ceapa, cartofi, varza acra, morcovi, usturoi, chimion, maghiran, patrunjel verde, sare si piper.   Ingrediente: 1 ciolan afumat (1 kg) 1 ceapa 200g cartofi 500g varza acra 100g morcovi 4 catei de usturoi 1 varf de cutit chimion macinat 1 lingurita maghiran uscat 1 lingura patrunjel verde […]

Foietaj cu praz si costita

Foietaj cu praz si costita din: costita, unt, praz, vin, smantana, foietaj si cimbru.   Ingrediente: 100 g costita, taiata cuburi 20 g unt 2 fire praz, taiat felii 100 ml vin alb sec 6 linguri smantana 500 g foietaj 4 fire cimbru, sfaramat   Mod de preparare: încinge cuptorul la semnul 5/190 C. Prăjeşte […]

Supa cu fasole si costita afumata

Supa cu fasole si costita afumata din: fasole uscata, ceapa, costita afumata, varza, sare, orez, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, patrunjel si piper.   Ingrediente: 200 g fasole uscata 200 g ceapa 150 g costita afumata 200 g varza 25 g sare 50 g orez 150 g morcovi 1 radacina de patrunjel 80 ml ulei […]

Rata Pekin

Rata Pekin

Rata Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez Bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita ghimbir, tocat. sos de soia   Mod de preparare: Curatam rata foarte […]

Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel

Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare, piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline.   Ingrediente: 400 g carne de vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori proaspeţi 1 pui 3-4 felii […]

Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor cu oregano si usturoi

Pulpa de miel la cuptor cu oregano si usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, mustar, oregano, suc de lamaie, sare, piper si hartie de copt.   Ingrediente: 1200gr pulpa de miel, taiata in 4 bucati 80gr ulei de masline 4 catei de usturoi 2 linguri de muștar oregano proaspat 4 linguri suc […]

Cartofi cu oua si carnat, la cuptor

Cartofi cu oua si carnat, la cuptor din: cartofi, oua, suc de rosii, smantana, sare, piper, patrunjel, ulei si carnat afumat. Ingrediente: 1 kg cartofi 5 oua 150 ml suc de rosii 150 g smantana sare piper 1 legatura patrunjel 100 ml ulei 5 bucati mici de carnat afumat sau 4 bucati mari   Mod […]

Mancarica picanta de cartofi

Mancarica picanta cu piept de curcan

Mancarica picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de curcan 3 cepe 5 catei de usturoi 3 ardei grasi rosii 1 ardei iute 3 linguri ulei […]

Rulouri din şuncă si garnitură de mazare

Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga

Rulouri din clatite cu somon si sunca de Praga din: branza de vaci, branza telemea, smantana, somon afumat, sunca de praga, frunze de salata, faina, lapte, oua, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza de vaci 100 g branza telemea 100 g smantana 150 g somon afumat 100 g sunca de Praga cateva frunze de […]

Ficat la tigaie cu legume si salata

Ficăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu

Ficăţei la tigaie stropiţi cu vin roşu din: ficat de pui, ceapa, usturoi, rosii, morcov, sare, piper si vin.   Ingrediente: 1 kg ficat de pui 3 cepe 4 catei de usturoi 1 cutie rosii cuburi (450 g) 1 morcov sare piper si vin dupa gust   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt, iar morcovul […]

Pui umplut cu pastrama de porc afumata

Pui umplut cu pastrama de porc afumata din: pui, cimbru, sare, ceapa, pastrama de porc afumata, unt, chifle, lapte, oua, frunze de spanac, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 legatura cimbru sare pentru umplutura: 1 ceapa 200 g pastrama de porc afumata 4 linguri unt 4 chifle vechi de o zi 100 ml […]

Briose cu sunca si branza cu mucegai

Briose cu sunca si branza cu mucegai din: faina, zahar, drojdie, unt, sare, lapte, oua, branza cu mucegai si sunca de parma. Ingrediente: 500 g făină 1 lingură zahăr 1 plic drojdie uscată 250 g unt sare 150 ml lapte 5 ouă Umplutură: 4 felii brânză cu mucegai albastru 12 felii șuncă de Parma   […]

Tocana de porc cu scortisoara si stafide

Tocana de porc cu scortisoara si stafide din: ulei de masline extravirgin, file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate, stafide, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline extravirgin 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă şi tăiat în cuburi 2 cepe mari, tăiate felii 450g de […]

Tartă cu bacon şi nuci

O reteta delicioasa de tarta cu: tarta, drojdie, zahar, lapte, faina, sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, pesmet. Ingrediente: 1 cub de drojdie 1 lingura zahar 200ml lapte 450 g făină 1 vârf de sare 1 vârf de condimente de supă 2 ouă 80 g unt 100 g nuci 150 g bacon […]

Supă asiatică cu pui şi ceapă

Supă asiatică cu pui şi ceapă din: piept de pui, ceapa verde, boabe porumb, apa, lapte dulce, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, ulei, paine, unt, sare, piper si busuioc. Ingrediente: doi piepti de pui o legatura de ceapa verde 300 g boabe porumb un litru apa 400 ml lapte dulce un ardei iute doi […]

Briose cu carne

Briose cu carne din: telina, ceapa, unt cu verdeata, chifla, cartofi, carne tocata mixta, oua, sare, boia si susan. Ingrediente: 300 g telina 1 ceapa 40 g unt cu verdeata 1 chifla 2 cartofi 500 g carne tocata mixta 2 oua sare boia 2 linguri susan   Mod de preparare: Se curăţă ţelina; se taie […]

Carne la capac

Carne la capac din: ardei gras, pulpa de ananas, ceapa verde, ardei iute, ulei, carne tocata, supa, ketchup, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 ardei gras verde 1 ardei rgas rosu 250 g pulpa de ananas 1 legatura ceapa verde 1-2 ardei iuti 2 linguri ulei 250 g carne tocata mixta 125 ml supa 6 […]

Verdeturi cu jambon si sos de iaurt

Verdeturi cu jambon si sos de iaurt din: stevie, ceapa verde, leurda, jambon crud uscat, ulei, iaurt gras, seminte de coriandru, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 legaturi stevie 2 legaturi ceapa verde 2 legturi leurda 200 g jambon crud uscat (feliute subtiri) 6 linguri ulei 200 g iaurt gras 1 lingurita seminte […]

Ciuperci cu bacon afumat si nuci

Ciuperci cu bacon afumat si nuci din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci champignon, ficatei de pui, coniac, pesmet, patrunjel, nuci si bacon afumat. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate mărunt 250g de ciuperci champignon, tocate 1 căţel de usturoi, zdrobit 400g ficăţei de pui, curăţaţi de tendoane 3 linguri de coniac […]

Prepelite cu mere si pere

Prepelite cu mere si pere din: prepelite, mere, pere, lamaie, ciuperci, stafide, unt, vin, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite fara intestine si curatate 2 mere 2 pere 1 lamaie 250 g ciuperci 1 lingura stafide galbene 10 g unt 10 cl vin alb sec ulei de porumb sare si piper macinat […]

Carnati cu legume coapte

Reteta zilei: Carnati la tigaie cu legume coapte

Carnati la tigaie cu legume coapte din: ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, condimente, carnati, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roșii, taiate julienne 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat felii 1 ardei gras galben, fara seminte, taiat felii Ulei de masline 2 lingurite condimente italiene 4-5 carnati sare si piper dupa gust […]

Mâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită

Mâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită din: ulei, ceapa, fasole boabe, costita, bulion, sare, piper, foi de dafin si frunze de telina. Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 300 g fasole boabe noua 500 g costita 200 ml bulion sare piper foi de dafin frunze de telina   Mod de preparare: Toci […]

Reteta carnati de casa

Carnati de casa cu cartofi copti

Carnati de casa cu cartofi copti din: carnati, cartofi, marar, sare, boai, cimbru, piper si ulei. Ingrediente: 2 carnati 800 g cartofi mici sau taiati rondele 1 legatura marar verde sare boia cimbru piper 1-2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, apoi îi aşezi în tavă. îi condimentezi cu sare, piper, […]

Conopida in bacon

Conopida in bacon din: conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, cimbru si cascaval.   Ingrediente: o conopida de un kg 300 g bacon afumat 4-5 ardei capia 4-5 rosii 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 50 ml ulei de floarea soarelui sare piper o legatura […]

Reteta zilei: Chiftele cu carne de miel si vita

Chiftele cu carne de miel si vita din: carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, nuci de pin, patrunjel, chimen, coriandru, scortisoara, boai de ardei, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente:   500 g carne tocata de miel 500 g carne tocata de vita 1 ceapa, tocata 3-4 catei de usturoi […]

Chec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan

Chec aperitiv cu ciuperci si sunca de curcan din: oua, ciuperci, ceapa, sare, cascaval, sunca de curcan, faina, unt si praf de copt. Ingrediente: 5 oua 200 g ciuperci 2-3 fire ceapa sare 100 g cascaval ras 100 g sunca de curcan afumata 250 g faina 75 g unt o lingurita praf de copt   […]

Reteta zilei: Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc

Ciorba de cartofi cu bacon si busuioc din: bacon, unt, faina, telina, morcov, ceapa, usturoi, supa de pui, lapte, cartofi, frunze de busuioc, cimbru, oregano, rozmarin, sare si piper.   Ingrediente: 4 felii de bacon 2 linguri unt 4 linguri faina 2 tulpini de telina, cuburi 1 morcov, cuburi 1 ceapa, tocata marunt 3 catei […]

Chec de carne si afumatura

Chec cu carne de porc afumata

Chec cu carne de porc afumata din: paine alba, carne de porc afumata, oua, usturoi, ceapa, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine alba 500 g carne de porc afumata 7 oua 3 catei de usturoi 1 ceapa mica patrunjel verde ulei sare piper   Mod de preparare: Taie pâinea în cuburi […]

Friptura de vita cu legume si pesto

Friptura de vita cu legume si pesto din: telina, morcovi, salote, telina apio, ulei de masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, alune caju, usturoi, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie si parmezan.   Ingrediente: 250 g telina, curatata si taiata cubulete 300 g de morcovi, taiati in sferturi pe lungime 3 salote mari, taiate […]

Ciolan afumat cu varză murată

Ciolan afumat cu varză murată din: ciolan afumat, varza murata, bacon, piper, marar uscat, ulei de masline, supa de carne si smantana.   Ingrediente: 1 ciolan afumat mai mare, de peste 1 kg 1 kg varza murata 200 g bacon piper marar uscat ulei de masline 200 ml supa de carne sau de zarzavat circa […]

Sniţele cu caşcaval

Sniţele cu caşcaval din: carne de porc, oua, cascaval, faina, parmezan, sunca, fulgi de porumb, cimbru, sare, piper si ulei.   Ingrediente: 8 felii de carne de porc 2 oua 200 g cascaval 4 linguri cu faina 4 linguri cu parmezan 8 felii de sunca fulgi de porumb cimbru sare piper ulei   Mod de […]