Budinca din maruntaie de miel

Budinca de carne cu garnitura

Budinca de carne cu garnitura din: carne de pui, piept de pui, cartofi, broccoli, ceapa, smantana, faina, unt, oua, pesmet, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel verde.   Ingrediente: 500 g carne de pui 250 g piept de pui fiert 2 cartofi fierti pe jumatate 3 buchetele broccoli 1 ceapa potrivita 4 […]

Clatite cu sunca si legume

Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga

Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt, varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc de lamaie, piper si sunca de praga. Ingrediente: circa 275 ml lapte 150 g faina sare 2 oua 2 linguri unt 1/2 varza chinezeasca 1 fir praz 50 g branza […]

Drob din ficat

Drob din ficat din: ficat de pui, chifle, unt, oua, sare, piper, verdeata, unt si pesmet. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 chifle 1 ceapa mica 150 g unt 2 oua sare piper 1 lingurita de verdeata tocata 2 linguri de unt topit 1 lingurita de pesmet   Mod de preparare: prin maşina de […]

Paste cu bacon si legume

Paste cu bacon si legume din: paste, bacon, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, fasole verde, ceapa, boabe de piper, patrunjel, marar, cascaval, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 400 g bacon 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 150 g fasole verde 300 g ceapa 1 lingurita boabe de […]

Bors cu sfecla rosie si carne

Bors cu sfecla rosie si carne din: piept de vita, sfecla rosie, bors, ulei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, cartofi, varza alba, usturoi, piper negru, foi de dafin, smantana, patrunjel, marar, sare si verdeata.   Ingrediente: 500 g piept de vita 300 g sfecla rosie 2 linguri ulei bors dupa gust 100 g rosii 2 […]

Minichiftele rapide

Minichiftele rapide din: polonezi, ou, faina, pesmet, ulei si sare.   Ingrediente: 4 polonezi 1 ou 2 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet ulei sare   Mod de preparare: Intr-un vas, pune apă la fiert cu un praf de sare. Pune apoi polonezii la fiert, dar ai grijă: nu-i lăsa prea mult deoarece rişti […]

Ochiuri surpriza

Ochiuri surpriza din: jambon, carnat chorizo, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii in sos tomat, supa de pui, mazare, boia, oua, patrunjel verde, sare si piper.   Ingrediente: 4 felii jambon 1 carnat corizo 1 lingura cu ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 2 cutii de rosii in sos tomat 300 […]

Salata cu ananas si curcan

Salata cu anaas si curcan din: piept de curcan, paste spiralate, ardei gras, porumb, ketchup, compot de ananas, piper alb si sare. Ingrediente: 100 g piept de curcan 4 linguri cu paste spiralate 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 linguri cu porumb 2 linguri cu ketchup 1 cutie compot de ananas piper […]

Tocanita in paine

Tocăniţă în pâine – usor de preparat

Tocăniţă în pâine din: carne de porc, morcov, ceapa, rosii taiate in bulion, sare, usutroi, piper, faina, lapte, unt, drojdie si sare.   Ingrediente: 500 g carne de porc de gatit 1 morcov 2 cepe mari 1 cutie mare cu rosii taiate in bulion 1 capata de usturoi sare piper negru macinat pentru paine: 500 […]

Reteta zilei: Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea din: carne de curcan, ardei, telina, pastarnac, morcovi, patrunjel, cartofi, praz, oua, fidea, patrunjel, bulion, zeama de varza si sare.   Ingrediente: 600g carne de curcan 1 ardei 1/2 telina 1 pastarnac 2 morcovi 1 radacina patrunjel 2 cartofi 1 fir de praz 2 oua fidea […]

Cartofi în stil spaniol

Cartofi în stil spaniol din: oua, cartofi, carnati proaspeti, ulei, spanac, castraveti cornison, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 800 g cartofi 300 g carnati proaspeti 250 ml ulei 400 g spanac sau congelat 3 castraveti cornison acri 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: Curata cartofii şi taie-i în rondele. Pune-i într-o […]

Ciulama de iepure

Reteta zilei: Ciulama de iepure

Ciulama de iepure: Ciulamaua nu este o reteta foarte des preparata, insa gustul carnii de iepure impreuna cu sosul este unul inconfundabil, un adevarat deliciu pe farfuria dumneavoastra. Ciulamaua de iepure este un preparat rafinat și savuros, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a adăuga un plus de eleganță mesei de zi cu zi. Această […]

Chifteluţe cu garnitură

Chifteluţe cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou, mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 chifla veche de o zi 2 cepe 500 g carne tocata 1 ou 1 lingura mustar boabe piper 2 linguri ulei 3 linguri unt 3 linguri faina 250 ml […]

Rulouri greceşti

Rulouri greceşti din: chifla, ceapa, usturoi, cimbru, amestec de carne tocata, ou, sare, piper, branza de oaie, ulei de masline, masline si rosii uscate.   Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura cimbru 500 g amestec de carne tocata 1 ou sare piper 100 g branza de […]

Ficat cu ceapa si bureti

Ficat cu ceapa si bureti din: ficat de vitel, ulei, ceapa, bureti, boia dulce, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de vitel 75 ml ulei 4 cepe potrivite 500 g bureti pleurotus 1 lingurita boia de ardei dulce 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Puneţi ficatul pentru 30 de mi­nute […]

Paste cu branza si kaizer

Paste cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel. Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri ulei de măsline extravirgin,  plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii […]

Orez cu sos si carnati picanti

Orez cu sos si carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii, dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel, piper, ceapa rosie si usturoi.   Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3 carnati picanti un piept […]

Ciorbă de fasole cu afumatura – usor de preparat

Ciorbă de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare, piper, seminte de dovleac si oregano.   Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi curăţaţi 1 linguriţă chimen măcinat 2 conserve boabe de fasole roşie 1 conservă roşii […]

Carnaciori gustosi

Carnaciori gustosi din: mate de porc, pulpa de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, bacon afumat, slanina, frunze de salvie, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 5 m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1 capatana de usturoi 1 lingurita rasa cimbru 400 g bacon afumat 500 g […]

Chiftele

Chiftele cu sos de ciuperci

Chiftele cu sos de ciuperci din: carne de pui, ceapa, morcov, cartof, telina, usturoi, paine, oua, apa, ciuprci, unt, faina, smantana, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 g carne de pui o ceapă un morcov un cartof o felie de ţelină doi căţei de usturoi două felii de pâine 3 ouă 300 ml apă […]

Mancare de fasole cu carnati afumati

Reteta zilei: Mancare de fasole uscata cu carnati afumati si spanac proaspat

Mancare de fasole uscata cu carnati afumati si spanac proaspat din: fasole uscata, ceapa, usturoi, rozmarin, cimbru, supa de pui, rosii, carnati afumati, spanac si parmezan.   Poate te intereseaza si: Mancare de fasole cu coada de porc Mancare de fasole cu legume si pui Mancare de fasole cu chili si cimbru   Ingrediente: 2 […]

Paste bologneze cu vin roşu si carne tocată

Paste bologneze cu vin roşu si carne tocată din:  ceapa, usturoi, morcov, carne tocata asortata, ulei de masline, vin rosu sec, bulion, supa, rosii pasate, sare, piper, oregano, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 morcov 500 g carne tocata asortata 2 linguri ulei de masline 100 ml vin rosu sec […]

Linte cu bacon

Linte cu bacon din: linte, foaie de dafin, boquet garni, ceapa, morcov, telina, slaninuta afumata, ulei, otet, sare, piper si sunca. Ingrediente: 150 g linte uscata 1 foaie de dafin 1 boquet garni (cimbru, maghiran, patrunjel) 1 ceapa 1 morcov 150 g telina 100 g slaninuta afumata 2-3 linguri ulei 1-2 linguri otet sare piper […]

Plăcintă cu carne si legume

Plăcintă cu legume si carne

Plăcintă cu legume si carne din: cartofi, sare, legume, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, ulei, boia de ardei dulce, pasta de rosii, supa, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 1,2 kg cartofi sare legume pentru supa (ceapa verde, telina, pastarnac, morcov) 1 cepe 2 catei de usturoi 750 g amestec de carne tocata 2 linguri […]

Tocana cu carne de caprioara

Reteta zilei: Tocana cu carne de caprioara

Tocana cu carne de caprioara: Datorita continutului de grasimi foarte scazut, carnea de caprioara este foarte sanatoasa pentru consum. Desi carnea de caprioara este similara cu carnea de manzat, aceasta este chiar mai gustoasa, deoarece provine de la un animal mult mai mobil. Ingrediente: 1,5 kg carne de caprioara 3 cepe mari 2 ardei rosii […]

Ciorbă ţărănească din Maramureş

Ciorbă ţărănească din Maramureş

Ciorbă ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel, telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g […]

Piure de conopida cu carnaţi – Reteta delicioasa

Piure de conopida cu carnaţi din: conopida, usturoi, lapte, unt, ulei, otet, ceapa, ardei gras, carnati oltenesti, oregano, sare, piper. Ingrediente: o conopidă 6 căţei de usturoi 125 ml lapte dulce 50 g unt 75 ml ulei de măsline o lingură cu oţet balsamic o ceapă un ardei gras 500 g cârnaţi olteneşti 100 g […]

Chiftelute marinate in sos de legume

Chiftelute marinate in sos de legume din: cartofi, ardei gras, ulei, supa, bulion, suc de rosii, carne tocata, galbenus, branza de vaci, pesmet, rondele de ceapa, sare, piper, boabe de porumb, boabe de fasole rosie, ketchup si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi rosii 1 ardei gras verde 2 linguri ulei 600 ml supa 2 […]

Chifteluţe la cuptor

Chifteluţe la cuptor din: piept de pui, oua, ceapa, pesmet, patrunjel, busuioc, ghimbir, piper, branza de vaci si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 oua 1 ceapa 1 lingura cu pesmet + pesmet pentru crusta 1 legatura de patrunjel tocat marunt 3-4 frunze de busuioc tocate marunt 1 lingurita ghimbir ras piper ras […]

Ciorba de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole cu ciolan – Reteta delicioasa

Ciorba de fasole cu ciolan din: fasole boabe, ciolan, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, pasta de rosii, tarhon, cimbru si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 1 ciolan (poate fi si afumat) 1 ceapa 1-2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac 1/2 ardei pasta de rosii tahgon cimbru sare   Mod de preparare: Pui fasolea la […]

Specialitate cu ficatei

Specialitate cu ficatei din: ficatei de pasare, ulei de masline, unt, sare, piper, faina, usturoi, smantana, ulei, cartofi si patrunjel. Ingrediente: un kg ficatei de pasare 2-3 linguri ulei de masline 50 g unt sare piper 3 linguri faina o capatana usturoi 200 ml smantana 30 ml ulei pentru prajit un kg cartofi noi mici […]

Mini chiftelute

Mini chiftelute din: smantana, marar, zeama de lamaie, carnati de porc, sos de merisoare si ulei.   Ingrediente: 100 ml smantana 2 linguri marar zeama de la 1/2 lamaie 8 carnati de porc proaspeti sau carne de mici 50 g sos de merisoare – optional 1 lingura ulei     Mod de preparare: Combină smântână […]