Chiftele cu sos alb

Chiftele cu sos alb din: carne de curcan, ceapa, sare, piper, ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole verde. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata o legatura ceapa sare piper un ou pentru sos: 75 g unt un praf nucsoara 400 ml lapte o legatura marar 2 linguri faina pentru garnitura: 200 […]

Rulada cu carnaciori

Rulada cu carnaciori din: carne de carnati, prune uscate, branza cu mucegai, cimbru, aluat si ou.   Ingrediente: 400 g carne de carnati 50 g prune uscate, tocate 50 g branza cu mucegai – optional – sau telemea de oi 2 linguri cimbru maruntit 500 g aluat fraged 1 ou, batut   Mod de preparare: […]

Ciorba de ceapa

Ciorba de ceapa din: ceapa alba, ceapa rosie, telina, ardei, morcovi, sare, piper, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, slanina afumata, bagheta integrala, ceapa verde si patrunjel.   Ingrediente: 6 cepe albe 1-2 cepe rosii o telina un ardei 2 morcovi sare piper boabe 100 g seminte de floarea soarelui o lingurita ulei de […]

Legume cu carne tocata la tigaie

Ciorba de varza cu ciolan afumat

Ciorba de varza cu ciolan afumat din: ciolan afumat, varza acra, ceapa, rosii in bulion, orez, faina, ulei, smantana, cimbru, marar verde, sare si piper.   Ingrediente: 300 g ciolan afumat 1 kg varza acra 2 cepe 400 g rosii in bulion 1 lingura orez 2 linguri faina 50 ml ulei 100 ml smantana 1 […]

Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat din: faina, drojdie, ulei, cimbru, zahar, lapte, oua, sare, carnaciori afumati si bacon.   Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie 100 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita zahar 200 ml lapte cald 3 oua sare garnitura: 500 g carnaciori afumati 500 g felii subtiri de bacon   Mod de […]

Friptura cu cartofi copti

Friptura cu cartofi copti din: patrunjel, unt, ardei iute, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, antricoate de vita, mix de frunze de salata, cartofi, frunze de cimbru si usturoi.   Inrgediente: 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt 50g de unt moale, plus extra pentru prăjit 1 ardei iute tocat mărunt zeama şi […]

Foietaj cu nucă şi mac

Carnociori in foietaj

Carnociori in foietaj din: faina, ou, sare, unt, apa, carnaciori, lapte, parmezan.   Ingrediente aluat: 300 g făina 1 gălbenuş 1/2 linguriţă de sare 150 g unt apă călduţă Ingrediente umplutură: 300 g cârnăciori picanţi Ingrediente uns: 1 gălbenuş 4 linguri lapte 2 linguri parmezan ras (opţional)   Mod de preparare: Intr-un castron, se amestecă […]

Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj din: faina, galbenus, sare, unt, apa, carnaciori picanti, galbenus, lapte si parmezan. Ingrediente: 300 g faina 1 galbenus 1/2 lingurita de sare 150 g unt apa calduta pentru umplutura: 300 g carnaciori picanti pentru uns: 1 galbenus 4 linguri lapte 2 linguri parmezan ras (optional)   Mod de preparare: într-un castron, se […]

Supa de varza cu carnati

Reteta zilei: Supa de varza cu rosii si carnati

Supa de varza cu rosii si carnati din: varza tocata, ceapa, telina, rosii, supa de vita, cimbru, fenicul, piper, carnati, ulei de masline si parmezan.   Ingrediente: 6 cani de varza tocata 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina, cuburi mici 2 cutii roșii 6 cani supa de vita 2 lingurite cimbru uscat 1 lingurița fenicul […]

Piure şi chifteluţe gratinate

Chiftelute gratinate

Chiftelute gratinate din: cartofi, sare, lapte, unt, piper, nucsoara, rosii, suc de rosii, ceapa, carne tocata de vita si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 200 ml lapte 20 g unt piper nucsoara 300 g rosii 100 g suc de rosii 100 g ceapa 400 g carne tocata de vita 100 g mozzarella   Mod […]

Ceafa la gratar

Ceafa la gratar din: ceafa, ceapa, usturoi, bulion, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde, morcovi si piure de cartofi.   Ingrediente: 1 kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei usturoi 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 30 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat piper […]

Chiftele cu sos de rosii – usor de preparat

Chiftele cu sos de rosii din: carne tocata, ceapa, miez de paine, ou, sare, marar, piper, lapte, cimbru, rosii, ulei de floarea soarelui si usturoi.   Ingrediente: 400-500 g carne tocata 1-2 cepe 100 g miez de paine un ou sare o legatura marar piper negru macinat 50 ml lapte cimbru uscat si macinat un […]

Cartofi taranesti cu carne tocata

Cartofi taranesti cu carne tocata din: cartofi, kaiser, ceapa, ulei, concentrat de legume, piper, boia dulce, chimen, carne tocata de porc, castraveciori, ceapa verde si smantana.   Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g kaiser 2 cepe 5 linguri ulei 2 lingurite concentrat de legume piper boia dulce chimen 500 g carne tocata de porc 10 […]

Cepe umplute – delicioase la cuptor

Cepe umplute – delicioase la cuptor din: ceapa, chimen, sare, carne, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4 fire busuioc […]

retete

Friptura tocata decorata cu oua si morcovi

Friptura tocata decorata cu oua si morcovi din: morcovi, sare, ceapa, carne tocata, mustar, piper, oua si pesmet. Ingrediente: 4 morcovi tineri (carote) sare 1 ceapa 1 kg carne tocata mixta 1 lingura de mustar piper 2 oua crude 2-3 linguri pesmet 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Se curăţă caratele, se opăresc […]

Snitel de curcan

Snitel de curcan din: piept de curcan, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, ciuperci, unt si lapte. Reteta usor de preparat Ingrediente: 500 g piept de curcan 3 oua 3 linguri faina 8 linguri pesmet sare piper negru macinat ulei pentru prajit 6-8 cartofi pentru sos: 300 g ciuperci 75 g unt 2 lingurite […]

Carnati

Carnati de casa

Carnati de casa din: carne de porc, grasime de porc, usturoi, apa, sare, piper, boia, cimbru si mate de porc. Carnatii de casa nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun.   Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g grasime de porc 4-5 catei de usturoi 1 cana apa calda sare piper boia […]

Sarmale

Sarmale cu afumatura si pasta de tomate

Sarmale cu afumatura si pasta de tomate din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza murata, costita afumata, foi de dafin, sare si piper.   Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata 200-300 g costita […]

retete

Tocana cu legume si carnati

Tocana cu legume si carnati din: carnati, ceapa rosie, ardei, oregano, vin, pasta de tomate, concentrat vegetal, frunza de dafin, bagheta, branza si patrunjel. Ingrediente: 250 g carnati chorizo, taiati rondele 12 carnati, taiati rondele 1 ceapa rosie, taiata rondele 1 ardei rosu si 1 verde, taiati fasii 1 lingurita oregano, uscat 200 ml vin […]

retete

Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata

Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata din: varza alba, sare, usturoi, chifla, amestec de carne tocata, ou, piper cayenne si unt. Ingrediente: 8 frunze de varza alba sare 2 catei de usturoi 1 chifla veche de 1 zi 750 g amestec de carne tocata 1 ou piper Cayenne 4 linguri unt lichid   Mod […]

Budincă de varză cu bacon

Budincă de varză cu bacon din: varza, ceapa, bacon, patrunjel, leustean, cartofi, lapte, smantana, ulei, ou, piper, bulion, boia dulce si sare. Ingrediente: 750 g varza alba 1 ceapa 1 legatura ceapa 100 g bacon 1 legatura patrunjel 1/4 legatura leustean 500 g cartofi 200 ml lapte 100 ml smantana 100 ml ulei 1 ou […]

retete

Spaghetti bolognese – clasic si delicios

Spaghetti bolognese – clasic si delicios din: morcov, telina, ceapa, usturoi, sunca afumata, ulei de masline, carne tocata, pasta de rosii, vin rosu, supa, sare, piper, rosii, spaghetti si patrunjel.   Ingrediente: 1 morcov 100 g telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 50 g sunca afumata cubulete 2 linguri ulei de masline 500 g carne […]

retete

Pizza cu legume şi carne tocata

Pizza cu legume şi carne tocata din: chifla, rosii, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, usturoi, mozzarella, carne tocata, oua, cimbru si oregano. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 4 rosii cate un ardei gras rosu, verde, galben 2 cepe rosii 2 linguri ulei de masline sare piper 2 catei de usturoi 100 g […]

retete

Chec din carne cu varza si sunca

Chec din carne cu varza si sunca din: chifla, ceapa, unt, oua, maghiran, amestec carne tocata, chimen, sare, piper, foi de varza si sunca.   Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 lingura unt 2 oua 1 lingurita maghiran 800 g amestec carne tocata circa 2 linguri pesmet chimen macinat sare piper […]

Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha

Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati, castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt.   Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de Sriracha 2 linguri de sos […]

Tagliatelle bolognese

Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese

Tagliatelle cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si tagliatelle.   Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1 țelina, fin tocata 2 cepe […]

retete

Piure cu carnaciori si andive

Piure cu carnaciori si andive din: cartofi, ulei de masline, paprika afumata, otet de vin, coriandru, carnaciori si frunze de andive. Ingrediente: 2 cartofi 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de paprika afumata 1 lingura otet de vin rosu 1 mana de patrunjel sau coriandru, tocat, plus extra pentru servit pentru servit: 250 g […]

Cartofi cu carne tocată

Ciorba cu carnati afumati

Ciorba cu carnati afumati din: carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel, zeama de varza acra, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper.   Ingrediente: 800 g carnati afumati 2 cepe mari 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 500 ml zeama de varza acra 1 lingura faina 2 linguri smantana 100 ml ulei 1 legatura cimbru sare […]

Varza cu afumatura

Varza cu afumatura din: varza acra, costita afumata, ceapa, pasta de tomate, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra mare 400 g costita afumata 1 ceapa mare 2 linguri pasta de tomate 50 ml ulei 1 lingura boia de ardei dulce 3-4 fire cimbru uscat 3 […]

retete

Papricas de carnati cu mamaliga

Papricas de carnati cu mamaliga din: carnati afumati, ceapa, ulei, usturoi, lapte, faina, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carnati afumati 2 cepe 2 linguri ulei 4 catei de usturoi 400 ml lapte sau smantana 1 lingura faina 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul. […]

Varză de Bruxelles cu bacon

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu bacon la tigaie

Varza de bruxelles cu bacon la tigaie din: bacon, supa de pui, varza de bruxelles si ceapa.   Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de pui Verze de bruxelles 1 ceapa toccata   Mod de preparare: Gatiti baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape de hartie. Pastrati in […]

Ciorbă de ştevie cu carne

Ciorbă de ştevie cu carne din: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, patrunjel, telina, carne de porc, lamie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute.   Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne de porc […]