Rulouri de bacon – reteta usor de preparat

Rulouri de bacon cu: carnati, legume de sezon, ienupar, rozmarin.   Ingrediente: 4-5 felii de bacon cârnaţi fructe sau legume de sezon ienupar rozmarin   Mod de preparare: Feliile de bacon se călesc puţin, după care se rulează în ele diferite umpluturi. In sezonul rece, feliile de bacon se umplu cu cârnaţi, iar vara şi […]

retete

Friptura de iepure cu legume

Friptura de iepure cu legume din: carne de iepure, morcovi, cartofi, ceapa si telina.   Ingrediente: 2 iepuri (doar carnea) 8 morcovi 8 cartofi 5 cepe 1 cana telina taiata     Mod de preparare: Taie carnea in bucati si pune-o intr-o cratita adanca. Adauga apa pana cand carnea este acoperita. Taie morcovii in jumatate, […]

Piept de curcan la gratar

Piept de curcan la gratar

Piept de curcan la gratar din: piept de curcan, sare, unt, cimbru, rom, piper, fasole, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, cartofi si lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan sare 50 g unt cimbru uscat 4-5 linguri rom natural piper negru si rosu macinat pentru garnitura: 500 g fasole fideluta 2-3 catei usturoi […]

Chiftele marinate din dovlecei

Chiftele marinate din dovlecei din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua, marar, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, vin, piper, sare, uleri si patrunjel.   Ingrediente:  4 dovlecei potriviti 100 g cascaval 3 linguri cu faina 2 linguri cu pesmet 2 oua 2 linguri cu marar verde tocat marunt 400 ml pasta de rosii 3-4 […]

Reteta zilei: Carnati cu crutoane la cuptor

Carnati cu crutoane de paine de porumb la cuptor din: crutoane, unt, telina, ceapa, carnati, supa de pui si sare de mare.   Ingrediente: Crutoane de paine 1 bucata unt nesărat 3 tulpini de telina, cuburi 1 ceapa mica, cuburi 4-5 carnati chorizo 4-5 carnati afumati 4-5 cani supa de pui sare de mare   […]

salate

Salata bogata

Salata bogata din: salata, bacon, paine, unt, cimbru, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, vin spumos si zahar. Ingrediente: o salata 200 g bacon 200 g paine alba sau neagra 75 g unt cimbru uscat pentru sos: sare piper 3-4 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet balsamic 3-4 linguri vin spumos dulce o […]

Musaca din cartofi si ficat

Musaca din cartofi si ficat din: cartofi, carne de pui, ficat de pui, ceapa, morcov, oua, lapte, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg carne de pui tocata 500 g ficat de pui 3 cepe 1 morcov 5 oua 100 ml lapte sare piper o lingura ulei   Mod de preparare: Musaca […]

Reteta zilei: Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci

O reteta savuroasa de Budinca cu dovleac, carnati si ciuperci din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, ieburi de provence, paine, unt, ulei de masline, usturoi, carnati, ciuperci, salata, lapte, oua, parmezan si mozzarella.   Ingrediente: 1/2 dovleac taiat cuburi 2 linguri ulei de măsline sare, piper ierburi de Provence 1/2 paine veche de 1 […]

retete

Ceafa cu broccoli la cuptor

Ceafa cu broccoli la cuptor din: ceafa, broccoli, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2-3 bucati ceafa pentru gratar 1 buchet de broccoli 200 ml smantana pentru gatit sare piper   Mod de preparare: Pui ceafa pe gratar, sarata si piperata. Fierbi separat broccoli desfăcut bu­cheţele, apoi îl strecori şi aşezi broc­coli într-un vas pe care […]

Spanac cu naut si chorizo

Spanac cu naut si chorizo din: ulei de masline, carnati chorizo de pui, ceapa, usturoi, fulgi de piper, paprika, pasta de tomate, cartofi, frunze de dafin, supa de pui, naut, sare, piper si frunze de spanac. Poti folosi si frunze normale de spanac. Ai grija doar sa le clatesti bine si sa le rupi tulpinile. […]

retete

Ciorba de conopida cu costita

Ciorba de conopida cu costita din: conopida, costita, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei capia, pasta de tomate, patrunjel, condimente si bors.   Ingrediente: 2 conopide potrivite 300 g costita 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Desfaceţi conopida […]

Carnaciori cu legume la cuptor

Carnaciori cu legume la cuptor din: carnati, cartofi, praz, morcovi, supa de legume, foi de dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: carnati prajiti 5-6 cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3 foi de dafin patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Curata prazul, taie-l rondele si caleste-l in putin […]

Burgeri cu fasole şi chorizo

Burgeri cu fasole şi chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc, paprika afumata, zeama de lime, mix de fasole, ou, ulei de masline, ciabatta, smantana, avocado, rucola si chipsuri.   Ingrediente: 100 g de carnati chorizo, scosi din piele 3 carnati de porc proaspeti, scosi din piele 1/4 lingurita de paprila afumata 1 lingura zeama […]

Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de varza cu afumatura din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cimbru, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 500 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 crenguta cimbru uscat 4 cartofi sare piper   Mod de preparare: Ciorba de varza cu […]

Gugulufi cu dovlecei

Gugulufi cu dovlecei din: dovlecei, carne tocata de vita, branza de vaci, cascaval, pesmet, parmezan, ceapa verde, oua, piper negru, unt si sare. Ingediente: 2-3 dovlecei prajiti 300 g carne tocata de vita (sau amestec) 200 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri cu pesmet 1 lingura cu parmezan ras 2 fire de […]

Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura din: fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz, rosii, sare, cimbru si leustean.   Ingrediente: 400g fasole boabe 400g costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 morcovi 2 ardei 1 fir de praz 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion sare cimbru leustean sau patrunjel   Mod […]

Ciorba de varza cu costita

Ciorba de varza cu costita din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, cimbru, bors, cartofi, marar, apa si condimente.   Ingrediente: 1 varza 400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de condimente de legume […]

Cartofi cu ficatei la cuptor

Ficatei cu bacon si cartofi

Ficatei cu bacon si cartofi din: patrunjel, bacon, mere, salvie, ficatei de pui, cartofi, unt, ulei, ceapa, otet din vin rosu, zahar, vin si supa concentrata de pui.   Ingrediente: 1 legatura patrunjel, tocat 4 felii de bacon, taiate fasii 2 mere, curatate de cotor, taiate felii cateva frunze proaspete de salvie, tocate 650 g […]

retete

Carnati cu piure la cuptor

Carnati cu piure la cuptor din: cartofi, ceapa verde, carnati de porc, ceapa, cimbru, unt, lapte, ulei, otet balsamic, gem de zmeura, vin rosu, concentrat de pui, malai si mazare.   Ingrediente: 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi o legatura de ceapa verde, taiata rondele 8 carnati de porc 2 cepe, curatate si taiate […]

retete

Mâncare de ardei

O reteta de mancare de ardei din: carne tocata, ceapa, orez, ardei, ceapa rosie, bulion, parmezan, sare, piper si oregano.   Ingrediente: 500 g carne tocata 2 cepe 1 cescuta de orez 3-4 ardei capia sau gogosari 1 ceapa rosie 2 linguri cu bulion 2 linguri cu ulei 2 linguri cu parmezan ras sare piper […]

Arancini

Arancini este o specialitate a bucătăriei siciliene. Este vorba despre o minge de orez prăjit, cu diametrul de 8-10 cm, umplută cu ragu (carne tocată), mozzarella şi mazăre boabe. Numele derivă din culoarea tipică ce seamănă cu cea a portocalei, în partea orientală a insulei, arancinile pot fi întâlnite şi cu o formă conică. Poate […]

retete

Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie

Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie din: cartofi, ulei de masline, sare de mare, costita afumata, salvie, fileuri de ansoa, usturoi si lamaie. Ingrediente: 4 cartofi ceraţi mijlocii, cu coajă ulei de măsline sare de mare 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime 8 frunze proaspete de salvie 4 fileuri de […]

Supa de fasole verde ardeleneasca

Supa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 600-800 g fasole verde 200 g slanina afumata 3-4 rosii proaspete 20 g frunze de patrunjel zer sau otet, dupa gust 100 g smantana fire de ceapa verde   Mod de preparare: Cureţi, speli şi rupi fasolea […]

Chilli de curcan şi cartofi copţi

Chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde.   Ingrediente: 4 cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de curcan cate […]

Perişoare în sos de roşii – usor de preparat

Perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapa 1 morcov 1 cescuta cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de paine 1 cescuta cu lapte sare pentru sosul de rosii: 1 kg rosii […]

Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan

Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan din: ulei de masline, carne tocata de vita, paine, ceapa, rosii, lapte, oregano, paste, parmezan, bagheta si busuioc.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g carne tocata de vita 2 felii de paine alba, faramitata 1 ceapa mica, tocata marunt 2×400 g de rosii […]

Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei

Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei din: ceapa, usturoi, morcov, ulei de masline, carne tocata, oregano, sare, piper, sos de rosii, supa, vin rosu, ardei gras si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei de masline 500 g carne tocata 1 lingurita oregano sare piper 3 […]

Tartă picantă cu legume

Tartă picantă cu dovlecei

O reteta de tarta picanta cu dovlecei din: faina, ou, unt, sare, dovlecei, sana, jambon, oua, ardei gras, piper, cimbru, nucsoara si ulei de masline. Ingrediente: 225 g faina 1 ou 100 g unt un varf cuti tsare pentru umplutura: 500 g dovlecei 200 g sana 300 g jambon 2 oua ardei gras rosu piper […]

Barbecue de pasăre

Barbecue de pasare din: miere, sos barbecue, suc de lamaie, boia de ardei dulce, sare, piper, ulei, aripi curcan, pulpe de pui, porumb, usturoi, ulei si sare.   Ingrediente: marinata: 3 linguri miere 4 linguri sos barbecue 1 lingura suc de lamaie 1 1/2 lingurita boia de ardei dulce sare piper 4 linguri ulei 1/2 […]

Frigarui

Frigărui picante

Frigarui picante din: ceapa, usturoi, dovlecel, carne tocata de vita, boia de ardei iute, ou, pesmet, pasta de ardei, sare, piper, ardei gras si ulei.   Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 dovlecel mic 750 g carne tocata de vita 1/2 lingurita boia de ardei iute 1 ou 3 linguri pesmet 1 lingura […]

Ficăţei de curcan la cuptor

Ficăţei de curcan la cuptor

O reteta de ficatei de curcan la cuptor din: ficat de curcan, lapte, ulei de masline, otet balsamic, unt, ceapa rosie, sare, susan, coniac, ardei, orez, supa si busuioc. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 300 ml lapte 2-3 linguri ulei de masline 2-3 linguri otet balsamic 100 g unt o ceapa rosie sare 100 […]

Piept de pasăre cu prune

O reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan) 20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimentaţi-le cu sare şi piper […]