Rosii cu mamaliga in straturi

Rosii cu mamaliga in straturi din: ceapa, unt, supa de pui, apa, malai, telemea de oi, sunca afumata, rosii, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 linguri unt 600 ml supa de pui 600 ml apa 350 g malai 300 g telemea de oi 200 g sunculita afumata 4-5 rosii 100 g parmezan ras […]

kebab majestic

Kebab englezesc

Kebab englezesc cu: ulei de masline, miere, mustar boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, salata, sos de rosii.   Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1 lingură de muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe jumătate 8 câmaţi mici (alegeţi o varietate mai condimentată), tăiaţi pe jumătate […]

retete

Ciorba delicioasa de perisoare

O reteta de ciorba delicioasa de perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorbe, rosii, ceapa, ou, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 5 rosii bine coapte 1 ceapa 1 ou 50 g bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod de […]

Cartofi cu bacon

Cartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si smantana.   Ingrediente: 12 cartofi mici fierti in coaja 4 fire mari rozmarin 24 felii bacon piper 50 g unt 200 g smantana   Mod de preparare: Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele. Se suprapun câte 2 felii de […]

retete

Cârnăciori în ţeapă

Carnaciori in teapa din: ceapa rosie, ceapa, cartofi, carnaciori, frunze de dafin, patrunjel, sare, piper si rozmarin.   Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ceapa obisnuita 12 cartofi mici fierti in coaja 12 carnaciori 2 frunze de dafin proaspete 6 linguri patrunjel tocat sare piper 1 lingurita rozmatin tocat   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, […]

retete

Frigărui de carne tocată

Frigarui de carne tocata din: castravete, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, sare, piper, chifla, masline umplute cu ardei, patrunjel, usturoi, carne tocata mixta, ou si bulion.   Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa rosie 400 g iaurt degresat 4 linguri ulei de masline sare piper 1 chifla veche de-o zi 50 g masline umplute cu […]

Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece, patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2 dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt 1 legatura tarhon […]

Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi

Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi din: ciuperci, carnati afumati, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si bete de frigarui. Ingrediente: 40 g ciuperci champignon mici 400 g carnati afumati 1 ceapa mare 3-4 linguri ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper 8 bete de frigarui   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi […]

Chiftelute marinate cu spaghete

Chiftelute marinate cu spaghete din: spaghete, carne tocata, ceapa, usturoi, miez de paine, sare, piper, marar, patrunjel, ulei, ou, pesmet, rosii, ardei capia, ardei iute, cimbru, parmezan si ulei de masline.     Ingrediente: 400 g spaghete 400 g carne tocata 2 cepe 3-4 catei de usturoi 100 g miez de paine inmuiat in lapte […]

Tocana olteneasca

Tocana olteneasca

Tocana olteneasca din: carnaciori, praz, ardei grasi, rosii, cartofi, vin, marar, ardei iute, patrunjel, untdelemn, sare si carne de manzat. Ingrediente: 200 g carnaciori 5 tulpini de praz 2 ardei grasi 3 rosii mari, rascoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute 1 legatura de marar 1 pahar de vin alb 1 legatura de patrunjel 1 […]

Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana – usor de preparat

Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita, morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute, smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet.   Ingrediente: 1 kg burtă de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină mică 1 […]

Curcan cu lămâie si broccoli

Curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa, broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4 snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie 1 lingura amidon Mod […]

Curcan cu sparanghel

O reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui, ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie si amidon.   Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750 g piept de pui/piept de curcan 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa 100 g smantana […]

Tarta cu mazare si sunca

Tarta cu mazare si sunca din: aluat, mazare verde, ceapa verde, sunca, praz, oua, branza telemea, cascaval, sare, piper si ulei. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.     Ingrediente:  350 […]

Sandvis italiano

Sandvis italiano din: ciabatta, usturoi, ulei de masline, pesto, rosii, mozzarella, sunca si frunze de ruccola. Ingrediente: 4 paini ciabatta 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline 2 linguri pesto 6 rosii 2 bilute mozzarella 100 g sunca frunze de ruccola   Mod de preparare: Se taie in doua painile si se prajesc […]

Reteta zilei: Paste cu broccoli si carnati

O reteta de Paste cu broccoli si carnati din: ulei de masline, usturoi, carnati, broccoli, sare, piper, paste si branza pecorino.   Poate te intereseaza si: Paste cu broccoli si sos de bere Paste cu broccoli si ciuperci Paste cu broccoli si parmezan   Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de masline 4 căţei de usturoi, decojiti […]

Frigarui cu carnaciori si legume

Frigarui cu carnaciori si legume din: carnaciori chorizo, carnaciori de bere, ardei si sos iute. Ingrediente: 250 g carnaciori chorizo 250 g carnaciori de bere Un ardei rosu, unul galben, unul portocaliu Sos iute pentru gratar   Mod de preparare: Taie felii de carnaciori chorizo, taie fasii ardeii, atat cat sa ii poti infige in […]

Supă de mazăre proaspătă

Supa de mazare proaspata din: mazare, bacon, rosii, morcov, ceapa, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g mazare 200 g bacon 2 rosii 1 morcov 1 ceapa 4 linguri ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare Supă de mazăre proaspătă: Tăiaţi bacon-ul în cubuleţe şi căliţi-l într-o tigaie. Când începe să […]

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor

O reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina, ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare. Ingrediente: 1 lingura de ulei de susan 2 lingurite […]

Paste Bolognese cu cârnăciori

Paste Bolognese cu cârnăciori din: carnaciori, seminte de fenicul, ciuperci, vin rosu, sos cu rosii si legume, paste si parmezan. Ingrediente: 6 cârnăciori de calitate, fără pieliţă 1 linguriţă seminţe de fenicul 250g de ciuperci, feliate 150ml de vin roşu (opţional) 2 borcane de sos cu roşii şi legume 300g de paste penne parmezan ras, […]

Supa de legume cu bacon

Supa de legume cu bacon din: conopida, broccoli, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, ardei iute, cartofi, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 broccoli 300 g bacon 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 4 cartofi 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: […]

Salată caldă cu cartofi si cârnati

Salata calda cu cartofi si carnati din: ulei de masline, ceapa, ardei, cimbru, cartofi, carnati si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata rondele 1 ardei rosu, taiat fasii 1 lingurita cimbru uscat 500 g cartofi noi, curatati si taiati cuburi 6 carnati gata prajiti, taiati felii 2 rosii, tocate marunt   […]

Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă – reteta usor de preparat

O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan de vitel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, otet, galbenus, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două […]

Paste la cuptor, cu carne tocata

Paste la cuptor, cu carne tocata

O reteta de paste la cuptor, cu carne tocata din: ceapa rosie, ardei gras, praz, carne de vita, cas, ulei de masline, usturoi, rosii, bulion, supa de vita, paste, pesmet, cascaval si frunze de busuioc.   Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras, rosu, rocat 1 ardei gras galben, tocat 1 fir de praz, […]

Pui rotisat

Reteta zilei: Pui rotisat

O reteta Pui rotisat din: pui, lamaie, piper, sare si unt.   Ingrediente: 1 pui întreg 1 lamaie 1 lingurita de piper proaspat macinat 1 lingurita de sare 1/4 ceasca unt nesărat   Mod de preparare: Spalati bine puiul, scoateti maruntaiele. Combina sarea si piperul. Frecati puiul cu amestecul de sare si piper, de asemenea […]

Sandviş cu carne

Sandviş cu carne

O reteta delicioasa de sandvis cu: piept de pui, dovlecel, ciuperci, ardei capia, pesmet, oua, salata verde, chifle, sare, piper, smantana, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: doi piepţi de pui un dovlecel 300 g ciuperci doi ardei capia 100 g pes­met două ouă o salată verde 4 chifle sare piper 200 ml smântână 4 căţei de […]

Chiftelute cu humus

Chiftelute cu humus din: carne tocata de curcan, ou, sare, piper, humus, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, grau incolitit, zeama de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 400 g carne tocata de curcan un ou sare piper 200 g humus 2 legaturi patrunjel o legatura ceapa pentru salata: 4 rosii 3 legaturi patrunjel ulei […]

Budinca de carne cu varza murata

Budinca de carne cu varza murata

O retete de budinca de carne cu varza murata din: varza murata, carne tocata, oua, lapte, cascaval afumat, ceapa, pesmet, sare, piper si maghiran. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g carne tocata 5 oua 500 ml lapte 100 g cascaval afumat 2 cepe 3 linguri pesmet sare piper maghiran   Mod de preparare: Varza […]

Carnati de casa pe pat de fasole

Carnati de casa pe pat de fasole din: carnati de casa, fasole, morcovi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, rosii si marar. Ingrediente: 8 carnati de casa 400 g fasole alba cu bob mare 4 morcovi 2 ardei capia 2 cepe rosii 4-6 catei usturoi 4 rosii mari 1-2 legatura marar   Mod de preparare: Pune […]

Burger

Burger din: carne tocata de vita, ceapa verde, morcov, usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle, ulei de rapita, nasturel, ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa rosie si fulgi de chilli. Ingrediente: 400 g carne slaba tocata de vita 5 fire de ceapa verde, tocate fin 140 g morcovi ras 2 catei de usturoi, […]

Hamburger la gratar

Hamburger la gratar din: carne tocata de vita, marar, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, boia, porumb, frunze de salata, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline si chifle. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 1 legatura marar 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 oua sare piper boia garnitura: 100 g porumb conserva 200-300 g […]

Varză dulce cu costite afumate

Varza dulce cu costite afumate din: costite, varza, vin rosu, cimbru verde, ulei de masline, apsta de ardei, pasta de rosii, boia dulce, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 costiţe afumate 2 verze 50 ml vin roşu cimbru verde 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de ardei 2 linguri pastă de […]