Mancare spaniola de legume

Mancare din pastrama de oaie cu pastai

Mancare din pastrama de oaie cu pastai din: pastrama de oaie, pasta de fasole galbena, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper si oregano.   Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 700 g pastai de fasole galbena 4 rosii 3 ardei grasi 2 ceapa 1 ardei iute 100ml ulei de […]

Totul despre carne - carnea rosie, alba si de vanat

Totul despre carne – carnea rosie, alba si de vanat

Totul despre carne – carnea rosie, alba si de vanat: Putem distinge trei tipuri principale de car­ne: albă (viţel, ied, miel, păsări de curte), roşie (vită, berbec, cal) şi de vânat. Din punct de vedere nutritiv, nu există di­ferenţe substanţiale: preferinţa pentru carnea anumitor animale (în special pentru cea de viţel) şi pentru anumite bucăţi […]

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

Paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate, smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste în formă de scoici pentru asezonare: 200 g carne roşie tocată 250 g […]

Paste cu praz

Paste ţărăneşti cu carnaţi, rucola şi branză

O reteta de paste taranescti cu carnati, rucola si branza din: macaroane, carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g macaroane scurte pentru asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de fenicul […]

Fusilli cu spanac si usturoi

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

O reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli cu ouă pentru asezonare: 70 g jambon afumat 1 cicoare roşie (radicchio) 2 căpăţâni de anghinare 4 linguri ulei de măsline […]

Coaste la gratar in sos picant

Coaste la gratar in sos picant

Coaste la gratar in sos picant din: coaste de porc sau miel, ceapa, foaie de dafin, cimbru, otet, shrry, coaja de lamaie, cuisoare, bulion, miere, mustar dijon, sos de soia, ceapa, usturoi, boia de ardei iute si ulei. pentru coaste: 1 kg de coaste (porc sau miel) 1 ceapa 2 graunte de usturoi 1 foaie […]

Pasta al forno cu carne şi caşcaval

O reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare, piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie (paste-scoici umplute) sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri ulei 500 g carne tocată 1 lingură bulion 1 conservă mică roşii […]

Coniac de casa - Usor de preparat, din struguri si prune

Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocante

O reteta de friptura de manzat cu soia si susan, pe pat de legume crocante din: antricot de manzat, dovlecei, morcovi, frunze de salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de susan, sare si piper. Sosul de soia se obţine din seminţe de soia, plantă erba­cee cultivată din vechime în regiunile […]

Chiftele

Chifteluţe de miel cu salată verde

Chifteluţe de miel cu salată verde din: carne, ceapa, miez de paine, patrunjel verde, faina, grasime, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne 1 ceapa 1 bucatica miez de paine patrunjel verde putina faina grasime pentru prajit sare piper   Mod de Preparare Chifteluţe de miel cu salată verde: Scoatem oasele de la o pulpa […]

Toast cu sunca si ochiuri romanesti

Toast cu sunca si ochiuri romanesti din: oua, paine toast, sunca, cascaval, sare, piper, otet vin alb, masline si ochiuri romanesti. Ingrediente: 8 oua 8 felii pâine toast 8 felii şuncă 8 felii caşcaval sare piper 6 linguri oţet vin alb 16 măsline negre fără sâmburi ochiuri româneşti     Mod de preparare: Toast cu […]

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Reteta zilei: Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto

Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto, sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra, condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb.   Ingrediente: 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de pui 100 g broccoli 30 […]

Laptuci umplute

Laptuci umplute din: frunze laptuca, piept de pui, paine alba, lapte, ulei de masline, ou, patrunjel, frunze de menta, nucsoara, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze lăptucă 300 g piept de pui (sau 16 feliuţe subţiri de pulpă de miel ori viţel) 1 felie pâine albă 1 l lapte dulce 5 linguri […]

Mazare si fasole verde, cu topping de branza

Ghiveci gustos

O reteta de ghiveci gustos din: carne, ceapa, rosii, vanata, cartofi, ardei, telina, fasole verde, morcovi, telina, fasole verde, boia de ardei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne (de orice fel) 500 g ceapă 1 kg roşii 1 vânătă 3 cartofi 4 ardei 4 morcovi 1 ţelină o mână de fasole verde boia […]

Biftec alsacian

Biftec alsacian din: biftec, unt, ceapa si oua. Ingrediente: 4 bucăţi de biftec gata preparat 75 g unt 50 g ceapă 4 ouă   Mod de preparare: Biftec alsacian: Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc în el biftecurile, pe fiecarc parte, cate două minute. Ceapa tăiată rondele fine se călcşte în uleiul rămas. […]

Tocanita cu rinichi

Rinichi de vaca cu ciuperci si vin rosu

Rinichi de vaca cu ciuperci si vin rosu din: rinichi de vaca, unt, ceapa, pasta de rosii, vin rosu, ciuperci, supa de carne, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 rinichi de vacă 150 g unt 1 ceapă potrivită 1 lingură pastă de roşii 1/2 pahar vin roşu 7 ciuperci 500 ml supă de carne făină […]

Tocana corsicana

Tocana corsicana

Tocana corsicana din: penne, ceafa de porc, jambon, pulpa de rosii, vin alb sec, supa de pasare, ceapa, masline, ulei, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 600 g ceafă de porc 150 g jambon 300 g pulpă de roşii 200 ml vin alb sec 1/2 tabletă de supă de pasăre 200 g […]

Cotlet surpriza

Cotlet surpriza

Cotlet surpriza din: cotlete, branza rasa, pesmet, untura, boia, sare, piper si unt.   Ingrediente: 6 cotlete 5 linguri brânză sărată rasă 4 linguri pesmet untură boia sare si piper după gust unt Mod de preparare: Cotlet surpriza: Se freacă cotletele cu sare, piper şi boia şi se prăjesc, pe ambele feţe, în untura incinsa […]

Ciorba deasa de vitel

Reteta zilei: Ciorba dreasa de vitel

O reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde.     Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel […]

Friptura cu sos barbecue

Friptura cu sos barbecue

O reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos worcestershire, muscovado si otet de vin rosu.     Ingrediente: 4 antricoate de miel (sau de vită, dacă preferaţi) 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit 1 […]

Orez Mexican cu legume si carnati

Retete zilei: Orez Mexican cu legume si carnati

O reteta simpla de orez mexican cu legume din: orez mexican, carnati, ciuperci, fasole boabe, rosii, bulion, sare, piper, pasta de ardei, sos de soia, usturoi.   Reteta zilei: Orez cu legume, carnati si pasta de curry 11 JANUARY 2011 Orez cu legume, carnati si pasta de curry din: orez, ardei, ceapa, morcov, pasta de […]

Reteta ghiveci cu gulii

Ghiveci de Teleorman

O reteta de ghiveci din: carne de porc, ulei, ceapa, orez, ardei gras, rosii, ardei iute, rosii, ardei iute, patrunjel, usturoi, piper, unt si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 ml ulei 4-5 cepe 100 g orez 2-3 ardei graşi 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel şi mărar 5 căţei de […]

Rulada Padurarului

Rulada Padurarului din: snitele de caprioare, chifla, ciuperci, unt, untdelemn, ou, sare, piper, patrunjel, pesmet si compot de afine. Ingrediente: 4 şniţele de căprioară sau de cerb 1 chiflă lapte 5o gr ciuperci (champignons) 100 gr ciuperci 1 lingură de unt 3 linguri de untdelemn 1 ou sare piper 1 /2 legătură de pătrunjel pesmet […]

Chilli cu carne

Chilli cu carne

Chilli cu carne din: carne de porc, usturoi, ardei iute, rosii, sare, piper, maghiran, chilli, chimen, telina, zahar, untdelemn si faina. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 usturoi zdrobiţi 5 – 8 ardei mari iuţi 1 kg roşii curăţate de coajă şi tăiate sare piper maghiran chilli măcinat chimen ţelină zahăr după gust untdelemn […]

retete

Borandau

Borandau din: ceapa, carne, sange, faina de malai, vin alb dulce, sare, piper boabe si dafin.   Ingrediente: 500 g ceapă un kg carne din căzături, cu multă grăsime 250 ml sânge frecat cu sare (de la înjunghiatul porcului) un pumn de făină de mălai puţin vin alb dulce (cât să dea aromă) sare piper […]

Mancarica rece de curcan

Mancarica rece de curcan

Mancarica rece de curcan din: aripi de curcan, ceapa, ulei, vin alb, bulion, masline, zeama de lamaie, sare, piper si foi de dafin. Folosind aripi de curcan fragede, această rețetă se îmbogățește cu arome complexe de ceapă, ulei și vin alb, care adaugă profunzime și rafinament fiecărei îmbucături. Bulionul aduce un gust intens de roșii, […]

Ciorba cu sorici

Ciorba cu sorici

O reteta delicioasa de ciorba cu sorici, sare, oua, smantana, galbenusuri, ceapa, morcov, os de vita si usturoi. Ingrediente: 300 g şorici 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri 1 ceapă 1 morcov 2 l zeamă dintr-un os de vită 2 linguri smântână 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli bine şi pui la fiert […]

Sunca si carne afumate

Sunca si carne afumate din: sunca, carne, sare, piper si usturoi Ingrediente: suncă carne (mşchi sau pulpă) sare piper usturoi   Mod de preparare: Sunca si carne afumate: Şunca, mai ales cea de pe burtă, redusă la grosimea de 2 cm, se taie bucăţi de circa 10-30 cm, iar carnea se taie fâşii lungi, groase […]

Musaca cu carne tocata de vita si pui

Retete zilei: Musaca cu carne tocata de vita si pui

Musaca cu carne tocata de vita si pui din: cartofi, carne tocata, ceapa, oua, smantana si unt.   Ingrediente: un kg cartofi 500 g + carne tocata (pui si vita in amestec) o ceapa doua oua smantana si/ sau iaurt 50 g unt pentru uns tava     Mod de preparare: Cartofii spalati se pun […]

Rulada de carne tocata cu branza

Rulada de carne tocata cu branza din: carne porc si vita, bere, rosie, usturoi, patrunjel, ou, sare, piper, boia dulce, ulei si telemea. Ingrediente : 500 g carne tocată amestec de porc şi vită 250 ml bere 1 roşie mai mare 1 ceapă 1- 2 căţei de usturoi 2 legături de pătrunjel 1 ou sare […]

Carnaciori de casa

Carnaciori de casa din: carne de porc, carne de vita, slanina, supa de carne, mate, sare si piper. Ingrediente: 3 kg carne de porc 2 kg carne de vită un kg de slănină supă de carne maţe sare piper   Mod de preparare: Carnaciori de casa: Se dă carnea prin maşina de tocat, se amestecă, […]

Carnati deliciosi

Carnati deliciosi din: carne macra, slanina cruda, sare, usturoi, boia, piper, chimen si mate de porc sau de vita. Ingrediente: 8 kg carne macră două kg slănină crudă 200 g sare 200 g usturoi pisat 150 g boia puţin iute 50 gpiper măcinat 10 g chimen măcinat maţe (de porc, subţiri sau groşi, drepţi, eventual […]

Tocanita cu carne afumata

Tocanita cu carne afumata si cir

Tocanita cu carne afumata si cir din: costita afumata, untura de porc, sare, piper si cir de mamaliga.   Ingrediente: 500 g costiţă afumată sau pecie (carne macră afumată) 5 linguri untură de porc sare piper cir de mămăligă (terci)   Mod de preparare Tocanita cu carne afumata si cir: Tai carnea în bucăţi potrivite […]