Salată cu parmezan şi prosciutto

Salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde, castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: câteva frunze de salată verde 2 cas­traveţi 3-4 roşii cherry 75 g parmezan 50 g prosciutto 1 lingură cu unt 2 fire de mărar 3 felii de pâine 1 căţel de usturoi 3 […]

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara. Acest sos se poate prepara foarte rapid şi uşor. Numele lui derivă din cuvântul carbone, care înseamnă „cărbune”, ceea ce sugerează că la început această mâncare era consumată îndeosebi de cei care lucrau în minele de cărbune. O altă explicaţie ar fi şi faptul că bucăţelele de piper negru, măcinat destul de […]

Tigaie asortată de cartofi cu bacon

Tigaie asortata de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, cimbru, boia, sare grunjoasa, ardei capia, pasta de chilli, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, patrunjel si varza murata. Ingrediente: 600 g cartofi noi mai mari o ceapă mare 200 g bacon cimbru verde boia iute şi dulce sare grunjoasă 2 ardei capia o […]

Salată cu bucăţi de friptură

Salată cu bucăţi de friptură

Salată cu bucăţi de friptură din: ardei rosii, file de vita, usturoi, fasole verde, piper, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, usturoi, esalota, frunze de salata. Ingrediente: 4 ardei rosii medii 280 g file de vita curatat de orice pielite 1 catel de usturoi 450 g fasole verde piper dupa gust pentru dressing: 3 linguri […]

Sos brun pentru carne de vanat

Sos aromat de fazan

Sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de legume, sare si piper.   Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat 200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi 50 g ceapa […]

Pui cu sos condimentat

Pui cu sos condimentat din: pulpe, zeama de lamaie, boia dulce, chimen, ghimbir, usturoi, ceapa, iaurt, garam masala, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, pasta de rosii, ghimbir, zahar, supa de pui, smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpe dezosate, taiate bucati mari zeama de la 1 lamaie 1/2 lingurita boia dulce 1 lingurita chimen […]

Chilli con carne rapid

Chilli con carne rapid din: pasta de ardei iute, carne slaba de vita, chimion, concentrat de vita, ardei grasi, fasole alba boabe, coriandru, lipii, avocado, ceapa rosie si maioneza. Ingrediente:  1 lingura pasta de ardei iute 450 g carne slaba de vita, tocata 2 lingurite de chimion macinat 1 cub concentrat de vita 2 ardei […]

Salata de fasole, mazare si paste orzo

Salata cu carnati

Salata cu carnati din: orez, carnati, ardei, telina, fasole, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic si zahar.   Ingrediente: 300 g orez prefiert cu bobul lung 4 carnati de casă 2 ardei o ţelină cu frunze 150 g fasole cu bobul roşu sare piper ulei de măsline otet balsamic o linguriţă zahăr   Mod […]

Pulpa de porc cu salata de rosii

Pulpă de porc îndopată

Pulpa de porc indopata din: pulpa de porc, slaninuta, usturoi, ceapa, vin, foi de dafin, sare si piper. Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor, menținerea sănătății sistemului imunitar și susținerea creșterii musculare. Carnea de porc conține o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv […]

Spaghete cu carnati si sos de rosii

Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosii

Spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete, oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3 carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie medie 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper 2 linguri […]

Budincă din cartofi si carne tocata

Budincă din cartofi si carne tocata – foarte usor de preparat

O reteta delicioasa de budinca din: salvie, cartofi, usturoi, dovlecel, ulei de masline, carne tocata, piper, vin alb, lapte.   Ingrediente: 1 praz câteva frunze de salvie 2 căţei de usturoi 1 dovlecel 3 roşii ulei de măsline 500 g carne tocată sare piper 100 ml vin alb 400 g cartofi 200 ml lapte   […]

Tocana de ied

Tocana de ied

O reteta de tocana de ied din: ied, rosii, ceapa, ardei, telina, morcovi, patrunjel, hrean, tuica, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ied 1 kg rosii proaspete 200 g ceapa 20 g ardei 1 capatana telina 200 g morcovi 3 legaturi patrunjel 1 radacina hrean 200 ml tuica 1 litru ulei sare piper   Mod […]

retete

Friptură de iepure cu măsline

O reteta de  friptura de iepure cu masline din: iepure, vin alb, sare grunjoasa, piper, foi de dafin, masline, ulei de masline, rosii, busuioc verde, cimbru, lamai si usturoi. Poate te intereseaza si: Friptura de iepure cu sparanghel la cuptor Friptură de iepure cu cartofi Friptură de iepure umplut Friptura de iepure la cuptor cu […]

Burgeri cu topping de branza

Burgeri cu bacon si cascaval

O reteta de burgeri cu bacon si cascaval din: carne tocata, condimente, ou, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, cascaval, chifle, rosie, avocado si ketchup. Ingrediente: 400 grame carne tocata 40 grame condimente pentru carne 1 ou batut 1 ceapa rosie tocata 4 felii de bacon prajite ulei de masline 100 grame cascaval 4 chifle […]

Burgeri de vita in aluat

Reteta zilei: Burgeri de vita in aluat

Burgeri de vita in aluat din: oua, spanac, sos alb, banza, faina, grasime, sare, carne tocata de vita, pesmet, ardei rgas, ceapa, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 3 oua fierte 1 cana spanac fiert 1 ceasca sos alb 60g crema de branza 1 ou pentru aluat: 600g faina 300ml apa 10 linguri grasime topita sare pentru […]

Varza calita cu carnati la gratar

Reteta zilei: Varza calita cu carnati la gratar

Varza calita cu carnati la gratar din: varza murata, slanina afumata, bulion, sare, piper si carnati. Ingrediente: 2 verze murate 1 bucata slanina afumata Bulion Sare Piper 3 carnati     Mod de preparare: Se toaca varza murata marunt si se scurge de zeama. Se adauga sare si piper dupa gust. Slanina se taie felii […]

Tarta cu carnati

Tarta cu carnati

O reteta gustoasa de tarta cu: carne de porc, carnati, oua, mazare, faina, morcov, ceapa verde, usturoi, boabe de porumb, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel, apa. Ingrediente: 500 g carne de porc 300 g cârnaţi două ouă 200 g mazăre 300 g făină un morcov o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi boabe de […]

Rulada de carne cu ciuperci

Rulada de carne cu ciuperci din: muschi de porc, ciuperci, ceapa, slanina, cascaval, sunca, kaiser, vin alb sec, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g slanina 150 g cascaval 200 g sunca 200 g kaisez feliat 100 ml vin alb sec 4 linguri ulei piper sare […]

Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii

Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii

Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii din: pulpe superioare de curca, suc de rosii, sare si piper – o rețetă clasică și reconfortantă, perfectă pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale. Această preparare combină delicatețea și suculența pulpelor de curcan cu aromele bogate ale sucului de roșii, rezultând într-un fel […]

Ciorba de perisoare si carne bucati

O reteta de ciorba de perisoare si carne bucati din: carne tocata, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, orez, galbenusuri, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 250 g carne tocata 250 g carne de porc 3 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 gulie 1 ceapa 1 lingura […]

Ciorbă de potroace

Ciorba de potroace

O reteta de ciorba de potroace din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou si orez. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1-1/2 lingura orez   Mod de preparare: Carnea cu apă rece, o pui la fiert şi după câteva clocote iei oala de […]

Supa picanta cu ardei

Supa de miel

Supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 4 bucati de costita de miel 200 g paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4 catei de usturoi o lingura de […]

Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)

Saltimbocca

Saltimbocca din: snitele de porc, salvie, sunca de praga, iarba de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 şniţele de porc (a 160 g) 3 crenguţe salvie 8 felii şuncă de Praga 8 crenguţe iarbă de lămâie sare piper Mod de preparare: Saltimbocca: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bu­cătărie, apoi tăiaţi-o în secţiune. Spălaţi […]

Fasole fava şi prosciutto

Fasole fava şi prosciutto

Fasole fava şi prosciutto: In Italia, fasolea fava este considerată un adevărat vestitor al primăverii. Ea este preţuită datorită texturii ei bogate şi aromei de nuci. Se potriveşte perfect cu un prosciutto de Parma. Această fasole se cultivă de secole bune. Inainte de toate, boabele trebuie scoase din păstaile lor verzi, groase. Modul de preparare […]

Clatite cu pui si legume

Reteta zilei: Clatite cu pui si legume

O reteta de clatite cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac fiert 100ml […]

Ciorbita cu carnaciori

Ciorbita cu carnaciori din: cartofi, morcovi, gulie, telina verde, ceapa, ulei, supa de legume, bors, carnaciori, sare si piper. Ingrediente:  300 g cartofi rosii 150 g morcovi 150 g gulie 100 g telina verde 1 ceapa 3 linguri ulei 600 ml supa de legume 200 ml bors 8 carnaciori sare piper   Mod de preparare: […]

Clătite cu carne

Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume

O reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana spanac […]

Nachos cu jambon

Nachos cu jambon din: chipsuri tortilla, jambon, salsa de rosii, cheddar, ardei iute, guacamole si smantana. Ingrediente: 200 g de chipsuri tortilla 175 g de sunca sau jambon, rupt in bucati 400 g salsa de rosii 100 g cheddar ras 1 ardei iuti, feliati pentru servit: guacamole smantana   Mod de preparare: Se încinge cuptorul […]

Ciorba de perisoare

Reteta zilei: Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare, carne tocata, orez, sare si oua.   Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de varza sau bors 1 lingurita vegeta patrunjel leustean […]

Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci din: praz, ciuperci, fileuri de piept de pui, sare, piper, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 fire praz 400 g ciuperci Champignon 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 2 linguri de ulei 4 linguri de unt 2 linguri de pătrunjel tocat   Mod de preparare: taie […]

Tochitura dacică

Reteta zilei: Tochitura dacică

Tochitura dacica din: carne de porc, ficat de pui, carnati, ceapa rosie, morcovi, ardei rosu, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, vin rosu, patrunjel, sare, piper, boia si busuioc.     Ingrediente: 800g carne de porc 500g ficat de pui 5 carnati 4 cepe rosii 2 morcovi 1 ardei rosu 1 ardei iute 1 cana […]

Şuncă Serrano

Şuncă Serrano

Sunca serrano ocupa un loc de cinste intre nenumaratele feluri de carne conservata care se prepara in Europa, alaturi de sunca de Parma si cea de Bayonne. Pentru serrano se foloseste pulpa din spate, de la diferite specii de porc din rasa Marele Alb. Carnea se sareaza, pentru a elimina umezeala, apoi este agatata sa […]