Carne cu ardei copt si carnati

Reteta zilei: Carne cu ardei copt si carnati

Carne cu ardei copt si carnati din: carne tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei copti.   Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1 legatura patrunjel sare 3 carnati 4 felii cascaval ardei copti   Mod de preparare: […]

Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumat

O reteta de clatite cu spanac si cubulete de kaizer afumat din: faina, lapte, oua, sare, spanac, cartofi, ulei, kaizer, piper, nucsoara, unt, ceapa si susan. Ingrediente: 175 g făină 350 ml lapte 2 ouă sare 300 g spanac congelat 300 g cartofi albi 3 linguri ulei 4 linguri kaizer afumat tăiat cubuleţe piper nucşoară […]

Supă-cremă de mazăre nouă cu şuncă

Supa crema de mazare noua si sunca din: mazare, cartof, supa concentrata de legume, ceapa alba, ulei de masline extravirgin, sunca, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g mazăre nouă 1 cartof alb mediu 1 1 supă concentrată de legume 1/2 ceapă albă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 100 g şuncă presată 1 crenguţă […]

Friptură tocată berlineză

Friptură tocată berlineză

O reteta delicioasa de friptura tocata berlineza din: ceapa, oua, pesmet, carne, cartofi si morcovi. Ingrediente: 1 ceapă 2 ouă 2 linguri pesmet 300–400 g carne pentru tocat 2 cartofi 2 morcovi     Mod de preparare: Tocaţi carnea, o amestecaţi cu ceapă, ouă, piper, sare şi 1/2 din verdeaţă. Omogenizaţi bine compoziţia şi modelaţi […]

Gulaş la ceaun

Gulaş la ceaun

Gulaş la ceaun din: ciolan, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de ardei rosu, bulion, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, sare, piper, chimen, foi de dafin, patrunjel verde, ou, gris, faina. Ingrediente: 1 ciolan de 2,5 kg 8 cepe medii 1 lingură cu vârf de boia de ardei dulce 2 linguri pastă de ardei roşu […]

Cum se prepara fleica cu crema de ciuperci

Cum se prepara fleica cu crema de ciuperci (video)

Cum se prepara fleica cu crema de ciuperci – un preparat rafinat, perfect pentru o cină specială sau o masă de sărbătoare. Această rețetă combină suculența fleicii de porc cu o cremă bogată și aromată de ciuperci, rezultând un fel de mâncare elegant și plin de savoare. Ingrediente Pentru a pregăti fleica cu cremă de […]

Sote de mazăre cu bacon

Sote de mazăre cu bacon

O reteta delicioasa de sote de mazare cu: ceapa verde, usturoi, marar, ulei, rosii, sare, piper, zahar, bacon afumat. Ingrediente: un kg mazăre nouă 5-6 fire ceapă verde 2-3 căţei usturoi 2 legături mărar 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 4-5 roşii sare piper negru şi roşu 2 linguri zahăr 300 g bacon afumat     […]

Cotlete marinate

Cotlete marinate

Cotlete marinate din: cotlete, vin alb, usturoi, ulei, sare, maghiran, oregano, cimbru, boabe de mustar, unt, usturoi, patrunjel si piper. Ingrediente: 4 cotlete fara os 100 ml vin alb 3 catei de usturoi 3 linguri cu ulei sare maghiran oregano cimbru boabe de mustar pentru crema de unt: 200 g unt 2 catei de usturoi […]

Placinta cu peste

Plăcintă cu tapioca, legume şi carne

O reteta delicioasa de placinta cu tapioca, legume si carne din: carne de vita, ulei, tapioca, supa de legume, ceapa verde, broccoli, porumb, ardei gras, cartofi, lapte, unt, patrunjel, sare, chili si piper. Ingrediente: 500 g carne de vită slabă 2 linguri ulei 1 lingură tapioca 200 ml supă de legume 2 fire ceapă verde […]

File de manzat la gratar

Steak de manzat la gratar cu sos

O reteta delicioasa de steak de manzat la gratar cu sos din: steak de manzar, ceapa, vin rosu, piper boabe, piper macinat, cimbru, foi de dafin si sare.   Ingrediente: steak de mânzat 900 g ceapă echalote 40 g vin rosu 200 ml piper boabe, piper măcinat, cimbru, foi de dafin, sare după gust   […]

Vrabioara de vita cu verdeata

Vrabioara de manzat la gratar cu sos de vin

O reteta delicioasa de vrabioara de manzat la gratar cu sos de vin din: vrabioara de manzat, ceapa, vin rosu, anason, foi de dafin, piper, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: vrăbioară de mânzat 900 g ceapă 30 g vin rosu 300 ml anason 0.5 g foi de dafin 0.2 g piper boabe 1 g […]

Cotlet de porc cu pere si otet

Cotlet de porc cu pere si otet

O reteta delicioasa de cotlet de porc cu pere si otet din: cotlet de porc, slanina, sorici, pere, otet, unt, ulei, chimen, coriandru, sare si piper. Ingrediente: cotlet de porc cu os slanina si sorici 920 g pere din conserva 300 g otet 20 ml unt 15 g ulei 40 ml chimen, coriandru, sare si […]

Sarmale ardelenesti

Sarmale ardelenesti din: carne tocata, ceapa, varza murata, orez, ciolan afumat, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita/porc) 200 g slaninuta afumata impanata 2 cepe 1 kg varza murata 3-4 fire de cimbru uscat 150 g orez 500 g cioclan afumat sare piper ardei iuti   Mod de preparare: slăninuţa […]

Cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt (video)

Cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt. O reteta video despre cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt, un preparat delicios, gustos, rapid si cel mai des intalnit in regiunile de la tara. Ingrediente: 4-6 cârnați proaspeți sau afumați, în funcție de preferință 6-8 felii […]

Piftie de porc

Reteta zilei: Piftie de porc

O reteta delicioasa de piftie de porc din: cap de porc, carne macra, picioare de porc, frunza de dafin, usturoi, sare, boabe de piper si ceapa. Ingrediente: 1/2 cap de porc 250 g carne macră 4 picioare de porc 1 frunză dafin 5-6 căţei de usturoi sare boabe de piper 1 ceapă mare   Mod […]

Piure şi chifteluţe gratinate

Piure şi chifteluţe gratinate

O reteta delicioasa de piure si chiftelute gratinate din: cartofi, sare, lapte, unt, piper, nucsoara, rosii, ceapa, carne tocata de vita, boia de ardei, ulei, branza si busuioc. Ingrediente: 1 kg de cartofi sare cca. 200 ml de lapte 2 linguri de unt piper nucşoară rasă 3 roşii 1 ceapă 400 g de carne tocată […]

Iahnie de fasole cu carnati picanti

Iahnie de fasole cu carnati

Iahnie de fasole cu carnati din: fasole, carnati, ardei, morcovi, foi de dafin, radacina de patrunjel, faina, patrunjel verde, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 300-400g cârnaţi 1-2 ardei 2 morcovi 2 foi de dafin 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde bulion după gust sare piper Mod de preparare: […]

Perisoare cu ciuperci si sos

Perisoare cu ciuperci si sos

O reteta gustoasa de perisoare cu ciuperci, carne de vita, franzela, oua, smantana, verdeata, faina, bulion, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de vită fără os 600 g ciuperci proaspete 250 g franzela 2 ou 400 ml smântână 1 leg. verdeaţă 1 lingură făină 2 linguri bulion 150 ml ulei Mod de preparare: Tocati carnea, impreuna […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi

Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi: Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Se pune carnea de la 4 cârnaţi de porc fărâmiţată şi se prăjeşte până se rumeneşte. Se adaugă 1 căţel de usturoi feliat şi se mai prăjeşte 1 minut, apoi 1 linguriţă boia afumată, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, […]

Clătite cu şuncă

Clatite cu sunca din: grasime, verdeata, sare, piper, oua, faina, lapte, ulei, sunca afumata, ceapa si varza murata. Ingrediente: 200 g de grăsime 1 lingură de verdeaţă tocată sare piper 4 ouă 175 g de făină 250 ml de lapte 4 linguri de ulei 80 g de şuncă afumată, tăiată cuburi 2 cepe 425 g […]

Rulade de vinete umplute cu carne

Rulade de vinete umplute cu carne

Rulade de vinete umplute cu carne din: vinete, sare, rosii uscate, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, mustar, ou, patrunjel, sare, piper, chimen, cimbru, ardei capia si suc de lamaie. Ingrediente: 3 vinete sare 4 roşii uscate conservate în ulei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 400 g carne […]

Gulaş la ceaun

Reteta zilei: Gulaş la ceaun

Gulas la ceaun din: ciolan, ceapa, boia de ardei, bulion, cartofi, morcovi, patrunjel, sare, piper, chimen, foi de dafin, patrunjel, faina, gris si 1 ou.   Ingrediente: 1 ciolan de 2,5 kg 8 cepe medii 1 lingura cu varg de boia de ardei dulce 2 linguri pasta de ardei rosu 1 bulion 2 kg cartofi […]

Lipii umplute cu carne tocata

Lipii umplute cu carne tocata din: ardei gras, carne tocata de vita, avocado, lipii, ulei, boia iute, usturoi, ceapa, condimente cajun, rosii cherry, zeama de lamaie si salata verde. Ingrediente: 2 bucati ardei gras taiat cuburi 300 g carne tocata de vita 2 bucati de avocado 12 lipii 1 lingura ulei un praf de boia […]

Sandviş Sloppy Joe

Sandviş Sloppy Joe din: carne de vita, ceapa, ulei de masline, chimion, praf de chilli, rosii, supa de vita si paine cu usturoi. Ingrediente: 500g carne slabă de vită, tocată 2 cepe, tăiate grosier 2 linguriţe ulei de măsline 2 linguriţe de chimion (se găseşte la plafar) 1-2 linguriţe praf de chili, depinde cât de […]

Cartofi şi gulii cu perişoare

Cartofi si gulii si perisoare din: gulii, cartofi, carne de porc, gris, galbenus, condiment vegetal, ulei, unt, faina, lapte si cascaval. Ingrediente: 2 gulii 2 cartofi mai mari 300 g carne de porc tocată 2 linguri griş 1 gălbenuş sare şi piper puţin condiment vegetal 2 linguri ulei 1 lingură cu vârf unt 1 lingură […]

Gratar mixt cu mujdei de usturoi

Reteta zilei: Gratar mixt cu mujdei de usturoi

Gratar mixt cu mujdei de usturoi din: piept de porc, ceafa de porc, pulpe de pui, usturoi, ulei, iaurt, sare si piper. Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum […]

retete

Ropa vieja

O reteta delicioasa de ropa vieja din: carne de porc sau vita, carne de pui, cartofi, mazare, vin rosu, rosii, ceapa, usturoi, foaie de dafin, sofran, boia iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin, cimbru, ulei de floarea soarelui. piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de vită sau de porc 500 g carne de pui […]

Carne cu ardei la cuptor

Carne cu ardei la cuptor din: carne tocata amestec, ardei grasi, cartofi, rosii, ceapa, ou, suc de rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 600 g carne tocată amestec 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni sau verzi 3 cartofi 2 roşii 1 ceapă 1 ou 200 ml suc de […]

Friptură cu sos alb şi ciuperci

Friptura cu sos alb din: muschiulet de vitel sau porc, ulei, ciuperci, unt, vin alb, smantana, faina, sare, piper, marar si patrunjel. Poate te intereseaza si Friptura de vita la tigaie Ingrediente: 4 bucati muschiulet de viţel sau de porc 2-3 linguri ulei 200-250 g ciuperci 1 lingură unt 150 ml vin alb 100 g […]

Dovlecei umpluti

Reteta zilei: Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti din: pulpa de porc, ceapa, sare, piper, dovlecei, bulion si smantana. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc fara grasime 1 ceapa sare piper 5 dovlecei bulion smantana       Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se amesteca cu ceapa toccata,sare si piper. Dovlecei se curate de coaja,se spala bine , […]

Snitel bavarez

Snitel bavarez cu:carne de curcan, oua, mustar, piper alb, usturoi, pesmet alb, ulei, porumb, salata verde, maioneza, rosii.   Ingrediente: 500 g piept de curcan 4 ouă o lingură muştar cu hrean sare piper alb măcinat un căţel usturoi 200 g pesmet alb ulei pentru prăjit Ingrediente garnitură: 200 g porumb dulce o salată verde […]

Ficat de porc cu fasole galbena si telina

Reteta zilei: Ficat de porc cu fasole galbena si telina

Ficat de porc cu fasole galbena si telina din: ficat de porc, fasole galbena, telina, ardei, ceapa, vin rosu, marar, sare si piper.   Ingrediente: 700 g ficat de porc 500 g fasole galbena 2 teline mici 2 ardei 2 cepe 1 pahar vin rosu marar sare piper     Mod de preparare: Ficatul se […]