Friptură cu varză

Friptura cu varza din: carne tocata, carne tocata de porc, varza alba sau conopida, untura, ceapa, chimen, vin alb, slanina sau kaizer, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 250 g carne de porc 500 g varză albă sau conopidă 2 linguri untură 2 cepe 1 lingură chimen 1 pahar vin alb 8 felii […]

Chiftele

Chiftelute

Chiftelute din: carne tocata de vita, parmezan, miez de paine, ou, usturoi, coriandru, sare, piper, sos de rosii, usturoi, ulei de masline si coriandru. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 5 linguri parmezan ras 200 g miez de pâine 1 ou 1 căţel de usturoi coriandru proaspăt sare piper pentru sos: 250 g sos […]

Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandru

Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandru

Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandru: Se ung 2 steakuri de vită cu 1 linguriţă ulei de măsline şi 1 linguriţă de chimion măcinat, sare şi piper. Se taie în felii groase 1 ardei gras roşu şi unul galben. Se stropesc feliile de ardei cu 1 linguriţă ulei de măsline. Se coc feliile […]

Ciorba de fasole

Ciorba de fasole din: fasole uscata, kaizer, cartofi, rosii cherry, morcov, telina, ceapa, pasta de tomate, bors, leustean, cimbru si ulei. Ingrediente: 500 g fasole uscata 200 g kaizer 2 cartofi 200 g rosii cherry 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 2 linguri pasta de tomate bors 1 legatura de leustean 1 crenguta […]

Mancare de fasole cu carnati

Mancare de fasole cu carnati din: fasole boabe, carnati, kaizer, ardei grasi, ceapa, rosii cherry, pasta de tomate, faina, foi de dafin, patrunjel, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg fasole boabe amestecate 5 carnati de casa 200 g kaizer 2 ardei grasi 3 cepe 2 crengute cu rosii cherry 5 linguri cu pasta de tomate […]

Carnaciori in cuib

Reteta zilei: Carnaciori in cuib

Carnaciori in cuib din: carnaciori de porc, supa de carne, lapte, ceapa, faina, ou, cimbru, zahar, mustar iute, ulei, piper si sare.   Ingrediente: 8 cârnăciori de porc 500 ml supă de carne 300 ml lapte 2 cepe 100 g făină + 1 lingură cu făină 1 ou 2 lingurite cimbru uscat 1 lingurita cu […]

Carnat alb (Weißwurst)

Carnat alb (Weißwurst)

Carnat alb (Weißwurst) din: carne de vitel, slanina de porc, hrean, ceapa, ghimbir, nucsoara, patrunjel, coaja de lamaie rasa, mate de porc, sare si piper.   Ingrediente: 1 kg de carne de viţel 550g slănină de porc 1 lingură hrean dat pe răzătoarea mică 1 ceapă mare 1 linguriţă ghimbir dat pe răzătoarea mică un […]

Tigaie picantă cu piept de rata

Tigaie picantă cu piept de rata

O reteta delicioasa de tigaie picanta cu piept de rata din: piept de rata, ardei iute, ardei grasi, morcovi, mazare tucara, sare, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, supa, sos de soia si sos chili. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de raţă (a 400g) 1 ardei iute 2 ardei graşi roşii 2 morcovi 300 g mazăre ţucără […]

Friptură la tigaie

Friptura la tigaie din: carne de manzat, rosii cherry, masline, vin, frunze de salata, ulei de masline, rozmarin si sare. Ingrediente: 500 g carne de mânzat 250 g roşii cherry 300 g măsline rondele 1 ceşcuţă cu vin frunze de salată 4 linguri cu ulei de măsline rozmarin sare   Mod de preparare: Friptură la […]

Perisoare de carne cu varza

Perisoare de carne cu varza din: ceapa alba, ceapa rosie, unt, orez, carne tocata amestec, oua, pesmet, usturoi, varza acra, smantana, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 ceapa alba 2 cepe rosii 2 linguri unt 100 g orez 500 g carne tocata amestec 3 oua 6 linguri pesmet 3 catei de usturoi 400 g varza […]

Sarmale de post din varza acra cu orez

Sarmale în foi de varză

Sarmale in foi de varza din: carne grasa de porc, carne de vita sau de curcan, costita afumata, cartofi, ceapa, bulion, sorici, orez, sare si piper, foi de dafin, varza murata si untura. Ingrediente: 1  kg carne grasă de porc 1/2 kg carne de vită sau de curcan 300 g costiţă afumată 2  cartofi 2 […]

Rulada cu piureu de cartofi cu roşii

Rulada cu piureu de cartofi si rosii din: ardei capia, crema de branza cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, oua, sare, piper si amestec de verdeturi. Ingrediente: 3 ardei capia roşii 250 g cremă de brânză de vaci cu verdeaţă 10 linguri pesmet 2 linguri smântână 1 kg carne tocată 2 ouă sare piper 2 […]

Cum se prepara Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

O reteta de iahnie de fasole cu ciolan afumat din: fasole, ciolan afumat de porc, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei, bulion de rosii, sare si piper boabe. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mic sau mijlociu 1 ciolan afumat de porc 2  morcovi 1 păstârnac 2-3 cepe 1 ceaşcă mică ulei 2  linguri bulion de roşii […]

Tochitură moldovenească cu mamaliga

Tochitura moldoveneasca cu mamaliga din: pulpa de porc, ficat, rinichi, slanina, oua, usturoi, ardie iute, branza, ulei, sare, piper, lapte sau zer, malai si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2 kg ficat 1 rinichi 1 fâşie de slănină 6-10 ouă 1 căpăţână de usturoi 1 ardei iute 4-5 linguri brânză frământată sau de […]

Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru

Friptură înăbuşită de pui

O reteta de friptura inabusita de pui din: pui, sare, piper, ceapa, morcov, radacina de telina, ceapa verde, ulei, bulion, otet balsamic, vin rosu, supa de pasare, bouquet garni, bacon afumat, unt si amidon. Ingrediente: 1 pui (cca 1,2 kg) sare piper 120 g cepe franţuzeşti 1 morcov 150 g rădăcină de ţelină 1 legă­tură […]

retete

Tocană de capră

O reteta delicioasa de tocana de capra din: ceapa rosie, slanina afumata, boia, sare, gogosari rosii, carne de capra, foi de dafin, frunze de stevie, boabe de coriandru si usturoi. Poate te intereseaza si: Retete delicioase de tocanita Tocanita de legume cu carne de manzat   Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g slănină afumată boia […]

Cartofi cu şuncă si castraveti

Cartofi cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt, smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt 100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume zeamă de lămâie 1 legătură […]

Cotlete in sos

Cotlete in sos din: ghimbir, piper, vin de orez, sos de soia, sos de stridii, amidon, boabe de piper negru, coriandru, boabe de piper verde, rozmarin, cotlet cu os, ulei si sare de mare. Ingrediente: pentru sos: 1 bucata ghimbir 1-1/2 linguri piper 5 linguri vin de orez 100 ml supa 2 linguri sos de […]

Iepure în saramură

O reteta delicioasa de iepure in saramura din: iepure, usturoi, patrunjel, boia iute, chimion, oregano, cimbru, ulei de masline extravirgin, otet, sare, ardei iute rosu si sare. Ingrediente: 1 iepure 2  căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 vârf de cuţit de boia iute 1/2 linguriţă chimion 4 frunzuliţe de oregano 1 lingură cimbru […]

retete

Mixed grill

Mixed grill din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecei, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii muşchi de porc 1 dovlecei 2 cepe 2 ciorchini roşii cherry sau 4 roşii obişnuite 4 felii de pâine 2 căpăţâni de […]

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo din: ulei de masline, salote, carnati chorizo, rosii, paste, creveti si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 şalote, tăiate cubuleţe 120g de cârnaţi chorizo cruzi, feliaţi subţire (sau alţii cârnaţi iuţi) 6 roşii mari, tăiate 350 de paste elicoidali 200g de creveţi mari, cu carapacea şi […]

Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi

Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi din: faina, cartofi, apa, untura, drojdie de bere, ulei de masline, sare, carnati, cascaval afumat, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 150 g cartofi 180 ml apă 30 g untură 25 g drojdie de bere 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: […]

Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri

Ficatei cu sos de struguri din: ficatei de pui, lapte, malai, faina, strugure, vin rosu si zahar.   Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 cană cu lapte 4 linguri cu mălai 1 lingură cu făină 1 ciorchine de strugure 1 cană cu vin roşu 1 lingură cu zahăr     Mod de preparare: Pune […]

Mancare spaniola de legume

Mancare din pastrama de oaie cu pastai

Mancare din pastrama de oaie cu pastai din: pastrama de oaie, pasta de fasole galbena, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper si oregano.   Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 700 g pastai de fasole galbena 4 rosii 3 ardei grasi 2 ceapa 1 ardei iute 100ml ulei de […]

Totul despre carne - carnea rosie, alba si de vanat

Totul despre carne – carnea rosie, alba si de vanat

Totul despre carne – carnea rosie, alba si de vanat: Putem distinge trei tipuri principale de car­ne: albă (viţel, ied, miel, păsări de curte), roşie (vită, berbec, cal) şi de vânat. Din punct de vedere nutritiv, nu există di­ferenţe substanţiale: preferinţa pentru carnea anumitor animale (în special pentru cea de viţel) şi pentru anumite bucăţi […]

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

Paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate, smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste în formă de scoici pentru asezonare: 200 g carne roşie tocată 250 g […]

Paste cu praz

Paste ţărăneşti cu carnaţi, rucola şi branză

O reteta de paste taranescti cu carnati, rucola si branza din: macaroane, carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g macaroane scurte pentru asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de fenicul […]

Fusilli cu spanac si usturoi

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

O reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli cu ouă pentru asezonare: 70 g jambon afumat 1 cicoare roşie (radicchio) 2 căpăţâni de anghinare 4 linguri ulei de măsline […]

Coaste la gratar in sos picant

Coaste la gratar in sos picant

Coaste la gratar in sos picant din: coaste de porc sau miel, ceapa, foaie de dafin, cimbru, otet, shrry, coaja de lamaie, cuisoare, bulion, miere, mustar dijon, sos de soia, ceapa, usturoi, boia de ardei iute si ulei. pentru coaste: 1 kg de coaste (porc sau miel) 1 ceapa 2 graunte de usturoi 1 foaie […]

Pasta al forno cu carne şi caşcaval

O reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare, piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie (paste-scoici umplute) sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri ulei 500 g carne tocată 1 lingură bulion 1 conservă mică roşii […]

Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocante

O reteta de friptura de manzat cu soia si susan, pe pat de legume crocante din: antricot de manzat, dovlecei, morcovi, frunze de salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de susan, sare si piper. Sosul de soia se obţine din seminţe de soia, plantă erba­cee cultivată din vechime în regiunile […]

Chiftele

Chifteluţe de miel cu salată verde

Chifteluţe de miel cu salată verde din: carne, ceapa, miez de paine, patrunjel verde, faina, grasime, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne 1 ceapa 1 bucatica miez de paine patrunjel verde putina faina grasime pentru prajit sare piper   Mod de Preparare Chifteluţe de miel cu salată verde: Scoatem oasele de la o pulpa […]