Reteta zilei: Muschi file cu bacon

Muschi file cu bacon din: file de porc, bacon, rosii, ceapa verde, ulei, coniac, sare si piper.   Ingrediente: 600 gr file de porc 100 gr bacon 100 gr roşii 1 legătură de ceapă verde 30 ml ulei 50 ml coniac 20 gr sare 2 gr piper       Mod de preparare: Fileul de […]

Spaghete milaneze cu sunca si ciuperci

Reteta zilei: Spaghete milaneze cu sunca si ciuperci

O reteta simpla si delicioasa de spaghete milaneze cu sunca si ciuperci din: spaghete, sunca, ciuperci, cascaval, usturoi, sare, piper si oregano. Spaghete cu branza si sos tomat Spaghete cu sos de rosii si dovlecei sote   Ingrediente:  500 g spaghete panzani 400 g sunca/jambon feliat 1 cutie ciuperci 1 borcan sos rosii panzani original […]

Sarmale în foi de praz cu piept de pui

Sarmale de Maramures

O reteta gustoasa de sarmale din: carne de vita, carne de porc, orez, ardei gras, ceapa, ulei, bulion, cimbru si marar. Ingrediente: 1/2 carne tocată, ames­tec de vită şi porc 1 cană orez spălat 2 ardei graşi trecuţi prin maşină 1-2 roşii mari măcinate (trecute prin maşina de tocat) 1 ceapă mare măcinată 200 ml […]

Ciorba de papadie

Ciorba de papadie – Păpădia, un ingredient natural bogat în nutrienți, combinată cu orez, ou, smântână și costiță, rezultă într-o ciorbă delicioasă și hrănitoare. Această rețetă nu doar că îți va aduce aminte de bucătăria bunicilor, dar va aduce și un strop de sănătate în dieta ta zilnică. Ingrediente 1/2 kg păpădie 2 linguri orez […]

Ciorba de porc cu hrean

Ciorba de porc cu hrean

O ciorba din carne de porc, hrean, morcovi, ceapa, zeama de varza, untura, boia, faina, sare si piper. Poate iti place si: Ciorba cu zeama de varza si hrean Ciorbe ardelenesti   Ingrediente : 1/2 kg carne de porc 5 morcovi 5 bucăţi hrean 1 ceapă 1 l zeamă de varză 2 linguri untură 1 […]

Varza acra cu carnati

Varza acra cu carnati

O reteta delicioasa de varza acra cu carnati din: varza murata, sare, piper, ceapa, foaie de dafin, carnati subtiri, carne de porc, boia de ardei dulce si iute, ulei de masline, rosii in bulion si ciuperci. Ingrediente: o varza murata mare sare piper o ceapa o foaie de dafin 3-4 carnati subtiri 300 g carne […]

Cum se prepara Spaghete Carbonara

Cum se prepara Spaghete Carbonara (video)

Cum se prepara spaghete Carbonara. Un preparat specific italian din spaghete, bacon, oua si branza. Se serveste cu un strop de parmesan si paine prajita. Ingrediente: 200 g dried spaghetti 2 tbsp olive oil 6 bacon slices, chopped 2 egg yolks 35 g parmesan cheese 4 tbsp cream salt and pepper 2 tbsp parsley, chopped […]

Paste cu legume, şuncă şi ciuperci

Paste cu legume, şuncă şi ciuperci din: manatarci, morcovi, tulpini de praz, ceapa, ciuperci champignon, sunca, paste, unt, supa, sare, piper, smantana, lapte si oua. Ingrediente: 10 g mânătărci 3 morcovi 2 tulpini de praz 1 ceapă 400 g ciuperci champignon 40 g şuncă 350 g paste 1 lingură unt 100 ml supă sare piper […]

Sufleu turcesc cu carne tocata de vita

Sufleu turcesc cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita si ou, pesmet, oragano tocat, sare, piper, boia de ardei, ceapa, usturoi, ulei de masline, lipie, iaurt, galbenusuri, rosii, si branza telemea Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 1 ou 3 linguri pesmet 1 lingură oregano tocat sare piper boia de ardei […]

Ciorba de dovlecei cu carne

Ciorba de dovlecei cu carne din: dovlecei, cartofi, pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare, piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g spanac 800 g carne de porc 300 ml borş două cepe două […]

Germeni de soia cu carnat de sunca

Germeni de soia cu carnat de sunca din: praz, ceapa, carnat de sunca, ulei, sare, piper alb macinat si 1 lingura sos de soia. Ingrediente: 1 praz 1/2 ceapă 40 g germeni de boabe de soia (din borcan) 1 cârnat de şuncă subţire 2 1inguri rase de ulei sare piper alb măcinat 1 1ingura sos […]

Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi

Reteta zilei: Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi

Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi din: pulpa de curcan dezosata, ciuperci, unt, sare, piper, condimente, muraturi asortate. Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum sunt: […]

Piept de pasare cu ardei umpluti

Piept de pasare marinat cu lamaie

O reteta de piept de pasare marinat cu lamaie si ghimbir uscat, vin alb sau sherry, sos oyster, sos de soia si zahar brun. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui dezosat, tăiat în bucăţele un vârf de linguriţă de ghimbir uscat 4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors pentru marinată: 1 lingură de vin […]

Mancare ardeleneasca

Mancare ardeleneasca

O reteta de mancare ardeleneasca cu pulpa de porc, boia dulce de ardei, ceapa, cartofi, zahar, ulei, sare, piper, rosii in bulion si gogosari congelati. Ingrediente: 800 g pulpa de porc boia dulce de ardei paprika 2-3 cepe 5-6 cartofi 2 lingurite zahar 3-4 linguri ulei sare piper rosii in bulion 3 ardei rosii sau […]

Supa de varza cu boia si somon

Supa de varza cu costita afumata

Supa de varza cu costita afumata si ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, smantana, sare, knorr si marar sau patrunjel. Ingrediente: varză albă 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină sau albitură 100 g costiţă afumată 100 g ulei 50 ml supă  2 1 smântână 100 g sare şi knorr după gust mărar sau […]

Ciorba de cartofi cu costita si boia dulce

Ciorba de cartofi cu costita si boia dulce din: morcov, telina sau albitura, tarhon, ceapa, faina, boia dulce, otet sau sare si patrunjel sau marar verde. Ingrediente: morcov 50 g ţelină sau albitură 100 g cartofi 400 g tarhon 15 g costiţă 100 g ceapă 60 g o lin­gură de faină o linguriţă de boia […]

Pizza della casa

Reteta zilei: Pizza della casa – Mini pizza cu muschi tiganesc si carnaciori afumati

Pizza della casa – Mini pizza cu muschi tiganesc si carnaciori afumati din ulei de masline extravirgin, drojdie uscata, sare, rosii, mozzarela, porumb, muschi tiganesc, carnaciori si putin busuioc uscat.   Ingrediente: 0.750 gr faina,eu am folosit faina de tip 000 0.250 ml apa o lingura si jumate de ulei de masline extra virgin drojdie […]

Turnedou de urs la gratar

Cum se prepara: Muschi de porc in bere neagra cu garnitura de cartofi (video)

Cum se prepara: Poate te intereseaza si: Reteta zilei: Porc cu verdeturi   Porc cu verdeturi din: menta, ceapa rosie, ceapa verde, castravete, porc, condimente, limeta, sos de peste, orez. Ingrediente: 1½ ceasca menta ½ ceapă roșie, feliată subțire 1 fir ceapă verde, tocată ½ castravete feliat ½ kg carne de porc, tocata condimente, dupa […]

Mititei cu garnitura de cartofi

Mititei sirbesti – Cevapcici

Mititei sirbesti – Cevapcici din: carne de miel, carne de vitel, carne de porc, ceapa, usturoi, boia de ardei, piper, sare, nucsoara, ulei de masline, sos de iaurt.   preparat specific sarbesc Ingrediente: pentru mititei: 450 g carne de miel tocată 450 g carne de viţel to­cată 450 g carne de porc tocată două cepe […]

Bors cu caltabos

Bors cu caltabos din: bors, oua, caltabos, smantana, cimbru, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: doi l borş două ouă caltabos 600 ml smîntînă cimbru pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Bors cu caltabos: Apa se pune la fiert împreună cu sarea. După ce a clocotit se adaugă caltboşul şi se lasă în continuare la fiert. […]

Orez cu legume, carnati si pasta de curry

Reteta zilei: Orez cu legume, carnati si pasta de curry

Orez cu legume, carnati si pasta de curry din: orez, ardei, ceapa, morcov, pasta de curry, ciuperci, sare, patrunjel, supa, carnati, zeama de lamaie, condimente. Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel supa 300 g carnati […]

Frigarui

Frigarui fantezie

Frigarui fantezie din: branza de vaci, busuioc, ardei gras, masline verzi, paine, sare, piper, rosii.   Ingrediente: 150 g brânză de vaci frunze de busuioc proaspete 2 ardei graşi divers coloraţi 10 măsline verzi 2 felii de pâine de o zi, sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Frigarui fantezie: Amesteci brânza de vaci […]

Ciorba de salata verde cu carnati afumati

Ciorba de salata verde cu carnati afumati din: salate, carnati, usturoi, ardei grasi, rosii, dovlecel, oua, ulei, smantana, cartofi, faina, patrunjel, marar, sare, piper.   Ingrediente: 4 salate 400 g carnati afumati 5 fire usturoi verde 2 ardei grasi 2 roşii 1 dovlecel 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi 1 lingură […]

Ciorba de gaina cu taitei

Reteta zilei: Ciorba de gaina cu taitei

Ciorba de gaina cu taitei din: apa, sare, gaina de tara, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, cartof, ou, faina, sare, ulei de masline. Ingrediente:  apa o telina mica sare gaina (de tara) un morcov 1 ceapa o radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi faina un ou sare ulei de masline   […]

Carnati de casa pe pat de fasole

Carnati de casa afumati, cu fasole batuta

 Carnati de casa afumati, cu fasole batuta din: carnat afumat, fasole alba, ulei, ceapa, usturoi sare       Ingrediente : 600 g cârnat afumat 500 g fasole albă 200 ml ulei 200 g ceapă 25 g usturoi 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine şi o pui la fiert. […]

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar din: carne tocata, orez, ceapa, bulion, ulei, foi de vita, piper, sare. Ingrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură […]

Sunca fiarta in otet cu boia si cimbru

Sunca fiarta in otet cu boia si cimbru

Sunca fiarta in otet cu boia si cimbru din: sunca, tet, apa, piper, dafin, busuioc, cimbru, boia.   Ingrediente : 1 bucată de şuncă proaspătă, nea­fumată 1 pahar oţet 2 căni apă boabe de piper 1 foaie de dafin 1 crenguţă busuioc 1 crenguţă cimbru boia dulce cimbru mărunţit   Mod de preparare: Pui la fiert […]

Rulouri de sunca umplute cu legume

Rulouri de sunca umplute cu legume

Rulouri de sunca umplute cu legume din: sunca, morcov, cartof, patrunjel, fasole verde, lapte, faina, salata verde.   Ingrediente: 3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1 cartof 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri lapte 1 lingură făină 2-3 frunze salată verde   […]

Friptura cu gust picant

Friptura cu gust picant din: piper, ienibahar, muschi de vita, ulei, coniac, smantana, unt, sare. Ingrediente : 1/4 linguriţă boabe de pi­per negru, alb şi verde ienibahar 2 buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2 linguriţă unt sare   Mod de preparare: Friptura cu gust picant: […]

Mancare de arpacas cu carne

Mancare de arpacas cu carne

Mancare de arpacas cu carne din: carne de porc, arpacas, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat   Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli, îl pui în 2 I de […]

Ciorba de afumaturi si pepene murat

Ciorba de afumaturi si pepene murat din: carnati afumati de porc, carne de porc, pepene murat, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, boia, cimbru, sare, leustean. Ingrediente: 2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene murat 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean sau pătrunjel, după gust […]

Tarta fina cu branza Camembert

Tarta cu sunca si castraveti murati

Tarta cu sunca si castraveti murati din: faina, margarina, ou, apa, sare. Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 ou 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură : 150 g şuncă afu­mată 50 g făină 250 ml lapte 2 linguri smântână 3 ouă 2 castraveciori muraţi 170 g caşcaval     Mod de preparare: Amesteci […]