Cartofi taranesti cu afumatura

Cartofi taranesti cu afumatura din: cartofi, ceapa, sunca afumata, marar, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 200 g şuncă afu­mată 1 legătură mărar sare piper boia   Mod de preparare: Cartofi taranesti cu afumatura: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa curăţată […]

retete

Carnati ca la Buzau

Carnati ca la Buzau din: carne de porc, sare, piper, usturoi, ardei. Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe de porc   Mod de preparare: Carnati ca la Buzau: Carnea şi grăsimea se […]

Supa acra de secara

Supa acra de secara din: faina de secara, apa, usturoi, supa, ceapa, bacon, ciuperci, smantana, usturoi, cartofi, carnati afumati, sare, piper. Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două cepe 100 g bacon o conservă cu […]

Supa Caldo verde

Supa Caldo verde

Supa Caldo verde din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carnati, cartofi, frunze de varza, sare, piper.   Ingrediente: un sfert de cană de ulei de măsline o ceapă spaniolă mare tocată doi căţei de usturoi foarte fin tocaţi 280 g cârnaţi chorizo feliuţe 6 cartofi de mărime medie fără coajă şi tăiaţi cubuleţe 8 căni […]

Tortellini cu kaizer si sos de rosii

Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii

Tortellini cu kaizer si sos de rosiidin: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval.   Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras     Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o cratita […]

Dublin Coddle

Dublin Coddle este un tocăniță tradițională irlandeză, apreciată pentru aromele sale bogate și reconfortante. De obicei, este preparată cu cârnați, bacon, ceapă și cartofi, toate fierte într-un bulion savuros. Mâncarea își are originile în Dublin, dar a devenit populară în toată Irlanda și nu numai, fiind adesea consumată ca un fel principal în zilele reci. […]

Varza acra cu morcovi si hrean

Tort de varza acra cu praz si bacon

Tort de varza acra cu praz si bacon din: drojdie, apa, faina, sare, unt, bacon, praz, ceapa, varza. Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g faina sare 20 g unt moale     Ingrediente umplutura: 2 cepe 100 g praz 150 g bacon (slaninuta afumata) 1 lingura unt topit, 400 […]

Salată cu curcan si ananas

Salată cu curcan si ananas

Salată cu curcan si ananas din: piept de curcan, ananas, ciuperci, lamaie, germeni de soia, salata verde, dressing, cirese. Ingrediente: 250 grame piept de curcan 6 felii de ananas la cutie 100 gr ciuperci zeamă de lămâie 100 gr germeni de soia 4 fruze de salată verde dressing 2 linguri de cireşe (pot fi şi […]

Parjoale cu spaghete de orez si sos de gogosari

Parjoale cu spaghete de orez si sos de gogosari din: carne de vitel, ceapa, morcov, cartof, oua, paine, lapte, ulei, sare, piper. Ingrediente parjoale: 400 g carne de viţel 2 cepe 1 morcov 1 cartof 2 ouă 2 felii de pâine 1 ceaşcă de lapte ulei sare piper 3 linguri făină Ingrediente sos: 2 gogoşari […]

Musaca de cartofi copti cu sos tomat

Musaca de cartofi copti cu sos tomat din: cartofi, ceapa, carne, rosii, ulei, cimbru, sare, piper, coriandru, unt. Ingrediente: 6 cartofi 400 g carne tocată 2 cepe 5 roşii ulei cimbru sare piper coriandru unt 1 legătură pătrunjel 2 ouă 150 g smântână   Mod de preparare: Coci cartofii în cuptor şi după ce sunt […]

Sarmale cu seminte de dovleac

Sarmale batranesti

Sarmale batranesti din: carne de porc, orez, sare, ceapa, untura de porc, varza murata, slanina, sorici, piper, bulion. Ingrediente: 1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3 cepe 3 linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de slanina 100 g sorici piper macinat 2 […]

Sarmale false

Sarmale de porc moldovenesti

Sarmale de porc moldovenesti din: verze acre, suc de rosii, orez, carne, ceapa, piper, slanina, carnaciori, dafin, cimbru, ulei. Ingrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta […]

Carnati de porc cu boia

Carnati de porc cu boia din: mate de porc, pulpa de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, ienibahar, piper, rozmarin, boia, sare. Ingrediente: 5m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1 capatâna de usturoi 1 lingura cimbru 1 lingurita enibahar 1 lingurita piper 1 lingurita rozmarin 1 lingurita boia […]

Musaca de paste cu carne

Musaca de paste cu carne din: pate, carne tocata, ceapa, ulei, rosii, oua, lapte, faina, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi pastele […]

Sandvis de omleta cu carne

Sandvis de omleta cu carne din: carne, oua, lapte, rosii, unt, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 400g carne (oaie + porc) 8 oua 50ml lapte 2 rosii 50g unt 1 lingurita busuioc sare piper   Mod de preparare: Sandvis de omleta cu carne: Carnea taiata potrivit se rumeneste in ulei incins. Se sareaza, se pipereaza […]

Tocanita de burta cu verdeata

Tocanita de burta cu verdeata din: burta de vita, ceapa, ulei, bulion, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg. patrunjel 1leg. marar sare piper   Mod de preparare: Tocanita de burta cu verdeata: Se spala bine burta, se pune la fiert si se da […]

Bigus

Bigus din: varza, slanina, crenvursti, salam afumat, untura, piper. Ingrediente: 1 varză acră mijlocie 150 g slănină (sau piept) afumată tăiată cuburi 150 g crenvurşti tăiaţi bucăţi 150 g salam afumat (orice fel de salam fără usturoi) tăiat cuburi 2 linguri untură piper pisat   Mod de preparare: Bigus: Se taie varza foarte subţire; dacă […]

Tochitură suceveană

Tochitură suceveană Ingrediente: 500 g ceafă de porc 200 g cârnaţi de porc afumaţi 100 g ficat 200 g brânză de oi 6 ouă 100 ml ulei piper sare mălai   Mod de preparare: Tochitură suceveană: Tai cuburi carnea şi ficatul bucăţele, iar carnaţii felii mai groase. Le prăjeşti apoi în ulei, la foc iute […]

Mancare de mărar cu costiţă afumată

Mancare de mărar cu costiţă afumată

Mancare de mărar cu costiţă afumată din: marar, costita afumata, rosii, ulei si sare. Ingrediente: 1 şi 1/2 kg mărar 500 g costiţă afumată 3 roşii fără coajă ulei sare   Mod de preparare: Tai costiţa bucăţele şi o rumeneşti în ulei. Cureţi ceapa, o taii mărunt, o adaugi peste costiţă şi le laşi la […]

Gulaş de inimă

Gulaş de inimă Ingrediente: 750 g inimă de vacă 1/2 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri untură,unt sau ulei 1 lingură pastă de bulion un vîrf de cuţit piper sare   Mod de preparare: Gulaş de inimă: Se spală bine inima, se taie în cuburi mici, se prăjeşte puţin în cratiţa cu grăsime şi cu […]

Ciorba de conopida cu orez

Ciorbă de orez cu afumatură de porc

Ciorbă de orez cu afumatură de porc os afumat de porc, smantana, orez, usturoi, faina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă     Mod de preparare: Pui osul afumat la fiert într-o oală cu […]

Rulada de carne tocata cu branza

Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane

Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane din: carne macra, slanina, ceapa, paine, ou, sare, piper, verdeata, pesmet, macaroane, unt, piper, sfecla rosie, salata verde. Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1 ou sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g macaroane 1 lingură […]

Rinichi de porc cu vin

Mancare de rinichi cu boia de ardei

Mancare de rinichi cu boia de ardei din: rinichi, ceapa, untura, bulion, boia, faina, vin, zeama de carne, sare, piper.   Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1 lingură untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 lingu­riţă făină 2-3 linguri vin 1 ceaşcă […]

Punga vanătorului

Punga vanătorului Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată   Mod de preparare: Punga vanătorului: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1 ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii […]

Ciorbă de jumări cu cartofi

Ciorbă de jumări cu cartofi din: jumari, cartofi, ceapa, morcovi, bulion, ulei, otet, bors, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

 Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză din: caltabosi, cartofi, morcovi, zarzavat, ceapa, ulei, zeama de varza, lestean, orez. Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean 1 ceşcuţă de orez   Mod […]

Oua cu crenvursti

Crenvurşti de casă

Crenvurşti de casă din: carne de porc, vita, slanina, sare, boia de ardei dulce, piper, nucsoara, chimen, intestine de oaie. Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen intestine subţiri de oaie   Mod […]

Perisoare cu smantana si marar

Perisoare cu smantana si marar

Perisoare cu smantana si marar din: carne de vitel, carne de porc, miez de paine, ceapa, lapte, marar, sare, piper, faina, smantana, unt, ciuperci. Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper faină 800 ml […]

Sarmale

Sarmalute in cuib

Sarmalute in cuib Ingrediente: 1 varză 500 g carne porc tocată 2 cepe 2 linguri untură 1 pahar orez 200 g costiţă afumată 5-6 crenguţe cimbru 2-3 foi de dafin 1 pahar bulion roşii 1 cană supă carne piper sare paprică cimbru praf   Mod de preparare: Sarmalute in cuib: In oala mare, unsă bine […]

Tocana picanta de porc

Tocana olteneasca cu carne de manzat

Tocana olteneasca cu carne de manzat din: carnaciori, praz, ardei gras, rosii, cartofi, ardei iute, vin alb, patrunjel, untdelemn, sare, carne slaba de manzat Ingrediente: 200 g cârnăciori 5 tulpini de praz 2 ardei graşi 3 roşii mari, răscoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute (ciuşcă) 1 legătură mărar 1 pahar vin alb 1 legătură […]

Mancarica taraneasca

Mancarica taraneasca Ingrediente: 600 g carne de viţel 10 cepe 500 g pătlăgele roşii puţin piper sare 400 g carne purcel 15 ardei graşi roşii 200 g unt 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Mancarica taraneasca: Carnea se taie bucăţi mici şi se prăjeşte în unt, într-o cratiţă pe măsură. Ceapa se taie feliuţe […]