Chiftele

Chifteluţe cu garnitură de ardei

Chifteluţe cu garnitură de ardei din: carne, ghimbir, ceapa, usturoi, patrunjel, oua, pesmet, chili, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată un ghimbir 1 ceapă verde 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 ouă 6-8 linguri de pesmet 1 linguriţă de praf de chili 1 linguriţă praf de coriandru sare piper Pentru […]

Piept de curcan cu struguri si stafide

Friptura de curcan in sos de mere, condimentata cu cimbru

Friptura de curcan in sos de mere, condimentata cu cimbru Ingrediente: 4 buc. escalop de curcan de cea 160 g 2 mere 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură cimbru mărunţit Sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 lingură unt topit 250 ml suc de mere 250 ml supă de pui 2 linguri smântână 2 […]

retete

Ceapă umplută cu carne

Ceapă umplută cu carne din: ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, carne de pui sau porc, ulei, smantana.   Ingrediente: 8 cepe sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 800 g carne de pui sau pulpă de porc 3-4 linguri ulei de măsline 100 g smântână   Mod de preparare Ceapă umplută cu […]

retete

Piept de rata si orez cu fructe

Piept de rata si orez cu fructe din: arpagic, prune, caise uscate, chili, samburi de migdale, unt, ulei, orez, suc de caise, supa, piept de rata, sare, piper, cardamom, coaja de lamaie, suc de lamaie.   Ingrediente: 200 g arpagic câte 100 g prune şi caise uscate 1 păstaie de chili roşu 50 g sâmburi […]

Supă de linte cu şuncă

Supă de linte cu farfaline

Supă de linte cu farfaline din: farfaline, linte, usturoi, praz, dafin, jambon, patrunjel, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 350 g farfaline 700 g linte 3 căţei de usturoi 2 bucăţi de praz 5 frunze de dafin 250 g de jam­bon 1 legătură de pătrunjel ulei de măsline sare, piper   Mod de preparare Supă de […]

Sote de morcovi

Sote de morcovi

Sote de morcovi din: morcovi, carnati cabanos, rosii, unt, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 700 g morcovi 4-5 cârnaţi cabanos 1 cutie cu roşii decojite 2 linguri cu unt 1 linguriţă cu zahăr ulei,sare   Mod de Preparare Sote de morcovi: Curăţă morcovii şi pune-i la fiert în apă cu zahăr şi un praf de sare. […]

retete

Rulada de carne cu oua

Rulada de carne cu oua din: carne tocata, sunca, paine, lapte, oua, verdeata, sare, piper, vin, oua.   Ingrediente: 1 kg carne tocata amestec 200 gr. sunca presata taiata cubulete mici 4 felii piine 1 cana cu lapte 2 oua rozmarin sau alta verdeata sare, piper 150 ml vin alb 6 oua fierte tare   […]

retete

Salată de piept de curcan marinat

Salată de piept de curcan marinat din: salata, rucola, radicchio, busuioc, oregano, chives, cimbru verde, piept de curcan, ulei de masline, sos de soia, otet, piper, sare. Ingrediente: Salata Lollo rossa 70 gr Lollo Biomda 50 gr Radicchio 30 gr Rucola 30 gr Rosmarin 10 gr Busuioc 10 gr Oregano 10 gr Chives 10 gr […]

Felii de piept de curcan prajite, pe pat de legume

Felii de piept de curcan prajite, pe pat de legume din: piept de curcan, coriandru, ghimbir, scortisoara, cuisoare, sos, piper, sos de soia, legume.   Ingrediente: 300 g piept de curcan ½ lingurita de coriandru macinat 2 lingurite de ghimbir ras 1 baton de scortisoara 2 cuisoare ½ lingurita sos pimento Piper macinat 2 linguri […]

retete

Salata cu rucola si curcan

Salata cu rucola si curcan din: piept de curcan, pasta de ardei, unt, sare, piper, rucola, rosii cherry, otet din vin alb, miere, ulei, parmezan, boia de ardei dulce.   Ingrediente: 450 g piept de curcan 2 linguri pasta de ardei 2 linguri unt Sare, piper 250 g rucola 250 g rosii cherry 3 linguri […]

retete

Piept de curcan umplut – usor de preparat

Piept de curcan umplut din: piept de curcan, mozzarella, gogosari in otet, pesmet, faina, frunze de patrunjel, ketchup, mustar, ulei, oua, sare, piper.   Ingrediente: 600 g piept de curcan 160 g mozzarela 120 g ciuperci din conservă 100 g gogoşari în oţet 120 g pesmet 80 g făină 20 g frunze de pătrunjel verde […]

retete

Limba cu sos – Lingua al bagnetto rosso

Limba cu sos – Lingua al bagnetto rosso din: limba fiarta, patrunjel, usturoi, ardei iute, anchois, sos de rosii, supa, otet, faina.   Ingrediente: limba fiarta taiata felii 2 manunchiuri de patrunjel 5 catei de usturoi un pic de ardei iute citeva anchois un pahar de sos  de rosii un pahar de supa o  jumatate […]

retete

Supa de morcovi cu sunca

O reteta simpla de supa de morcovi cu sunca din: morcovi baby, sunca de porc afumata, mazare, orez, ceapa, praz, ardei gras, patrunjel, ulei, sare, piper, marar, frunze de telina, varza marar si ardei iute.   Ingrediente: 300 g morcovi baby 400 g sunca de porc afumata 300 g mazare 100 g orez 1 ceapa […]

retete

Mancare de dovlecei cu sunca

Mancare de dovlecei cu sunca din: dovlecei, ciuperci, sunca de porc presata, fenicul, ceapa verde, usturoi, rosii, naut, sare, piper, ulei, patrunjel, orez, paste orzo. Ingrediente: 3 dovlecei 200 g ciuperci 300 g sunca de porc presata 1 legatura ceapa verde 1 bucata mica de fenicul 2 catei de usturoi 4 rosii 1 conserva de […]

retete

Sarmale cu bacon si slanina

Sarmale cu bacon si slanina din: orez, carne slanina, morcov, ceapa, bacon, zeama de varza, rosii, boia dulce, varza murata, cimbru, frunze de dafin, ulei, sare, piper, malai, smantana.   Ingrediente: 250 g orez 500 g carne 150 g slanina 1 morcov 2 cepe 200 g bacon Zeama de varza 800 g rosii Boia dulce […]

retete

Rulouri de bacon – usor de preparat

Rulouri de bacon din: branza cu mucegai, bacon, ceapa, usturoi, ulei de masline, zahar tos , pasta de tomate, sos de soia, amidon, vin alb, sare, piper, pudra de cuisoare, salata, castraveti verzi. Ingrediente: 300 g branza cu mucegai 350 g bacon feliat 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de ulei de masline […]

chiftelute marinate

Chiftelute marinate

O reteta delicioasa de chiftelute marinate din: carne de vita, carne de porc, rosii, faina, zahar tos, ulei de masline, paine, ceapa, ou, usturoi, patrunjel, dafin, sare, piper, malai si muraturi. Ingrediente: 300 g carne de vita 300 g carne de porc 600 g rosii 50 g faina 30 g zahar tos 30 ml ulei […]