Ciorba de perisoare de carne de gris

Ciorbă de perişoare de carne de griş din: carne tocata, ceapa, ardei gras, gris, ou, pasta de tomate, patrunjel verde, morcovi, rosii, bors, sare, piper, condiment, smantana. Poate te intereseaza si: Ciorba de perisoare cu legume Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc Ciorba de perisoare Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe […]

Prepelite la cuptor cu vin roze

Prepelite la cuptor cu garnitura de cartofi chips

Prepelite la cuptor cu garnitura de cartofi chips din: pepelite, sare, piper, ulei, slanina, cartofi, patrunjel, coniac, vin, crutoane prajite,   Ingrediente: 9 prepeliţe sare piper 120 g ulei 180 g slănină crudă 500 g cartofi 1 le­gătura pătrunjel 1 păhărel coniac 3 linguri vin 9 crutoane prăjite   Mod de preparare: Se prepară prepeliţele […]

Bors marinaresc cu gasca salbatica

Bors marinaresc cu gasca salbatica

Bors marinaresc cu gasca salbatica din: gasca salbatica, midii, ceapa, radacina de patrunjel, patrunjel verde, apa, otet, bors, galbenusuri, piper, smantana. Ingrediente: 1 giscă sălbatică 30 midii sau scoici 1 ceapă 150 g rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 4 l apă 1/41 oţet diluat 1 l borş piper 3 foi de dafin 3 […]

Frigarui de urs cu garnitura de cartofi pai

Frigarui de urs cu garnitura de cartofi pai Ingrediente: 1 kg came de la muşchi 250 g garf de urs afumat 200 g bureţi sau ciuperci 10 ardei graşi sare piper cimbru 400 g cartofi 300 g ulei 12 frigărui mujdei   Mod de preparare: Frigarui de urs cu garnitura de cartofi pai: Se taie […]

Fricandou de căprioară cu garnitură

Fricandou de căprioară cu garnitură – un preparat clasic, din carne de vânat, care poate fi pregătit în moduri diverse, dar întotdeauna delicios. Fricandoul este o friptură de carne gătită delicat, cu o textură suculentă și aromată, iar atunci când este gătită cu carne de căprioară, aceasta capătă o savoare aparte, deosebită. Acest preparat este […]

Muschi de cerb cu garnitura de varza rosie

Muschi de cerb cu garnitura de varza rosie – Carnea de cerb este mai slabă decât alte tipuri de carne roșie, dar este extrem de gustoasă, iar varza roșie adaugă un contrast perfect cu gustul său profund, dulce-acrișor. Ingrediente: Pentru mușchiul de cerb: 1 mușchi de cerb (aproximativ 600-800 g) 2 linguri de ulei de […]

Pulpa de caprioara marinata cu garnitura de varza rosie

Pulpa de caprioara marinata cu garnitura de varza rosie – un preparat rafinat, perfect pentru mesele de sărbătoare sau pentru o cină specială. Marinarea cărnii adaugă o aromă profundă și intensă, iar combinarea ei cu o garnitură de varză roșie adaugă un contrast perfect de texturi și gusturi. Această rețetă este ideală pentru iubitorii de […]

Crema de smantana cu marmelada

Smantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf

Smantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf din: carne de gaina, smantana, faina, unt, sare, lapte, orez, supa de pasare, ceapa.   Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 250 g smîntînă 1 lingură de făina 140 g unt sare 1/2 pahar lapte 250 g orez 1/2 l supă de pasăre sau apă 1/2 […]

Gulii umplute cu sos

Gulii umplute cu sos

Gulii umplute cu sos Ingrediente: 6 gulii 500 g carne tocată 1 ou 1 ceapă 1 felie de franzelă sare 1 cub condiment piper pătrunjel verde şuncă afumată 50 g unt Pentru sos ai nevoie de: 1 cană lapte 200 ml smântână 1 ceapă 2 linguri făină piper condiment mărar ulei     Mod de […]

Conopida cu carne tocata

Conopida cu carne tocata Ingrediente: 1 conopidă 2 linguri sare 400 g carne tocată 2 ouă 1 ceapă roşie 1/4 linguriţă piper 1 vârf de cuţit de nucşoară 2 linguriţe de unt   Mod de preparare: Conopida cu carne tocata: Pui la fiert 2 l de apă cu sare, apoi cureţi conopida, o tai în […]

Supă de varză creaţă cu şuncă

Supă de varză creaţă cu şuncă – rețetă savuroasă și perfectă pentru zilele răcoroase. Textura fină a verzei crețe, combinată cu aroma intensă a șuncii afumate, creează un preparat hrănitor și reconfortant. Această rețetă este simplu de preparat, dar oferă o combinație de arome care o face deosebit de apreciată. Se potrivește de minune cu […]

Pilaf cu legume si carnaţi

Pilaf cu legume si carnaţi

Pilaf cu legume si carnaţi Ingrediente: 1 ceaşcă orez 2 fire de ceapă verde 2 morcovi noi 4-5 cârnaţi cabanos 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi morcovul, tai ceapa şi dai pe râzătoare morcovul şi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, torni 4 ceşti de apă […]

retete

Varză creaţă cu costiţă afumată

Varză creaţă cu costiţă afumată Ingrediente: 2-3 verze creţe (1,200 kg) 1 1/2 lingură făină 2 ouă 150 g costiţă afu­mată 150 g carnaţi afumaţi sau crenvurşti 2 linguri pesmet 150 g unt 1 ceapă   Mod de preparare: Verzele cu cotoarele scoase se opăresc şi se pun pe o planşetă. Se face un aluat […]

Fasole grasă cu costiţă afumată

Fasole grasă cu costiţă afumată Ingrediente: 1 kg fasole grasă 200 g costiţă afumată sau file 1 ceapă 1 legătură ver­deaţă 250 g rosii sau bulion pastă sare piper 1/2 lingură făină 100 a grăsime 1 pahar supă sau apă (facultativ 2-3 căţei de usturoi)   Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi […]

Sufleu de vinele cu şuncă

Sufleu de vinele cu şuncă

Sufleu de vinele cu şuncă Ingrediente: 6 vinete potrivite sare 3 pahare lapte 250 g unt 120 g caşcaval 5 ouă 150 g şuncă 1 1/2 lingură făină 600 g roşii 6 căţei usturoi cimbru   Mod de preparare: Sufleu de vinele cu şuncă: Vinetele se curăţă şi se taie în lungime (cu un cuţit […]

Salata de pui afumat cu telina

Varză cu tăieţei de casă şi slănină afumată

Varză cu tăieţei de casă şi slănină afumată Ingrediente: 1 kg varză dulce 250 g tăieţei de casă sare piper 250 g făină 120 g margarină 250 g slănină afumată 100g caşcaval 3 linguri sos alb 1 ou 1 /2 l supă 250 g piept afumat   Mod de preparare: Slănina se taie julien şi […]

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere Ingrediente: 1,200 kg varză roşie 150 g costiţă afumată 1 ceapă 3 mere 150 g grăsime sau unt sare zahăr 1linguriţă oţet   Mod de preparare: Varză roşie cu costiţă afumată şi mere: Varza se taie fideluţă, se dă sare, se lasă 1 oră, apoi se spală şi […]

Varză creată cu carnaţi afumaţi

Varză creată cu carnaţi afumaţi

Varză creată cu carnaţi afumaţi din: varza, carnati afumati, faina, sare, costita, rosii, oua, grasime, vin, cimbru. Ingrediente: 1,200 kg varză 600 g carnaţi afumaţi 1/2 lingură făină sare 120 g cos­tiţă afumată 500 g roşii 2 ouă 100 g grăsime 1/2 pahar vin cimbru   Mod de preparare: Foile de varză se opăresc şi […]

Potarnichi fripte

Potarnichi fripte Ingrediente: 3 potîrnichi 50 g slănină 50 g unt apă sare pi­per 5 linguri smintîna Mod de preparare: Potarnichi fripte: Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de intes­tine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le învelim în slă­nină, le legăm. Apoi le sărăm pe di­năuntru şi le frigem cu 15-20 minute […]

Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere

Prepelite fripte

Prepelite fripte din: prepelite, slanina, foi de vita, untura, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 2 prepelite 50 g slănină foi de vită 1 lingură untură 6 crutoane sare piper     Mod de preparare: Curăţăm şi pirlim iute prepeliţele. Le stergem cu o cîrpă. Apoi le dăm sare şi piper. Invelim prepeliţa într-o foaie de […]

Supă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca

Supă de cartofi cu costiţă afumată marinareasca Ingrediente: 400 g cartofi 150 g costiţă afumată 1 telina 3 fire praz 2 cepe 3 lin­guri smantană 1 litru supă 1 cutie crevete crab sau 20 cozi de raci 60 g unt 1/2 linguriţă boia de ardei sare 2 linguriţe coniac   Mod de preparare: Supă de […]

Rulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie

Rulade Umplute cu Tocatura de Carne, Piept Afumat si File de Scrumbie cu Garnitura de Pilaf cu Stafide – o combinatie delicioasa si rafinata, perfecta pentru o masa festiva. Aceasta reteta imbina aromele intense ale carnii afumate si pestelui cu gustul dulce al pilafului cu stafide, oferind un fel de mancare complex si plin de […]

Cum se prepara Şniţel cu cartofi prajiţi

Cum se prepara Şniţel cu cartofi prajiţi – O Rețetă Clasică și Delicioasă. Şniţelul cu cartofi prăjiţi este un preparat clasic, apreciat de toată lumea, care combină gustul suculent al cărnii pane cu textura crocantă a cartofilor prăjiţi. Este un fel de mâncare perfect pentru o masă de prânz sau cină, ușor de preparat și […]

Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare

Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare: Un preparat elegant și savuros. Acestea sunt fragede, suculente și pline de aromă, iar când sunt servite cu o garnitură de anghinare, se transformă într-o combinație de gusturi excelente. Anghinarea, cu textura sa delicată și gustul ușor amar, completează perfect vrăbioarele la cuptor, aducând un contrast plăcut. Ingrediente: […]

Chiftele

Pifteluţe pane

Pifteluţe pane Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional)   Mod de preparare: Pifteluţe pane: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci, adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi omogenizezi compoziţia. Dacă […]

Ciulama de pui

Ciulama de pui

Ciulama de pui din: pui, unt, ceapa, morcov, patrunjel, faina, zeama de pasare, sare. Ingrediente: 2 pui 2 linguri unt 1 ceapă (mijlocie) 1 morcov 1 pătrunjel, 4 linguri făină albă zeamă de pasăre sare Mod de preparare: Curăţăm puii ca la celelalte mîncăruri şi îi punem la fiert cu apă fierbinte sau rece, după […]

Sunca fiarta

Sunca fiarta

Sunca fiarta din: sunca, vin, foi de dafin, ceapa, piper. Poate te intereseaza si: Sunca cu boia Sunca fiarta in otet cu boia si cimbru Sunca fiarta si afumata Ingrediente: 750 g şuncă 1/2 pahar vin 2 foi de dafin 1 ceapă piper     Mod de preparare: Spălăm şunca, o clătim în apă caldă […]

Ochiuri cu andive cu garnitură de şuncă tocată

Ochiuri cu andive cu garnitură de  şuncă tocată Ingrediente: 12 ouă 400 g andive 100 g unt 120 g şuncă 1/2 l lapte 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Ochiuri cu andive cu garnitură de  şuncă tocată: Andivele se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi 15 g unt, […]

retete

Friptura de capra

Friptura de capra din: carne de capra, sare, piper, foi de dafin, usturoi, lamaie. Poate te intereseaza si Supă cu carne de capră şi tarhon   Ingrediente: carne de capra sare piper foi dafin usturoi lamaie       Mod de preparare: Carnea de capră se opăreşte întai cu apă fierbinte, apoi se sărează bine, […]