retete

Fudulii de berbecut cu slanina la gratar

Fudulii de berbecut cu slanina la gratar din: fudulii de berbec, slanina afumata, usturoi, cimbru, boia, vin. Ingrediente: 1 kg fudulii de berbec 300 g slănină afumată 50 g usturoi – o căpățână 10 g cimbru 10 g boia 100 ml vin     Mod de preparare: Se spală fuduliile, se crestează și se împănează […]

retete

Ciuperci umplute cu carne de vitel

Ciuperci umplute cu carne de vitel din: ciuperci, carne de vitel, ulei, ou, ceapa, piper, sare, patrunjel si marar. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci mari 250 gr. carne de vaca sau vitel 2-3 linguri ulei 1 ou 1 ceapa mare 1 virf cutit piper sare 1 lingura patrunjel si marar tocate fin   Mod de preparare […]

retete

Piept de rata cu piure de morcovi si sos

Piept de rata cu piure de morcovi si sos din: morcovi, unt, sare, piper alb, piept de rata, sare de mare, afine, zmeura, coacaze negre, mure.   Ingrediente: 250 g morcovi 15 g unt sare piper alb ghimbir 250 g piept de rata sare de mare piper proaspat rasnit afine, zmeura, coacaze negre, mure.   […]

retete

Gustari cu sunca

Gustari cu sunca din: paine, telemea, sunca, unt, piper si sare.   Ingredinte: 8 felii piine 8 felii telemea 4 felii sunca 2 linguri unt netopit 2 linguri telemea rasa piper sare   Mod de preparare Se ung feliile de franzela cu unt pe o parte si se sareaza foarte putin. Pe patru dintre acestea […]

retete

Cartofi cu dovlecei si costita afumata la cuptor

Cartofi cu dovlecei si costita afumata la cuptor din: cartofi, dovlecei, ceapa, usturoi, rosii, costita afumata, sare, piper, cimbru, ulei de masline, vin alb, boia dulce. Ingrediente: 500 g cartofi 2 dovlecei 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi 1 borcan roșii cherry (sau 4-5 roșii coapte) 200 g costiță afumată sare, piper 1 linguriţă cimbru […]

Colțunași chinezești

Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]

retete

Perisoare cu sos si masline

Perisoare cu sos si masline din: carne tocata de pui sau vitel, supa, lapte, masline, patrunjel, ceapa, sare, piper alb, smantana, branza topita. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui sau vițel 250 ml supă de legume 250 ml lapte 100 g măsline verzi fără sâmburi 1 ou 2 felii de franzelă veche de o […]

supe

Supa de fasole verde cu piept de curcan si tarhon

Supa de fasole verde cu piept de curcan si tarhon din: piept de curcan, fasole verde, ceapa, ardei, usturoi, ulei, morcovi, cartofi, boia, sare, piper, faina, smantana, tarhon. Ingrediente: 400 g piept de curcan 250 g fasole verde 1 ceapă 1 ardei 1 cățel de usturoi 40 ml ulei 2 morcovi 2 cartofi boia sare […]

Ciorbă de spanac cu bacon și mărar

Ciorbă de spanac cu bacon și mărar din: spanac, bacon, usturoi, orez, oua, faina, lapte, sare, piper, ulei, otet, marar, condimente. Ingrediente: ½ kg spanac 150 g bacon 4 căței de usturoi 1 lingură orez 4 ouă 4 linguri făină 400 ml lapte sare piper ulei oțet mărar 1 linguriță condimente pentru ciorbă     […]

Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata

Sarmale traditionale cu carne de porc, slanina si sunca afumata din: orez, carne de porc, slanina, morcov, ceapa, sunca afumata, zeama de varza, rosii, boia, varza murata, frunze de dafin, cimbru, ulei, sare, piper, malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: 250 g orez 500 g carne de porc 150 g slănină 1 morcov 2 cepe 200 […]

Mancare de legume cu castraveti murati si salam picant

Mancare de legume cu castraveti murati si salam picant din: cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveciori murati, masline, oua, galbenusuri, ulei, salam picant, sare, piper. Ingrediente: 3-4 cartofi 100 g ciuperci 1 conopidă 1 sfeclă roşie 2-3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă fierte tari 1 lingură muştar 2 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare ulei […]

retete

Ciorbă cu cartofi noi şi legume

Ciorbă cu cartofi noi şi legume din: carnati de casa, morcov, radacina de patrunjel, ceapa verde, gulie, bulion, cartofi noi, ardei gras, sare, piper, tarhon, otet de tarhon. Ingrediente: 300 g cârnaţi de casă 1 morcov 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de ceapă verde 1 gulie mică 200 ml bulion 600 g cartofi noi […]

retete

Tigaie de legume cu piept de pui

Tigaie de legume cu piept de pui din: piept de pui, ardei capia, ciuperci brune, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin alb, oregano, boia afumata, sare si piper. Ingrediente: ½ piept de pui 2 ardei capia 2 dovlecei 250 g ciuperci brune 2 căței de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin ½ ceașcă vin […]

retete

Varză cu bere și ciolan de porc

Varză cu bere și ciolan de porc din: varza, ceapa, ulei, bere, boabe de piper, foi de dafin, ciolan, mustar picant, bere. Ingrediente: 1 varză 2 cepe 2 linguri ulei 200 ml bere boabe de piper 2 foi de dafin 1 ciolan 200 g muştar picant 300 ml bere     Mod de preparare: Ciolanul […]

retete

Supa de ciuperci cu piept de pui

Supa de ciuperci cu piept de pui din: piept de pui, ulei, ciuperci, morcovi, pastarnac, ceapa, tarhon, sare, piper, faina, smantana, marar. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 200 g ciuperci 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 1 fir de tarhon sare piper 1 lingură făină 200 g smântână 1 legătură mărar   […]

retete

Rulouri de sunca umplute

Rulouri de sunca umplute din: sunca, cartof, zarzavat, mazare verde, sos alb, salata verde. Ingredinte: 2 felii sunca slaba 1 cartof fiert taiat cuburi 2 linguri zarzavat fiert taiat cuburi o lingurita mazare verde fiarta 2 linguri sos alb gros 2 frunze salata verde     Mod de preparare Se amesteca cartoful, zarzavatul, mazarea fiarta […]

retete

Rulouri de paine cu sunca

Rulouri de paine cu sunca din: salata verde, apa, paine alb, unt, cascaval, sunca afumata. Ingredinte: o salata verde 2 cepe de apa o piine alba pentru toast 100 g unt 4 felii cascaval 4 felii sunca afumata     Mod de preparare O ceapa se taie inele iar cealalta se toaca fin. Painea se […]

retete

Frigarui de pui pe salata verde

Frigarui de pui pe salata verde din: file de piept de pui, sare, piper, ceapa, mustar, otet de vin, ulei, salata verde, ridichi. Ingredinte: 300 g file de piept de pui sare piper o ceapa o lingura mustar 2 linguri otet de vin 6 linguri ulei o salata verde 150 g ridichi     Mod […]

retete

Rulada de pui cu cascaval

Rulada de pui cu cascaval din: piept de pui dezosat, cascaval, marar, sare, piper. Ingredinte: 2 buc. piept de pui dezosat 50 gr. cascaval o legatura marar sare si piper dupa gust       Mod de preparare Se aseaza bucatile de piept pe un fund de lemn suprapunindu-se un pic una peste celalalta. Se […]

retete

Piept de curcan cu sos de maioneza si castraveciori

Piept de curcan cu sos de maioneza si castraveciori din: piept de curcan, sos de maioneza, castraveciori, zeama de lamaie, verdeata. Ingrediente: 1 piept de curcan sos maioneza castraveciori zeama de lamaie verdeata     Mod de preparare Pieptul de curcan se asaza pe farfurie, iar peste ele se toarna un sos maioneza amestecat cu […]

retete

Cum se prepara Langoș cu ciolan

Cum se prepara Langoș cu ciolan din: ciolan afumat si marinat, faina, zahar, sare, drojdie, usturoi, smantana. Ingrediente: Ciolan afumat și marinat 1 kg făină zahăr sare 25 g drojdie usturoi smântănă     Mod de preparare: Ciolanul afumat și marinat în prealabil se prăjește la grill 3-4 ore, sa fie fraged și rumenit bine. […]

retete

Pateuri cu carne

Pateuri cu carne din: faina, untura, drojdie, sare, carne macra, ceapa, oua, sare si piper.   Ingredinte: Pentru aluat: 1 kg. faina 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori 1 pahar mic de apa calduta drojdie si sare pentru umplutura: 1/2 kg. carne macra 1 buc. ceapa 2 oua sare piper   […]

retete

Limba cu maioneza

Limba cu maioneza din: limba de porc, castraveti murati, oua, ulei, mustar uite, sare si piper.   Ingredinte: 2 buc. limba de porc 6-8 buc. castraveciori murati 2 oua 200 ml ulei 2 linguri de mustar iute pentru maioneza sare piper     Mod de preparare Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe […]

retete

Galuste de pesmet cu sunca de pui

Galuste de pesmet cu sunca de pui din: pesmet, unt, oua, sare, patrunjel, sunca de pui si sote de legume. Galuste cu lapte Galuste de cartofi cu pastrama de porc Galuste de mamaliga cu salvie     Ingredinte: 100-120 g de pesmet fin de franzela 50 g unt, 2 oua putima sare 1 lingurita patrunjel […]

retete

Drob traditional de miel – usor de preparat

Drob traditional de miel din: inima, ficatul si plamanii de la un miel, ceapa, marar, patrunjel, morcov, ceapa verde, radacina de patrunjel, aluat, paine, piper si ulei. Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.   Ingredinte: inima, ficatul si plaminii de la miel […]

retete

Frigarui de pui cu legume si slanina

Frigarui de pui cu legume si slanina din: file de piept de pui, usturoi, ulei, suc de lamaie, praf de curry, ardei gras, slanina, sare si piper. Frigarui de pui aromate cu mere Frigarui din ficat de pui Frigarui de pui cu ghimbir   Ingrediente: 600 g file de piept de pui 2 catei usturoi […]

retete

Pizza cu mozzarella si piept de pui

Pizza cu mozzarella si piept de pui din: oua, iaurt, ulei, faina, praf de copt, margarina, piept de pui, mozzarella. Citeste si: Pizza cu smochine si prosciutto Pizza cu smochine si prosciutto din: unt, salote, creme fraiche, parmezan, smochine, mozzarella, rucola, prosciutto, ulei, otet balsamic, faina, drojdie si sare. Ingrediente: 1 cubulet de unt 3 salote, […]

Retete

Pizza cu carne de pui

Pizza cu carne de pui din: carne de pasare, ceapa, rosii, porumb, mozzarella, ou, unt, tarate de ovaz, cimbru, sare de mare si piper alb. O pizza usor de preparat si foarte gustoasa. Aluatul se prepara ca aici.  Aluat de pizza Ingrediente: 800 g carne de pasare 1 ceapa 4 rosii 1 conserva porumb 250 […]

retete

Crochete cu carne

Crochete cu carne din: cartofi fierti, ou, faina, sare, ceapa, carne tocata, marar. Ingredinte: Foaie: 500 g cartofi fierti 1 ou 3 linguri faina sare Uumplutura: 1 ceapa 250 g carne tocata 2 oua marar   Mod de preparare Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde […]

retete

Borş din cap de miel cu legume si orez

Borş din cap de miel cu legume si orez din: cap de miel, costite de miel, coada, ceapa, morcov, telina, ardei gras, leustean, bors si orez. Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea.    Ingrediente: 1 cap de miel şi 2–3 costiţe coada 1 ceapă 1 morcov […]

Retete de post

Crochete bechamel

Crochete bechamel din: ulei de masline, faina, lapte, sunca, conserva de ton, ou, paine prajita, sare. Ingredinte: ulei de masline (sau floarea soarelui) trei linguri de faina lapte (aproximativ jumatate litru) sunca trecuta prin mixer o conserva de ton sau alta carne trecuta prin mixer un ou piine prajita in cuptor sau prajitor si apoi […]

retete

Clatite cu pui si curry

Clatite cu pui si curry din: piept de pui, curry, ulei, faina, lapte, unt si sare.   Ingredinte: Umplutura: 600 g piept de pui taiat fasii subtiri o lingura de curry ulei Pentru sosul alb: o lingura de faina 50 ml apa lapte sau supa de carne 50 g unt sare     Mod de […]