retete

Chiftelute grecesti

Chiftelute grecesti din: paine, ceapa, carne tocata, patrunjel, cartofi, rosii unt, ulei si cimbru.   Ingredinte: 200 g paine veche de o zi o ceapa 500 g carne tocata 3 oua, patrunjel tocat 700 g cartofi 250 g rosii mici 5 linguri unt 2 linguri ulei cimbru   Mod de preparare Piinea se moaie in […]

Cum se prepara Chili con carne și couscous (VIDEO)

Cum se prepara Chili con carne și couscous – un fel de mâncare tradiționala, care combină carne tocată, fasole și condimente, creând o masă bogată și savuroasă. Servit cu couscous, acest preparat devine o opțiune excelentă și versatilă, ideală pentru întreaga familie. Ingrediente: Chili con carne: 500 g carne tocată (de vită sau amestec de […]

retete

Chiftelute – usor de preparat

Chiftelute – usor de preparat din: carne macra, ceapa paine inmuiata in lapte, ou, piper, sare, verdeata, usturoi, ulei, faina si pesmet.   Ingredinte: 250 gr. carne macra 2 buc. ceapa o felie de piine alba muiata in lapte 1 ou piper sare verdeata si usturoi dupa gust ulei faina pesmet   Mod de preparare […]

retete

Chec aperitiv cu branza si carne

Chec aperitiv cu branza si carne din: oua, smantana, faina, unt, carne, cascaval si smantana. Ingredinte: 6 oua 3 linguri smantana 3 linguri faina 50 gr.unt 250 gr. carne fiarta taiata 250 gr. cascaval condimente   Mod de preparare: Se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin […]

retete

Budinca de carne cu sos de smantana

Budinca de carne cu sos de smantanadin: carne de vitel sau purcel, franzela, lapte, unt, oua sare, piper, salata si sos de smantana. Ingredinte: 1 kg carne de vitel sau de purcel 1 felie de franzela 1 ceasca lapte 75 g unt 4 oua sare piper salata sos de smintina   Mod de preparare Se […]

retete

Aperitiv delicios cu muschi de porc

Aperitiv delicios cu muschi de porc din: chifle, muschi de porc, varza, ceapa, maioneza, ketchup, ulei, usturoi si unt. Ingredinte: 6 chifle 600 gr. muschi de porc 1 buc. varza mica 2 buc. ceapa 3 linguri maioneza 3 linguri ketch-up ulei usturoi unt   Mod de preparare Carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa […]

retete

Cum se prepara Gulas la ceaun (VIDEO)

Cum se prepara Gulas la ceaun – un fel de mâncare popular în bucătăria ungurească, care îmbină carne, legume și condimente. Gulyásul la ceaun este adesea asociat cu mese în aer liber și este perfect pentru a fi savurat alături de familie și prieteni. Acest preparat este hrănitor și plin de arome, ideal pentru zilele […]

retete

Pui organic cu lamaie

Pui organic cu lamaie din: pui arganic, zeama de lamaie, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1,350 grame de bucăţi de pui organic, fără pieliţă ¾  cană de zeamă de lămâie ¼  linguriţă de ghimbir măcinat ¼  cană de sos de soia cu conţinut de sodiu scăzut     Mod de preparate: Pune puiul organic […]

retete

Kebab de pui cu ghimbir

Kebab de pui cu ghimbir din: radacina de ghimbir, usturoi, ulei din seminte de susan, zeama de lamaie, piept de pui, rosii cherry, ardei. Ingrediente: 1 lingură de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă şi dată pe răzătoare 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă de ulei din seminţe de susan Zeama de la o […]

retete

Cum se prepara Varza la ceaun (VIDEO)

Cum se prepara Varza la ceaun – un preparat rustic și delicios din bucătăria tradițională românească, care se poate prepara în orice perioadă a anului, dar este deosebit de savuros în sezonul rece. Este un fel de mâncare simplu, dar plin de savoare, ideal pentru o masă de familie sau o masă festivă. Varza este […]

Reteta zilei: Supa de legume cu bacon

Supa de legume cu bacon din: apa, broccoli, unt, ceapa, telina, morcov, cartofi, faina, lapte, nucsoara, branza, sare, piper, bacon. Ingrediente: 5 1/2 căni de apă 3 cani de broccoli maruntit 1 lingura unt 1/2 ceapa tocata 2 tulpini de țelină tocate 1 morcov feliat 2 cartofi tăiați cuburi 4 linguri de făină 2 1/2 […]

Reteta zilei: Pateuri cu carne

Pateuri cu carne din: faina, apa, ulei, votca, carne tocata, lapte, zahar, ceapa, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1/2 cană de apă 4 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriță zahăr 1 linguriță votcă 1/2 kg carne tocata ulei de avocado 1/2 ceapa tocata 6 linguri lapte 1 linguriță pătrunjel […]

Reteta zilei: Wrap cu sunca

Wrap cu sunca din: lipii, sunca, salata, rosie, maioneza, condimente, cheddar. Ingrediente: 2 lipii 8 felii de șuncă 6 frunze de salată 1 roșie feliată 3 linguri maioneză 1/2 linguriță condimente, dupa gust 3/4 cană de cheddar, rasa     Mod de preparare: Ungeti cu maioneza lipiile. Se presară condimentele și se acoperă cu salată. […]

Reteta zilei: Sandwich cald cu bacon si rosii

Sandwich cald cu bacon si rosii din: rosii, ulei de masline, cimbru, sare, piper, bacon, oua, chifle, spanac, patrunjel. Termenul “sandwich” provine de la John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, un om de stat englez din secolul al XVIII-lea. Se spune că el a fost pasionat de jocurile de cărți și a cerut bucăți […]

Reteta zilei: Friptura la gratar cu sos pesto

Friptura la gratar cu sos pesto din: carne de porc, sare, piper, coriandru, menta, usturoi, otet, chimen, miere, piper rosu, ulei de masline.   Ingrediente pentru friptura: 2kg carne de porc sare si piper Ingrediente sos pesto: 1 legatura coriandru proaspăt 1 legatura mentă proaspătă 3 catei usturoi, decojit 3 linguri oțet 1 lingură chimen […]

Reteta zilei: Spanac sote cu bacon

Spanac sote cu bacon din: spanac, sare, bacon, ceapa, supa de pui. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu. Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului […]

Reteta zilei: Sandwich cald cu sunca de vita

Sandwich cald cu sunca de vita din: panie de secara, unt, cascaval, sunca de vita. Termenul “sandwich” provine de la John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, un om de stat englez din secolul al XVIII-lea. Se spune că el a fost pasionat de jocurile de cărți și a cerut bucăți de carne între două […]

Reteta zilei: Clatite cu sunca

Clatite cu sunca din: oua, lapte, apa, faina, unt, sare, sunca, pepene galben.   Ingrediente: 2 oua 3/4 cana lapte 1/2 cana apa 1 cana faina 3 linguri unt topit 1/4 lingurita sare sunca, feliata subtire pepene galben   Mod de preparare: Se amesteca totul, cu excepția șuncii si a pepenelui într-un blender. Procesati timp […]

Reteta zilei: Conopida cu bacon si pasta de ardei iute

Conopida cu bacon si pasta de ardei iute din: conopida, usturoi, sare, piper, pasta de ardei iute, bacon.     Ingrediente: 1 conopidă, rupta buchetele 2 catei usturoi sare si piper pasta de ardei iute, dupa gust bacon, dupa preferinta     Mod de preparare: Spălați bine conopida. Incalziti o tigaie si rumeniti baconul. Adaugati […]

Reteta zilei: Bacon cu legume la tigaie

Bacon cu legume la tigaie din: bacon, fenicul, ridiche, morcovi, usturoi, dafin, sos de soia, sos de peste, cola. Ingrediente: 200gr bacon 1 fenicul cu bulb 1 ridiche alba 2 morcovi 8 catei usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin ½ ceasca sos de soia 2 linguri de sos de pește ½ ceasca cola     […]

Reteta zilei: Tarte cu ou, ciuperci si bacon

Tarte cu ou, ciuperci si bacon din: aluat de patiserie, ulei de masline, ciuperci, piper alb, sare, cheddar, bacon, oua, ceapa verde.   Ingrediente:  400gr aluat de patiserie 1 lingura ulei de măsline 1 ceasca ciuperci feliate ½ linguriță piper alb ¼ lingurita sare ½ ceasca brânză de cheddar rasă ¼ ceasca bacon tocat 8 […]

Reteta zilei: Mix de caju cu bacon caramelizat

Mix de caju cu bacon caramelizat din: bacon, zahar, caju, curry, cayenne, piper negru, sare.     Ingrediente:  6 felii de bacon, feliat 2 linguri de zahăr 1 cană caju ușor sărat 2 lingurițe pudră de curry ¼ linguriță piper cayenne ½ linguriță piper negru ½ linguriță sare     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul […]

Carnati cu ficat

Carnati cu ficat – usor de preparat

Carnati cu ficat din: ficat, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi. Ingrediente: 1 ficat de porc 1 ficat de vită carne condimente sare 1 kg slănină 1 ceapă usturoi   Mod de preparare: Fierbeţi timp de 10 minute ficatul, slănina şi carnea, apoi scoateţi-le, răciţi-le şi daţi- le prin maşina de tocat. Adăugaţi la amestec […]

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale cu carne tocata si slanina din: varza, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, cimbru, slanina, sare, piper. Ingrediente: o varză murata un kg carne tocată 150 g orez 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri ulei o linguriţă cimbru sare piper o bucată slănină afumată 2 linguri bulion foi de dafin cimbru boabe de piper   […]

Lebar ardelenesc condimentat

Lebar ardelenesc condimentat

Lebar ardelenesc condimentat din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe de piper, ulei, sare, boia dulce si maghiran.   Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4 rinichi 200 g slănină 1 ceapă maţe de porc foi de dafin cuişoare 1 lingură cu seminţe de ienibahar […]

Ciuperci cu oua si carne

Ciuperci cu oua si carne

Ciuperci cu oua si carne din: ciuperci, ceapa, ardei, rosii, bulion, marar, usturoi, carne tocata, cartofi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 legătură de ceapă verde 1 ardei gras 2 roşii 250 ml bulion de casă mărâr verde 3 căţei de usturoi 500 g carne tocată 2 linguri ulei sare piper 3 cartofi […]

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi […]

Rulouri din piept de pui cu porumb

Rulouri din piept de pui cu porumb

Rulouri din piept de pui cu porumb din: piept de pui, porumb, ardei, morcovi, vin, apa, sare, ulei. Poate iti place si: Piept de pui in aspic   Piept de pui in aspic din: piept de pui, sunca presata, oua, morcovi, castraveti murati, gelatina, sare, vegeta si piper alb.   Ingrediente:  200 g piept de pui […]

Ciorba cu carnati afumati si legume

Ciorba cu carnati afumati si legume

Ciorba cu carnati afumati si legume din: carnati afumati, fasole verde, morcov, patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, usturoi, frunza de dafin, zeama de varza, orez, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 4 cârnaţi afumaţi 400 g fasole verde un morcov o rădăcină de pătrunjel o rădăcină de păstârnac doi ardei graşi două cepe doi căţei […]

Mititei cu garnitura de cartofi

Mititei cu garnitura de cartofi

Mititei cu garnitura de cartofi din: pasta de mici, bacon, cartofi, usturoi, ulei, sare, piper, pasta de rosii, marar, salata verde, rosii, otet balsamic. Ingrediente: 500 g pastă de mici vită+oaie 12 felii bacon crud-afumat scobitori sau beţe de frigărui Pentru garnitură 500 g cartofi 5-6 căţei de usturoi ulei pentru prăjit sare piper 2 lingurite pastă de roşii 1 legatura […]

Mititei de vita cu cartofi prajiti

Mititei de vita cu cartofi prajiti

Mititei de vita cu cartofi prajiti din: carne de vita, cimbru, ardei iute, usturoi, supa de carne, seu de oaie, cartofi, ulei, sare, rosii, marar. Ingrediente: Pentru mici: 1 kg carne macră de vită cimbru uscat boia de ardei iute zeamă de usturoi 1 cană cu supă de carne 1 lingură cu seu de oaie […]

Terina cu fistic si carne

Terina cu fistic si carne din: carne, bacon, vin, ceapa, ou, dafin, rozmarin, ulei, sare, piper, fistic.   Ingrediente: 500 g carne de iepure 250 g carne de porc 250 g carne de vitei 200 g bacon o sticlă de vin alb sec 2 cepe 2 crenguţe de rozmarin 2 foi dafin un ou 100 g […]