Reteta zilei: Carnati cu legume la cuptor

Carnati cu legume la cuptor din: ceapa, telina, dovlecel, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, carnati, cartofi.   Ingrediente:  1 ceapă 2 tulpini de telina 1 dovlecel 4 roșii 2 catei usturoi 2 tulpini rozmarin 1 lingură de ulei de măsline sare și piper, dupa gust 6 cârnați proaspeti cartofi, pentru garnitura   […]

Iepure cu smantana si vin alb

Iepure cu smantana si vin alb

Iepure cu smantana si vin alb din: iepure, vin, ceapa, mustar, smantana, ulei. Carnea de iepure este o sursă sănătoasă de proteine și nutrienți și poate face parte dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă. Bogată în proteine: Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Scăzută […]

Friptura de iepure in bere

Friptura de iepure in bere

Friptura de iepure in bere din: iepure, bere, ceapa, boabe de ienupar, dafin, sare, piper. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care […]

Ciorba de iepure cu smantana

Ciorba de iepure cu smantana

Ciorba de iepure cu smantana din: carne de iepure, pastarnac, ceapa, smantana, morcovi, bors, faina, patrunjel, leustean, sare, dafin, cuisoare, otet. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o […]

retete

Carne de mistret cu fructe

Carne de mistret cu fructe din: carne de mistret, visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide.   Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml […]

Reteta zilei: Gustari calde cu prosciutto

Gustari calde cu prosciutto din: kaki, prosciutto, branza proaspata, salvie, otet balsamic.   Ingrediente:  2 kaki felii de prosciutto branza proaspata 2 frunze salvie, tocata oțet balsamic         Mod de preparare: Pregatiti toate ingredientele. Maruntiti salvia si branza si amestecati sa se omogenizeze. Se feliaza kaki. In fiecare felie de prosciutto adaugati […]

Chec cu costita

Chec cu costita

Chec cu costita din: oua, faina, praf de copt, costita, telemea, lapte, muraturi, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 200 g făină 400 g costiţă  150 g brânză telemea nouă 200 ml lapte 2-3 gogoşari muraţi 4 linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt 100 g caşcaval cimbru piper sare   Mod […]

Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu gulie din: carne de miel cu os, ceapă, pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie, borş, oua.   Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) 1 ceapă mare 1 rădăcină pătrunjel câteva frunze de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 […]

Piftie de curcan cu usturoi

Piftie de curcan cu usturoi

Piftie de curcan cu usturoi din: carne de curcan, ceapa, usturoi, dafin, sare, oua, ciuperci, gelatina.   Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci 3 ouă   Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, […]

Piftie de iepure

Piftie de iepure

Piftie de iepure din: iepure, morcovi, radacina de telina, zucchini, ardei gras gelatină, boabe de piper, foi de dafin, cuişoare, oţet, oua. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele […]

Souvlaki cu tzatziki

Souvlaki cu tzatziki

Souvlaki cu tzatziki din: piept de pui, lamaie, ulei, oregano, sare, piper, rosii, masline, feta, castravete, ceapa, coriandru. Ingrediente: 4 piepţi de pui cu piele şi os sucul de la 1 lămâie 1/2 ceaşcă cu ulei de măsline 1 linguriţă cu oregano uscat sare de mare piper negru Pentru salata: 4 roşii 50 g măsline negre […]

Placinta cu carne de iepure si susan

Placinta cu carne de iepure si susan

Placinta cu carne de iepure si susan din: faina, praf de copt, susan, unt, iepure, bacon, legume, condimente, verdeata. Ingrediente: 250 g făină 10 g praf de copt 125 ml supă de legume 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt un ou bătut, pentru uns 2 linguri cu seminţe de susan, opţional Pentru umplutura: 1 iepure […]

Friptura de iepure cu cimbru

Friptura de iepure cu cimbru

Friptura de iepure cu cimbru din: iepure, vin, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care […]

Cocos cu vin si ciuperci

Cocos cu vin si ciuperci

Cocos cu vin si ciuperci din: cocos, slanina, vin, faina, pasta de rosii, ceapa, ciuperci, sare, piper.   Ingrediente: 1 cocos maricel 200 g de slanina 1 pahar cu vin rosu 1 lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa 200 g ciuperci 40 de crutoane sare piper   Mod […]

Sarmale

Sarmale cu carne de vanat (mistret)

Sarmale cu carne de vanat (mistret) din: carne de mistret, orez, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, suc de rosii, vin, varza. Ingrediente: 2 kg carne de mistreţ 1 ceaşcă mare cu orez 2 cepe I ceaşcă mare cu ulei 2 linguri cu cimbru sare piper măcinat 1 cană cu suc de roşii 1 cană cu […]

Mici cu carne de vanat

Mici cu carne de vanat

Mici cu carne de vanat din: carne de cerb, carne de mistret, slanina, sare, piper, usturoi, cimbru, bicarbonat. Ingrediente: carne de cerb carne de mistreţ slănină sare piper usturoi cimbru 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu   Mod de preparare: Dai carnea prin maşina de tocat împreună cu slănina, adaugi condi­mente şi 1 linguriţă de bicarbonat […]

Limba cu sos vanatoresc

Limba cu sos vanatoresc

Limba cu sos vanatoresc din: limba de vita, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, mirodenii, foi de dafin, coriandru, maghiran, sare, piper, vin alb sec, lamaie, ceapa, ulei, bulion de rosii, zahar tos. Ingrediente: 1 kg limba vita 1/2 kg morcovii 1/4 kg radacina de patrunjel 1/4 kg telina 1/4 pastirnac mirodenii foi de dafin coriandru maghiran […]

Orez cu mazare si carnati

Pilaf de orez cu carnati

Pilaf de orez cu carnati din: orez, carnati, untura, sare, piper, ceapa. Ingrediente: 8-9 cârnaţi 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 4 ceşti apă sau zeamă de carne 1 lin­gură untură sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untură până capătă o culoare aurie. Tai felii subţiri […]

Tocana de capra

Tocana de capra cu slanina afumata

Tocana de capra cu slanina afumata din: carne de capra, ceapa rosie, slanina afumata, boia, sare, gogosari, foi de dafin, frunze de stevie, boabe de coriandru si usturoi.   Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g slănină afumată boia sare 2 gogoşari roşii 1 kg carne de capră 100 ml vin roşu 4 foi de dafin […]

Mancare cu carne de caprioara

Mancare cu carne de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, ansoa, unt, ulei de masline, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare, scortisoara.   Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100 g ficat de porc 3 fileuri de anşoa conservate în saramură 50 […]

Tocanita cu carne afumata

Tocanita cu carne afumata

Tocanita cu carne afumata din: carne macra afumata, untura de porc, sare, piper si cir de mamaliga. Ingrediente: 500 g carne macra afumata 5 linguri untura de porc sare piper cir de mamaliga (terci)   Mod de preparare: Tocanita cu carne afumata: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu […]

Gulas cu carnati si legume

Gulas cu carnati si legume

Gulas cu carnati si legume din: carnati, ulei, unt, boia dulce, cartofi, ceapa, rosii, foaie de dafin, sare, piper, patrunjel, arde grasi. Ingrediente: 750 g carnati taiati felii 2 linguri ulei 30 g unt 1-2 lingurite boia dulce 1 kg cartofi, curatati si taiati cuburi 1 ceapa tocata 250 g rosii taiate bucati 1 foaie dafin […]

Mititei de vita cu mujdei

Mititei de vita cu mujdei

Mititei de vita cu mujdei din: carne de vita, seu, sare, piper, cimbru, mujdei, supa, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg carne de vită de la ceafă 120 g seu de la rinichi sare piper cimbru 2 linguri supă mujdei bicarbonat   Mod de preparare: Daţi prin maşina de tocat carnea şi seul, de 2 ori. Combinaţi bine […]

Pulpa de caprioara cu sos verde

Pulpa de caprioara cu sos verde din: ulei, bacon, ceapa, usturoi, sare, piper negru, boia dulce, ardei iute, sos worcester, cimbru, salvie, pulpa de caprioara, supa de vanat, ardei grasi, slaninuta.   Ingrediente: 50 ml ulei 70 g bacon 2 cepe 3 catei de usturoi 1/2 lingurita de sare 1 lingurita piper negru macinat 1 lingurita […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu carnati la cuptor din: ardei, vanata, dovlecel, ulei, carnati, paste, sos, busuioc, cas. Ingrediente: 1 ardei gras roşu si galben 1 vânătă, tăiată bucăţi 1 dovlecel, tăiat bucăţi 2 linguri ulei aromatizat cu usturoi 450 g cârnaţi proaspeţi 300 g paste pene sos de paste cu busuioc şi roşii busuioc 125 g caş, rupt […]

Fricandou de cerb cu sos

Friptura de cerb cu usturoi

Friptura de cerb cu usturoi din: muschi de cerb, slanina, usturoi, morcov, telina, patrunjel, ceapa, cimbru, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1 muşchi de cerb (1,5-2 kg) 200 g slănină 1 căpăţână de usturoi 1 morcov 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel 1 ceapă mare cimbru piper boabe 2 linguri cu ulei sare Pentru sos: 1 lingură […]

Burgeri de curcan cu bacon

Burgeri de curcan cu bacon

Burgeri de curcan cu bacon din: carne tocata de curcan, ardei, ceapa rosie, bacon, branza maruntita, piper, usturoi, sare, ulei de masline, paine, maioneza, busuioc. Originea burgerilor poate fi urmărită în secolul al XIX-lea, iar în Statele Unite ale Americii se consideră că aceștia au devenit populari în jurul anilor 1900. Primul burger servit într-o chiflă […]

retete

Ceafa de manzat la gratar

Ceafa de manzat la gratar din: ceafa de manzat, oua, unt, tarhon, ceapa, otet, piper boabe, vin alb si sare.   Ingrediente: ceafă de mânzat 720 g 2 ouă 200 g unt tarhon proaspăt ceapă 10 ml otet piper boabe 50 ml vin alb sare   Mod de preparare: Într-o cratită se reduce ceapa tocată […]

File de manzat la gratar

File de manzat la gratar

File de manzat la gratar din: file de manzat, ou, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare.   Ingrediente: 500 g file de mânzat 1 ou 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline 1/4 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Pune oul la fiert într-o crăticioară cu apă şi lasă-1 5 […]

Friptura de vanat cu cartofi

Friptura de vanat cu cartofi din: steak, cartofi, mango, miere, ulei, ardei, coriandru. Ingrediente: 750 g cartofi, tăiaţi sferturi 4 steak-uri de vânat sau ceafă de porc 1 mango, curăfaf şi tăiat bucăţi mici zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie 2 linguri ulei 2 linguri miere 4 ardei capia copti 1 linguriţă coriandru   […]

Carnati la gratar cu sos de ceapa

Carnati la gratar cu sos de ceapa

Carnati la gratar cu sos de ceapa din: carnati de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, ceapa, zahar pudra, faina, supa, cartofi, smantana, mustar. Ingrediente:  10 carnati de porc sare și piper negru măcinat Pentru sosul de ceapa: 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 8 cepe feliate 1 linguriță zahăr pudră 1 lingură […]

Prepelita in sos vanatoresc

Prepelita in sos vanatoresc

Prepelita in sos vanatoresc din: prepelite, unt, ceapa, faina, vin, patrunjel, lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 4 prepeliţe 50 g de unt 1 ceapă o lingură de făină 150 ml de vin pătrunjel verde o lămâie o foaie de dafin piper sare   Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se rumenesc în unt împreună cu ceapa […]