Cartofi cu costita afumata si cascaval

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de cartofi cu costita afumata, cascaval, ceapa, unt, pesmet, piper, sarCartofi cu costita afumata si cascavale si chimen.

Ingrediente:

  • 16 felii subţiri de costiţă afumată
  • 1 kg cartofi
  • 4 felii caşcaval, pesmet pentru tapetat tava
  • 2-3 cepe
  • pesmet
  • unt
  • piper măcinat
  • puţin ulei
  • sare
  • chimen

 

Mod de preparare:

Speli cartofii, îi pui la fiert în coajă, îi cureţi, apoi îi pui în tavă întregi şi îi dai la cuptorul încins pentru 20 de minute. Ii scoţi şi îi tai felii. Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti în unt încins, până se rumeneşte frumos.

Adaugi cartofii, condimentezi cu piper şi chimen, potriveşti de sare şi mai laşi 2-3 minute, ca să se rumenească. Pui într-o tigaie la prăjit 8 felii de costiţă afumată, până devin crocante. Ungi o tavă cu ulei, presari pesmet, pui 8 felii de şuncă, 4 felii de caşcaval, apoi adaugi cartofii cu rondelele de ceapă şi mai dai la cuptor pentru 15-20 minute.

Scoţi tava din cuptor, răstorni pe o farfurie cartofii cu costiţă, iar deasupra pui feliile crocante de şuncă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • scarita afumata la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.