Cartofi cu praz si salata de morcovi

Printeaza

Cartofi cu praz si salata de morcovi din: cartofi, praz, ulei, unt, sare, rozmarin, morcovi, oua, mustar, lamaie, patrunjel.

Ingrediente:

  • 8 cartofi
  • 1-2 fire praz
  • 3-4 linguri ulei
  • 50 g unt sărait
  • sare grunjoasă
  • rozmarin verde

salata de morcovi:

  • 5-6 morcovi
  • 2 ouă fierte
  • 2 ouă nefierte
  • 1-2 linguriţe muştar
  • ulei
  • zeama de la o lămâie
  • o legătură pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

curăţă şi se spală cartofii. Se taie bucăţi potrivite şi se pun în tava tapetată cu ulei. Se curăţă prazul, se spală şi se taie fâşii şi se adaugă în tava cu cartofi.

condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei şi puţină apă. Tava se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se rumenească.

Separat, se pun cele două ouă să fiarbă. După ce au fiert, se scot şi se curăţă de coajă. Albuşurile se toacă mărunt iar gălbenuşurile se amestecă cu gălbenuşurile crude, cu muştarul, sarea, piperul şi zeama de lămâie.

pune şi uleiul treptat, până se face maioneza, apoi se lasă la rece.

Separat, se rad morcovii, se scurg de suc şi se pun într-un bol. amestecă cu maioneza şi cu albuşurile fierte, tocate mărunt.

scot cartofii din cuptor şi se servesc cu salata de morcovi cu maioneză şi se ornează cu pătrunjel, tocat mărunt.

 

Cartofi cu praz si salata de morcovi

Cartofi_cu_praz_si_salata_de_morcovi

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    O sa incerc si eu reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.