Cartofi cu untura
PrinteazaCartofi cu untura din: cartofi, grasime proaspata de porc, ceapa, patrunjel, faina, supa de carne, vin alb, unt, sare si piper boabe.
Ingrediente:
- 500-600 g cartofi
- 150 g grăsime proaspătă de porc
- 1 ceapă mare
- pătrunjel verde
- 2 linguri cu făină
- 1 pahar mare cu supă de came
- 1 pahar mai mic cu vin alb, sec
- 50 g unt
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Tăiaţi grăsimea de porc în cuburi mici, puneţi-le într-un vas, acoperiţi-le cu apă şi fierbeţi-le 1 minut în clocot. Scurgeţi-le şi puneţi-le în apă rece, repetaţi operaţia şi aşezaţi-le pe un şervet foarte curat.
Separat, curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii. Puneţi într-o cratiţă grăsimea de porc şi untul, la foc mic, şi lasaţi până când grăsimea s-a topit. Adăugaţi aici, rondelele de ceapă şi caliţi-le uşor până când acestea devin translucide, apoi puneţi făină să se aurească. Turnaţi apoi supa şi vinul alb, amestecaţi continuu, daţi compoziţia în clocot şi puneţi cartofii.
Condimentaţi cu sare şi piper, după gust, daţi focul mic, acoperiţi vasul şi mai lăsaţi să fiarbă alte 30 de minute. Preparatul poate fi adus la masă.
Cartofi cu untura
Pofta buna!