Cartofi cu untura

Printeaza

Cartofi cu untura din: cartofi, grasime proaspata de porc, ceapa, patrunjel, faina, supa de carne, vin alb, unt, sare si piper boabe.

Cartofi cu untura

 

Ingrediente:

  • 500-600 g cartofi
  • 150 g grăsime proaspătă de porc
  • 1 ceapă mare
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri cu făină
  • 1 pahar mare cu supă de came
  • 1 pahar mai mic cu vin alb, sec
  • 50 g unt
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Tăiaţi grăsimea de porc în cuburi mici, puneţi-le într-un vas, acoperiţi-le cu apă şi fierbeţi-le 1 minut în clocot. Scurgeţi-le şi puneţi-le în apă rece, repetaţi operaţia şi aşezaţi-le pe un şervet foarte curat.

Separat, curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii. Puneţi într-o cratiţă grăsimea de porc şi untul, la foc mic, şi lasaţi până când grăsimea s-a topit. Adăugaţi aici, rondelele de ceapă şi caliţi-le uşor până când acestea devin translucide, apoi puneţi făină să se aurească. Turnaţi apoi supa şi vinul alb, amestecaţi continuu, daţi compoziţia în clocot şi puneţi cartofii.

Condimentaţi cu sare şi piper, după gust, daţi focul mic, acoperiţi vasul şi mai lăsaţi să fiarbă alte 30 de minute. Preparatul poate fi adus la masă.

 

 

Cartofi cu untura

Cartofi cu untura

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.