Cartofi dulci-acrisori cu vin
PrinteazaCartofi dulci-acrisori cu vin din: cartofi, ceapa, ardei, usturoi, bulion, zahar, rosii, vin, patrunjel, sare.
Cartofii au fost introdusi in Europa în secolul XVI și au devenit rapid o sursă esențială de hrană pentru populație. Această legumă este recunoscută pentru bogăția sa nutritivă și beneficiile pentru sănătate.
Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină.
Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism și la protejarea celulelor de stresul oxidativ.
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- 2 ardei iuţi
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de bulion
- 1 lingură de zahăr
- 4 roşii
- 1 pahar de vin alb
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine, se taie bucăţi şi se aşază într-o tavă împreună cu 2-3 linguri de ulei. Se dau la cuptor 35 de minute.
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă ardeii iuţi tăiaţi mărunt, bulionul, usturoiul pisat, zahărul şi se mai călesc 5 minute.
Apoi se adaugă roşiile tăiate mărunt, vinul şi se lasă la fiert câteva minute.
Acest sos se toarnă peste cartofi şi se ornează cu pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!