Cartofi feliati si rumeniti
PrinteazaCartofi feliati si rumeniti din: cartofi, usturoi, foi de dafin, vin alb, unt, ulei de masline.
- 12 cartofi de marime potrivita
- 3 catei de usturoi, taiat felii
- 6 foi de dafin, rupte pe jumatate
- 175 ml vin alb sec
- 50 g unt, taiat bucati
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Crestează adânc cartofii la distanţă de 3 mm.
Pune câteva feliuţe de usturoi şi foi de dafin între felii şi aşază într-un vas rezistent la cuptor suficient de mare încât să-i cuprindă pe toţi.
Toarnă vinul şi 75 ml apă, adaugă untul şi presară sare grunjoasă şi piper.
Dă la cuptor 1 oră; ai grijă să ungi frecvent cu sucul din tavă pentru a se rumeni şi pătrunde uniform, până când lichidul se absoarbe complet.
Cartofi feliati si rumeniti
Pofta buna!