Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi

Printeaza

Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi din: cartofi noi, sare, sparanghel alb, zahar, ceapa, unt, faina, supa, lapte, piper, mozzarella, gorgonzola.

 

Ingrediente:Cartofi_gratinati_cu_sparanghel_si_branzeturi

  • 500 g cartofi noi
  • sare
  • 500 g sparanghel alb
  • zahar
  • 1 ceapa
  • 20 g unt
  • 20 g faina
  • 150 ml supa
  • 150 ml lapte
  • piper
  • 50 g mozzarella
  • 50 g gorgonzola

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb 20 min. în apă cu sare; se decojesc şi se lasă să se răcească.

Se decojeşte sparanghelul, se îndepărtează cape­tele lemnoase şi se taie tijele bucăţi.

Se fierb al dente în apă cu sare şi 1 praf de zahăr, 10 min. Se scurg.

Se taie cartofii felii groase.

Se încinge cuptorul la 180°C. 2 Se toacă ceapa şi se căleş­te în unt.

Se presară făină, se căleşte şi se stin­ge cu supă şi lapte. Se lasă să fiarbă, ameste­când, şi se dau în clocot cca 5 min.

Se condi­mentează. Se taie brânza cubuleţe şi se topeşte în sos.

Sparanghelul şi cartofii se aşază într-o formă de sufleu şi se repartizează deasupra sosul de brânză.

Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi

Cartofi_gratinati_cu_sparanghel_si_branzeturi

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara din: cartofi, cascaval, ou, smantana, usturoi, nucsoara, unt, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi 50 g caşcaval ras un ou 200 ml smântână de gătit un praf nucşoară un căţel usturoi 20 g unt sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă şi spălaţi se taie fetii […]

 

Carnati cu cartofi gratinati

Carnati cu cartofi gratinati

Carnati cu cartofi gratinati din: cartofi, oua, cascaval, ceapa, smantana, carnati, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 300 g caşcaval ras 4 ouă 100 g smântână 1 legătură de ceapă 2 cârnaţi prăjiţi sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi amesteci cu 50 […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.