Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara din: cartofi, cascaval, ou, smantana, usturoi, nucsoara, unt, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi 50 g caşcaval ras un ou 200 ml smântână de gătit un praf nucşoară un căţel usturoi 20 g unt sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă şi spălaţi se taie fetii […]
Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi
PrinteazaCartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi din: cartofi noi, sare, sparanghel alb, zahar, ceapa, unt, faina, supa, lapte, piper, mozzarella, gorgonzola.
- 500 g cartofi noi
- sare
- 500 g sparanghel alb
- zahar
- 1 ceapa
- 20 g unt
- 20 g faina
- 150 ml supa
- 150 ml lapte
- piper
- 50 g mozzarella
- 50 g gorgonzola
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb 20 min. în apă cu sare; se decojesc şi se lasă să se răcească.
Se decojeşte sparanghelul, se îndepărtează capetele lemnoase şi se taie tijele bucăţi.
Se fierb al dente în apă cu sare şi 1 praf de zahăr, 10 min. Se scurg.
Se taie cartofii felii groase.
Se încinge cuptorul la 180°C. 2 Se toacă ceapa şi se căleşte în unt.
Se presară făină, se căleşte şi se stinge cu supă şi lapte. Se lasă să fiarbă, amestecând, şi se dau în clocot cca 5 min.
Se condimentează. Se taie brânza cubuleţe şi se topeşte în sos.
Sparanghelul şi cartofii se aşază într-o formă de sufleu şi se repartizează deasupra sosul de brânză.
Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara
Carnati cu cartofi gratinati
Carnati cu cartofi gratinati din: cartofi, oua, cascaval, ceapa, smantana, carnati, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi fierţi în coajă 300 g caşcaval ras 4 ouă 100 g smântână 1 legătură de ceapă 2 cârnaţi prăjiţi sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi amesteci cu 50 […]
Pofta buna!