Cartofi la cuptor cu branza si busuioc
PrinteazaCartofi la cuptor cu branza si busuioc din: cartofi, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, salam picant, rosii, frunze de busuioc, mozzarella.
- 4 cartofi
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 ceapa rosie, tocata fin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 60 g felii de salam picant, rupte
- 1 conserva de 400 g de rosii tocate
- 1/2 pachet mic cu frunze de busuioc, rupte
- 100 g de mozzarella rasa
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Spală bine cartofii, frecând coaja, usucă-i, apoi înţeapă-i de câteva ori cu o furculiţă. Coace-i direct pe grătarul din cuptor timp de 1 1/2 oră, până când par moi la atingere.
Dacă te grăbeşti, înţeapă fiecare cartof cu o furculiţă, înveleşte-l într-un şervet de hârtie şi pune-l la cuptorul cu microunde, la cea mai mare temperatură, timp de 8-10 minute, cât să se frăgezească la interior.
Intre timp, încinge uleiul într-o oală mică şi sotează ceapa timp de 5 minute. Adaugă usturoiul şi feliile de salam şi găteşte totul 1-2 minute, apoi adaugă roşiile tocate. Adu-le la punctul de fierbere, apoi lasă-le încă 5 minute.
Asezonează mâncarea şi încorporează jumătate din cantitatea de busuioc. Transferă toppingul cu ajutorul unei linguri peste cartofii tăiaţi în două şi adaugă câte o mână de brânză, plus restul de busuioc.
Cartofi la cuptor cu branza si busuioc
Pofta buna!