Castraveciori in saramura

Printeaza

Castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcov, frunze de visin, usturoi, marar, piper.

Ingrediente:

  • 4 kg castraveti
  • 5 l apă
  • 5 linguri sare grunjoasă
  • 5 linguri zahăr
  • 5-6 morcovi
  • 5 frunze de vişine
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2 legături de mărar
  • 1 plic piper boabe

 

Mod de preparare:

Speli bine castravetii şi mărarul, cureţi şi tai rondele potrivite morcovii, clăteşti în două ape frunzele de vişin.

Tai felii subţiri usturoiul.

Laşi castraveţii peste noapte în apă rece, apoi îi scurgi. Îi aşezi într-un vas larg şi-i acoperi cu apă în care adaugi 2 linguri de
zahăr şi 2 de sare, apoi acoperi vasul cu capac şi îi laşi aşa până a doua zi.

Arunci apa în care au stat, apoi îi aşezi în borcane micuţe sau unul mai mare, la baza cărora pui frunzele de vişin.

Printre castraveţi aşezi mărarul şi, din loc în loc, usturoiul, apoi faci o saramură din sarea rămasă, piper, apă şi zahăr, pe care o dai în clocot 3-4 minute.

După ce s-a răcit puţin, o torni peste castraveţi şi sigilezi borcanele.

 

Castraveciori in saramura

Castraveciori_in_saramura

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.