Castraveciori in saramura
PrinteazaCastraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcov, frunze de visin, usturoi, marar, piper.
Ingrediente:
- 4 kg castraveti
- 5 l apă
- 5 linguri sare grunjoasă
- 5 linguri zahăr
- 5-6 morcovi
- 5 frunze de vişine
- 5-6 căţei de usturoi
- 2 legături de mărar
- 1 plic piper boabe
Mod de preparare:
Speli bine castravetii şi mărarul, cureţi şi tai rondele potrivite morcovii, clăteşti în două ape frunzele de vişin.
Tai felii subţiri usturoiul.
Laşi castraveţii peste noapte în apă rece, apoi îi scurgi. Îi aşezi într-un vas larg şi-i acoperi cu apă în care adaugi 2 linguri de
zahăr şi 2 de sare, apoi acoperi vasul cu capac şi îi laşi aşa până a doua zi.
Arunci apa în care au stat, apoi îi aşezi în borcane micuţe sau unul mai mare, la baza cărora pui frunzele de vişin.
Printre castraveţi aşezi mărarul şi, din loc în loc, usturoiul, apoi faci o saramură din sarea rămasă, piper, apă şi zahăr, pe care o dai în clocot 3-4 minute.
După ce s-a răcit puţin, o torni peste castraveţi şi sigilezi borcanele.
Castraveciori in saramura
Pofta buna!