Castraveti cu ardei iute si usturoi
PrinteazaCastraveti cu ardei iute si usturoi din: castraveti, ardei iute, usturoi, apa, sare grunjoasa, marar verde, marar, frunze de telina.
Ingrediente:
- 2 kg castraveti
- 2-3 ardei iuti
- 1 capatana de usturoi
- 1 1/2 l apa
- 2 linguri sare grunjoasa
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura tulpini de marar
- 1 legatura frunze de telina
Mod de preparare Castraveti cu ardei iute si usturoi:
Speli un borcan de 5 litri şi îl usuci. Cureţi usturoiul şi speli castraveţii, ardeii şi verdeaţa.
Aşezi în borcan câţiva căţei de usturoi, verdeaţă şi 2 ardei iuţi rupţi în jumătate.
Cu vârful unui cuţit sau cu o andrea, înţepi castraveţii şi îi aşezi în borcan.
Deasupra mai pui câţiva căţei de usturoi, ardeiul rămas şi restul de verdeaţă.
Dizolvi sarea în apă şi torni saramura peste castraveţi. Acoperi borcanul şi îl laşi afară, la loc călduţ.
Sunt gata în 3-7 zile, timpul depinzând de temperatura mediului ambiant, îi întrebuinţezi la salate sau pentru a găti o mâncărică de castraveţi acri, condimentată cu mărar.
Pofta buna!