Castraveti murati cu marar si usturoi
PrinteazaCastraveti murati cu marar si usturoi din: castraveţi proaspeţi, de aproximativ 10 cm lungime, oţet alb, apă, usturoi, crenguţe de mărar înflorite, conservant.
- 3 1/2 kg castraveţi proaspeţi, de aproximativ 10 cm lungim
- 350 ml de oţet alb
- 12 căni de apă
- 16 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi în jumătăţi
- 8 crenguţe de mărar înflorite
- 1 plic conservant
Mod de preparare:
Spală castraveţii şi pune-i la înmuiat într-un lighenuş cu apă rece şi multe cuburi de gheaţă, pentru două ore. Intre timp sterilizează borcanele în apă clocotită pentru cel puţin 10 minute.
Pune într-o oală mare oţetul, apa, sarea şi conservantul şi fierbe-le 3-5 minute. Apoi pune în fiecare borcan câte 2 jumătăţi de căţei de usturoi, castraveţii şi câte o înfloritură de mărar.
Umple borcanele cu saramura fierbinte, adaugă ceilalţi căţei de usturoi şi crenguţele de mărar şi sigilează borcanele. Borcanele trebuie apoi ţinute opt săptămâni înainte de a le consuma.
Dacă le depozitezi într-un loc răcoros şi uscat, le poţi păstra chiar si doi ani.
Pofta buna!