Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar […]
Castraveti murati cu usturoi si piper
PrinteazaCastraveti murati cu usturoi si piper din: castraveti, usturoi, marar, piper, apa, sare grunjoasa.
Castravetele conține antioxidanți, cum ar fi flavonoizii și tanninii, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor.
Castravetele este folosit adesea în produse cosmetice datorită conținutului său de silicați, care pot contribui la menținerea sănătății pielii și a părului.
Consumul regulat de castravete poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, datorită conținutului de potasiu, un mineral esențial pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
Ingrediente:
- 3 kg castraveti
- 15 caei usturoi
- 1 bucata marar intreg uscat
- 1 lingura piper negru boabe
- 3 l apa
- 3 linguri sare grunjoasa
Mod de preparare:
Speli borcanele şi le laşi la uscat. Pui apa la fiert cu sarea. Intre timp, aranjezi în fiecare borcan, în proporţii egale, mărarul uscat, piperul boabe, usturoiul tăiat felii şi castraveţii spălaţi.
Torni apa clocotită peste legume până le acoperă. Inchizi borcanele cu capac şi le laşi până a doua zi la loc întunecat.
Ulterior, scurgi apa din borcane şi o pui din nou la fiert.
O laşi să clocotească 3-4 minute, apoi o torni peste castraveţi. Mai laşi o zi să se mureze.
In următoarea zi procedezi la fel, pui capacele ta borcane, le acoperi cu o pătură şi după aceea le păstrezi la loc întunecat şi răcoros.
Castraveti murati cu usturoi si piper
Pofta buna!
poate iti place si:
3 retete de castraveti murati in saramura
Pofta buna!