Cataif cu miez de nuca, fistic si migdale din: fidea, miez de nuca, fistic, migdale, zahar, unt, apa de portocale, miere, scortisoara. Ingrediente: 250 g fidea 200 g miez de nuca 100 g fistic 125 g migdale 60 g zahar 175 g unt la temperatura camerei 4 linguri apa de portocale 250 g miere de […]
Cataif cu crema, nuci si fistic
PrinteazaCataif cu crema, nuci si fistic din: blat de cataif, nuca, fistic, glazura, zahar, lapte, faina, lamaie, unt, frisca.
Ingrediente:
- 1 blat de cataif din comerţ
- 300 g miez de nucă
- 100 g fistic crud
- 1 plic glazură Duo
- 550 g zahăr
- 1 I lapte
- 8 linguri făină
- coaja de la 1 lămâie
- 200 g unt cu 80% grăsime
- frişcă
Mod de preparare:
Faci un sirop din 1,2 I apă şi 400 g zahăr. Amesteci şi laşi vasul pe foc până când siropul se leagă.
Torni jumătate din sirop fierbinte peste blatul de cataif şi îl laşi să se umfle 30 de minute, apoi torni şi restul de sirop.
Pentru cremă, pui într-o cratiţă zahărul, făina şi coaja de lămâie. Torni treptat laptele şi amesteci cu telul, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Fierbi crema pe foc mic, amestecând până se îngroaşă crema. Pui esenţa la sfârşit, iar după ce s-a răcit, încorporezi câte puţin unt.
Presari peste blat nucile coapte în cuptor şi torni crema în strat uniform. Acoperi cu un strat de frişcă şi decorezi cu fistic şi cu glazură.
Consumi a doua zi acest desert oriental, după ce l-ai răcit în frigider.
Pofta buna!
Cataif cu miez de nuca din: fidea, unt, zahar, zeama de lamaie si miez de nuca. Ingrediente: 500 g fidea subtire (speciala de cataif sau de orez) 150 g unt 80 g zahar 1 l apa zeama de la o jumatate de lamaie pentru decor: miez de nuca tocat Mod de preparare: Pentru sirop, […]