Ceafa de porc cu sos picant
PrinteazaCeafa de porc cu sos picant din: ceafa de porc, untura, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, patrunjel, capere, sare, piper.
- 4 bucati ceafa de porc de circa 150 g fiecare
- 2 linguri untura sau untdelemn
- 2 ardei grasi verzi
- 1 ceapa mare
- 4 rosii
- 2 linguri ulei
- 1 lingura patrunjel
- 2 linguri capere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli şi cureţi ardeii, apoi îi tai fâşii late. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Speli roşiile, apoi le opăreşti un minut în apă clocotită şi le decojeşti imediat ce se răcesc, după care le tai în felii mari. Incingi uleiul, căleşti pentru 5 minute ardeiul gras şi ceapa, apoi adaugi roşiile şi le mai căleşti 5 minute.
Speli pătrunjelul, îl toci mărunt şi-l amesteci cu mugurii de capere şi restul de legume. Condimentezi cu piper şi sărezi sosul după gust. Speli carnea, o usuci între prosoape de bucătărie curate, apoi înăbuşi feliile câte 4 minute pe fiecare parte, în untură încinsă, adăugând câte puţină apă.
Când carnea s-a pătruns, condimentezi friptura cu sare şi piper după gust.
Ceafa de porc cu sos picant
Pofta buna!