Ceafa de porc la cuptor cu salata de sfecla si hrean
PrinteazaCeafa de porc la cuptor cu salata de sfecla si hrean din: ceafa de porc, stafide, nuci, sare grunjoasa, piper negru, ulei de floarea soarelui, vin alb demisec, zahar, usturoi, rozmarin.
- un kg ceafa de porc
- 150 g stafide
- 100 g nuci
- sare grunjoasa
- piper negru boabe si macinat
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 100 ml vin alb demisec
- o lingurita zahar
- 2 catei de usturoi
- 2-3 crengute rozmarin
- hartie de copt
Mod de preparare:
Se trece bucata de ceafă printr-un jet de apă rece si se aşază în tava de ceramică.
Se condimentează cu sare şi piper măcinat. Se înţeapă în câteva locuri şi se înfig firişoare de usturoi şi rozmarin.
Se îmbracă cu nuci coapte şi măcinate, se presară zahărul şi stafidele, se stropeşte cu vin si se lasă câteva ore la frigider.
Se bagă apoi la cuptor acoperită cu hârtie de copt. Cu 5-6 minute înainte, se scoate şi se acoperă cu crenguţele de rozmarin.
Se serveşte cu salată de sfeclă cu hrean.
Ceafa de porc la cuptor cu salata de sfecla si hrean
Pofta buna!
poate iti place si:
Ceafa de porc la cuptor si piure in straturi
Ceafa de porc la cuptor si piure in straturi din: ceafa de porc, morcovi, ceapa, ardei gras, suc de rosii, vin alb sec, sare, piper, cimbru, ulei, cartofi, unt, lapte. Ingrediente pentru friptura de porc: 5 bucati ceafa de porc 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras rosu 4 catei usturoi 1 cana cu suc […]
Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu sos de mustar si iaurt
V-ati plictisit sa gatiti ceafa de porc ca pe-o simpla friptura la cuptor? Ne-am gandit sa va oferim o reteta delicioasa de ceafa de porc la cuptor cu sos de mustar si iaurt care cu siguranta va deveni preferata familiei. Ingrediente: 6 bucati ceafa de porc 1 ceapa 150g iaurt gras 3 linguri mustar […]
Ceafă de porc la cuptor
Ceafă de porc la cuptor Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină grăsime Mod de preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile. Se aşază […]
Pofta buna!