Ceai de chimion. Chimion (Carum carvi). Chimionul (Nigella sativa) este o plantă cu flori al cărei fruct este cunoscut sub denumirea de “sămânță de chimion” sau “cimbru negru”.
Chimionul este originar din regiunea mediteraneană și Asia de Vest, fiind cunoscut și cultivat de mii de ani în această zonă. Este menționat în textele egiptene antice și a fost utilizat în bucătăria tradițională a multor culturi.
Descriere
Compoziţie: fructele plantei Carum carvi L., fam. Apiaceae, care conţin ulei volatil, reprezentat în principal de carvona şi limonen; substanţe proteice, substanţe minerale, amidon, glucide, rezine, taninuri.
Susţine digestia şi funcţiile digestive. Susţine lactaţia la mamele care alăptează. Menţionat de savanţii antici Theophrast şi Dioscoride în lucrările lor, în mod tradiţional chimionul se utilizează pentru restabilirea bunei funcţionări a aparatului digestiv.
Ingrediente: fructele plantei Carum carvi L., fam. Apiaceae, care conţin ulei volatil, reprezentat în principal de carvona şi limonen; substanţe proteice, glucide, rezine, taninuri.
Intrebuinţări principale: aerofagie, balonari, colici (îndeosebi la copii)
Alte întrebuinţări: tulburări dispeptice; anorexie; bronşite; amenoree; paraziţi intestinali.
Preparare
Infuzie din 1 linguriţă fructe la o cană cu apă clocotită.
Administrare
Se beau 1-2 căni cu ceai pe zi, după mesele principale. Pentru sugari se pot da până la 6 linguri de ceai pe zi; la copiii peste 5 ani se recomandă 1 cană cu ceai pe zi.
Ceai de Coriandru din: seminte de coriandru, apa, miere sau suc de lamaie. Ceaiul de coriandru este cunoscut pentru proprietățile sale digestive și calmante. Semințele de coriandru conțin uleiuri esențiale și substanțe chimice care pot ajuta la ameliorarea disconfortului gastric și la relaxarea corpului. Acest ceai este simplu de preparat și poate fi savurat oricând […]
Ceai de trandafiri din: petale de trandafiri, apa, miere. Există sute de soiuri de trandafiri care sunt considerate sigure pentru uz uman. Trandafirii sunt adăugați la o gamă de produse atât pentru parfumul lor, cât și pentru potențialele beneficii pentru sănătate. Trandafirii sunt, de asemenea, adesea folosiți în bucătărie, în special în bucătăria din Orientul Mijlociu, indian […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.