Ice tea cu cirese

Ice tea cu cirese

Ice tea cu cirese din: cirese, menta, indulcitor, ceai, suc de lamaie. În zilele toride de vară, nu există nimic mai revigorant decât un pahar răcoritor de ice tea cu cirese.   Ingrediente: două ceşti de cireşe fără sâmburi o mână de frunze de mentă proaspătă  5 lingurite de îndulcitor 300 ml ceai verde 50 […]

Chai masala

Chai masala

Chai masala din: apa, lapte, ceai, zahar vanilat, cardamom, anason, cuisoare, nucsoara, scortisoara, piper, ghimbir. Ingrediente: 1 cană apă 1 cană lapte gras 2 linguriţe ceai negru (verde) 2 plicuri zahăr vanilat 1 cardamom verde 1/2 steluţă anason 3 cuişoare 1 nucşoară 1 bucăţică scorţişoară de 5 cm câteva boabe de piper 1 vârf linguriţă […]

Ceaiul negru

Ceai indian

Ceai indian din: cardamom, piper, cuisoare, ghimbir, apa, ceai negru. Ingrediente: 16 seminţe de cardamom 1 linguriţă boabe de piper negru 8 cuişoare 3 linguriţe ghimbir ras 2 l apă 5 linguriţe cu vârf de ceai negru Darjeeling   Mod de preparare: Ceai indian: pisează cardamomul împreună cu piperul şi cuişoarele. fierbe apa şi se […]

catina

Ceaiul de catina, un remediu naturist exceptional

Ceaiul de catina este un remediu naturist de care organismul tau are mare nevoie, atat pentru refacerea nivelului de energie, cat si pentru tratarea sau prevenirea unor afectiuni. Cu numeroase beneficii pentru sanatate, catina, supranumita “ginsengul romanesc”, isi merita pe deplin titlul de cel mai bun antioxidant al organismului. Ce substante iti furnizeaza ceaiul de […]

Ceai cu lapte

Ceai cu lapte din: ceai negru, miere, frisca lichida, lapte, caramele cu lapte, inghetata de vanilie, scortisoara. Ingrediente:  3 pliculeţe ceai negru 4 linguri miere 200 ml frişcă lichidă 4 caramele cu lapte 200 ml lapte pasteurizat 4 cupe îngheţată de vanilie 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată Mod de preparare: Incălzeşti 600 ml apă. După […]

Reteta zilei: Ceai cu aroma de menta

Ceai cu aroma de menta din: apa, ceai, menta, suc de lamaie, zahar, rom. Poate te intereseaza si: Ceai de papadie cu frunze de mesteacan Ceai de fructe uscate cu anason si scortisoara Ceai rece cu menta, miere si lamaie   Ingrediente:  2 l de apa clocotita 8 pliculete de ceai 2 cani frunze de […]

Ceai de lemn dulce cu nalba si soc

Ceai de lemn dulce cu nalba si soc din: lemn dulce, nalbă, soc, podbal, volbură, cicoare.   Ingrediente: 50 g lemn dulce 100 g nalbă 100 g soc 100 g podbal 50 g volbură 100 g cicoare Mod de preparare: Ceai de lemn dulce cu nalba si soc: Intr-un vas de porţelan se amestecă bine […]

Ceai cu seminte de in, anghinare si papadie

Ceai cu seminte de in, anghinare si papadie din: frunze mărunţite mesteacăn, seminţe de in, anghinare, frunze de păpădie, chimen, lămâie. Ingrediente: 1 linguriţă frunze mărunţite de mesteacăn 1 linguriţă seminţe de in 1 linguriţă anghinare 1 linguriţă frunze de păpădie 1 linguriţă chimen 5 felii de lămâie, cu coajă cu tot Mod de preparare: Intr-un […]

Ceai din coji de mere cu scortisoara

Ceai din coji de mere cu scortisoara din: coaja unui măr, scorţi­şoară, zahăr tos. Ingredienete: coaja unui măr puţină scorţi­şoară, fin măcinată 3 linguriţe zahăr tos     Mod de preparare: Se pune coaja de măr în jumătate de litru de.apă şi se lasă timp de zece minute la foc iute. Se adaugă scorţişoara şi zahărul […]

Cele mai bune ceaiuri pentru sănătate

Ceai de papadie cu frunze de mesteacan

Ceai de papadie cu frunze de mesteacan din: păpădie, frunze de mesteacăn, mătase de porumb, coajă de cruşin. Ingrediente: 40 g păpădie 10 g frunze de mesteacăn mătase de porumb 15 g coajă de cruşin     Mod de preparare: Se omogenizează toate ingredientele, bine tocate şi se ia o lingură din amestecul rezultat, pentru, a se pune la […]

Reteta zilei: Ceai cu lapte si aroma de scortisoara

Ceai cu lapte si aroma de scortisoara din: apa, zahar, ceai negru, scortisoara, turmeric, esenta de vanilie, ghimbir, cardamom, cuisoare, coriandru, piper, lapte de cocos. Poate te intereseaza si: Ceai de fructe uscate cu anason si scortisoara Ceai verde cu menta si ambra Ceai verde cu lamaie, mar si stafide   Ingrediente ceai: 2 1/4 […]

Ceai de fructe uscate cu anason si scortisoara

Ceai de fructe uscate cu anason si scortisoara din: citrice asortate, fructe asortate (mere, pere, fructe de pădure uscate), zahăr tos, cuişoare, batoane de scorţişoară, anason stelat, cardamom, vinars din fructe. Ingrediente: 1 kg citrice asortate 1 kg alte fructe asortate (mere, pere, fructe de pădure uscate) 1,2 kg zahăr tos 5 cuişoare 2 batoane de scorţişoară 2 bucăţi anason stelat 1 praf […]

Ceai verde cu menta si ambra

Ceai verde cu menta si ambra din: ceai verde, mentă proaspătă, zahăr, ambră cenuşie sau neagră.   Ingrediente: 1 lingură cu vârf de ceai verde 6 vârfuri de mentă proaspătă 16 bucăţele de zahăr 1/2 linguriţă de ambră cenuşie sau neagră     Mod de preparare: Ceai verde cu menta si ambra: Se pun toate aceste ingrediente în ceainic. […]

Ceai verde cu lamaie, mar si stafide

Ceai verde cu lamaie, mar si stafide din: pliculete de ceai verde, apa, zeama de lamaie, lamaie, mar, stafide galbene, miere de albine, cuburi de gheata, frunze de menta. Ingrediente: 6 pliculete de ceai verde 3 l apa zeama de la 2 lamai 1 lamaie feliata 1 mar 5-6 boabe de stafide galbene 4 linguri miere de albine cuburi de gheata frunze […]

Ceai rece cu menta, miere si lamaie

Ceai rece cu menta, miere si lamaie din: mentă proaspătă, zeama de lămâie, miere de albine, cuburi de gheaţă, apa, rădăcină de ghimbir (opţional). Ingrediente: 3 linguri mentă proaspătă tocată zeama de la o lămâie 3 linguri miere de albine cuburi de gheaţă 2 l apă 1 bucatica rădăcină de ghimbir (opţional) Mod de preparare: Fierbi apa, adaugi menta si olasi sa se […]

Ceai racoritor cu piersici si lamaie

Ceai racoritor cu piersici si lamaie din: pliculete de ceai alb sau verde, lamaie, lamaie verde (lime), piersici, miere de albine, menta proaspata, apa, cuburi de gheata. Ingrediente: 8 pliculete de ceai alb sau verde 1 sfert de lamaie 1 lamaie verde (lime) 2-3 piersici 3 linguri de miere de albine crengute de menta proaspata 3 l apa cuburi de gheata         Mod de […]

retete

Ceai dulce cu faina si miez de nuca

Ceai dulce cu faina si miez de nuca din: făină de grâu, zahăr, ulei de susan, miez de nucă prăjit, seminţe de pepene (decojite), stafide, coajă îndulcită de pepene, amestec de esenţe.   Ingrediente: 900 g făină de grâu 250 g zahăr 4 linguri ulei de susan 2 linguri miez de nucă prăjit 2 linguri seminţe […]

Ceaiuri care topesc celulita

Ceaiuri care topesc celulita – Celulita este o problema pentru majoritatea femeilor, indiferent de greutate sau de varsta. Inesteticul aspect de coaja de portocala le da batai de cap chiar si femeilor slabe, si nu putine sunt reprezentantele sexului frumos care duc un adevarat razboi cu aceasta afectiune. Sportul si dieta sunt factori esentiali in […]

Ceai pentru colindatori

Ceai pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare, ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 lingurita scortisoara rasa 2 cuisoare 1 lingurita ghimbir ras 4 linguri miere 200 ml whisky 1 litru apa 4 lingurite ceai negru   Mod de preparare: Puneţi apa la fiert şi când clocoteş­te, adăugaţi plantele […]

Culesul frunzelor de ceai

Culesul frunzelor de ceai: Când vine vremea culesului în China, frunzele de ceai se smulg cu mâna, deoarece pe o singura planta exista frunze de calitati diferite. In alte tari se folosesc masini de cules, însa din cauza ca ele nu pot identifica si sorta frunzele diferite, prin aceasta metoda se produce numai un ceai […]

Ceai: Obiceiurile coreene si tibetane

Plantele de ceai si varietatile lor

Plantele de ceai sunt fie salbatice, fie cultivate, iar în China se împart în sase tipuri: albe, galbene, verzulii, verzi, rosii si negre. In Occident, ceaiul verde si ceaiul verzuliu nu sunt diferentiate, ambele fiind catalogate ceai verde. Cu toate ca în acest capitol se dau informatii generale cu privire la culoarea, aroma si gustul […]

Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri

Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri. Ceaiurile fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale beneficii si gustul delicios. Nu mai este nici un mister pentru nimeni, ceaiul ajuta […]

Tuica fiarta

Ceaiul si secretele sale

Cand 66 la suta dintre britanici consuma ceai in fiecare dimineata, trebuie sa incercam a intelege acest fenomen, cu toate aspectele ce tin de aceasta bautura. Iata cateva raspunsuri la cele mai populare intrebari despre ceai: Britanicii consuma in jur de 165 de milioane de cesti pe zi, adica 60,2 miliarde pe an. Marea Britanie […]

Beneficiile ceaiului verde

Beneficiile ceaiului verde: Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura […]

Care sunt beneficiile ceaiului

Ceaiul, consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de tumori pe creier şi de accident vascular cerebral, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează dailymail.co.uk. Cercetătorul Simon Gibbons spune că,pentru a avea efecte maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţincinci minute pentru […]

Ice tea de piersici

Ice tea de piersici din: piersici, ceai de piersici, zahar brun. Ingrediente: 1 piersică 4 plicuri ceai de piersici zahăr brun     Mod de preparare: Se fierbe 1 l de apă cu 4 lingurițe de zahăr brun. Când clocotește se adaugă ceaiul. Se oprește focul și se acoperă vasul. Se lasă să se răcească. […]

Icea tea cu fructe si lamaie

Icea tea cu fructe si lamaie din: apa, ceai de fructe, miere, lamaie, gheata.   Ingrediente: 2 l apă 4-5 linguri ceai de fructe (uscate) 4 linguri miere 1 lămâie gheață     Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Se adaugă ceaiul când clocotește și se lasă la infuzat timp de 20 de […]

Piata de ceai indoneziana

Ceai de ghimbir cu miere si scortisoara

Ceai de ghimbir cu miere si scortisoara din: apa, ghimbir, miere, lamaie, scortisoara. Inrgediente: 500 ml apă 1 rădăcină ghimbir 4 lingurițe miere 1 lămâie batoane de scorțișoară   Mod de preparare: Se curăță ghimbirul și se dă pe răzătoarea mică. Se pune apa la fiert. Când clocotește se adaugă 2 lingurițe de ghimbir ras. […]

Ceai thailandez cu gheata

Ceai racoritor cu gheata

Ceai racoritor cu gheata din: apa, flori de salcam, miere, lamaie, frunze de menta. Ingrediente: 400 ml apă 2 linguri flori de salcâm-uscate 2 linguri miere 1 lămâie frunze de mentă   Mod de preparare: Se pune apa la fiert. Când clocotește se adaugă florile de salcâm uscate. Se oprește focul, se acoperă ibricul cu […]

Reteta zilei: Granita de ceai

Granita de ceai din: ceai de iasomie, ceai verde, apa, zahar tos, lapte.   Ingrediente: 2 linguri frunze ceai iasomie 2 linguri frunze de ceai verde 4 cani de apă 2/3 ceasca de zahar tos 1 cana de lapte     Mod de preparare: Combinati frunzele de iasomie si frunzele de ceai verde intr-un blender […]

Ceai de lemongrass

Ceai de lemongrass din: lemongrass, miere, apa. Lemongrass este o planta tropicala cu frunze lungi si tulpini subtiri si fibroase, folosita frecvent in bucataria asiatica, mai ales in bucataria tailandeza, indiana si vietnameza. Are un gust usor citric si poate fi folosit atat in prepararea supei, cat si in prepararea curry-urilor, stir-fry-urilor si a altor feluri […]

Ice tea cu mentă şi pepene

Ice tea cu mentă şi pepene. Se amestecă 200 ml ceai ver­de rece cu 2-3 linguri de sirop de arţar, 100 ml suc de portocale şi 2 linguri suc de limete. Se serveşte cu pepene şi felii de portocale. Ice tea cu mentă şi pepene Ice tea cu mentă și pepene este o băutură răcoritoare […]