Chec cu branza de vaci
PrinteazaChec cu branza de vaci din: oua, margarina, lamaie, sare, branza, stafide, faina, unt.
Ingrediente:
- oua
- 150 g margarină
- 2-3 pastile zaharină
- zeama de la 1 lămâie
- 1 praf de sare
- 250 g brânză de vaci frecată
- 50 g stafide
- 300 g faina
- 50 g unt
Mod de preparare:
Chec cu branza de vaci: Se freacă 150 g margarină cu 3 gălbenuşuri şi 2-3 pastile zaharină, apoi se adaugă zeama de la 1 lămâie şi se amestecă bine compoziţia.
Se adaugă 1 praf de sare, 250 g brânză de vaci frecată cu 3 albuşuri bătute spumă şi cu 50 g stafide spălate.
Se adaugă coaja de la 1 lămâie rasă şi 300 g făină cernută şi se amestecă până la omogenizare.
Se toarnă aluatul în tăvi de chec unse cu 50 g unt şi tapetate cu făină; se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit încă 30 minute.
Pofta buna!