Chec cu branza de vaci

Printeaza

Chec cu branza de vaci din: oua, margarina, lamaie, sare, branza, stafide, faina, unt.

Ingrediente:

  • oua
  • 150 g margarină
  • 2-3 pastile zaharină
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 praf de sare
  • 250 g brânză de vaci frecată
  • 50 g stafide
  • 300 g faina
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Chec cu branza de vaci: Se freacă 150 g margarină cu 3 gălbenuşuri şi 2-3 pastile zaharină, apoi se adaugă zeama de la 1 lămâie şi se amestecă bine compoziţia.

Se adaugă 1 praf de sare, 250 g brânză de vaci frecată cu 3 albuşuri bătute spumă şi cu 50 g stafide spălate.

Se adaugă coaja de la 1 lămâie rasă şi 300 g făină cernută şi se amestecă până la omogenizare.

Se toarnă aluatul în tăvi de chec unse cu 50 g unt şi tapetate cu făină; se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit încă 30 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.