Chec cu crema de ciocolata din: oua, zahar, lapte, cacao, unt, faina, praf de copt, esenta.
Ingrediente:
2 ouă
250 g zahăr
150 ml lapte
30 g cacao
100 g unt (margarină)
250 g făină
1/2 plic praf de copt
esenţă la alegere
Mod de preparare:
Zahărul, împreună cu untul, laptele şi cacaua le pui la fiert într-o cratiţă, la foc mic şi le amesteci încontinuu.
Când amestecul începe să fiarbă, îl mai laşi circa 10 minute pe foc, apoi dai vasul deoparte şi laşi compoziţia la răcit.
Din acest amestec opreşti o câniţă. Albuşurile le separi de gălbenuşuri. In compoziţia preparată înainte, adaugi pe rând cele două gălbenuşuri, omogenizând bine după fiecare.
Mixezi albuşurile bine până devin spumă şi le încorporezi în compoziţia anterioară.
Amesteci şi apoi adaugi făina, praful de copt şi esenţa dorită. Amesteci bine cu o lingură de lemn, de sus în jos, până se încorporează bine făina.
Acest amestec îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care o dai la cuptorul încins în prealabil la 160°C.
Laşi la copt până trece testul cu scobitoarea. Torni compoziţia din căniţă peste checul cald, apoi îl laşi la răcit.
Chec moale cu ciocolata din: oua, ciocolata, faina, praf de copt, zahar, unt, fructe. Ingrediente: 250 g ciocolată neagră 3 ouă 100 g zahăr pudră 60 g făină o linguriţă praf de copt 80 g unt 50 g făină de migdale o lingură fructe din vişinată Pentru glazură: 100 g ciocolată neagră 100 ml frişca lichidă […]
Chec cu ciocolata si banane din: banane, ciocolata, cacao, faina, unt, zahar, oua, praf de copt. Ingrediente: 3 banane bine coapte 130 g ciocolată 30 g cacao 180 g făină 120 g unt 80 g zahăr 2 ouă un plic praf de copt un praf sare Mod de preparare: Două banane se mărunţesc cu furculiţa […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.