Chec de dovlecei cu nuci si stafide
PrinteazaO reteta simpla de chec de dovlecei cu nuci si stafide din: unt, zahar, oua, dovlecei, mar, faina, sare, praf de copt, scortisoara, nuci, alune si stafide.
- 200g de unt moale
- 200g de zahăr
- 2 ouă
- 150 g de dovlecei (doi dovlecei mici sau unul mare)
- 1 măr mic
- 200 g de făină
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 60 g de nuci, alune tocate
- 80 g de stafide
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o formă de chec de aproximativ 20cm x 12cm x 9cm şi se tapetează cu făină. Se bat untul şi zahărul împreună până se obţine o cremă omogenă. Se adaugă ouăle, pe rând, având grijă să se încorporeze bine.
Se dau pe râzătoare dovleceii şi mărul, se storc pentru a înlătura excesul de apă, apoi se încorporează în compoziţie. Se amestecă într-un bol făina, sarea, praful de copt şi scorţişoara, apoi se încorporează, formând un aluat. Se adaugă nucile şi stafidele.
Compoziţia astfel obţinută se transferă în forma de chec şi se dă la cuptor timp de aproximativ 1 oră, până ce capătă o culoare aurie. înainte de a o scoate din formă se lasă să se răcească.
Chec de dovlecei cu nuci si stafide
Pofta buna!