Chec de morcovi cu costita afumata
PrinteazaChec de morcovi cu costita afumata din: morcovi, costita, oua, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 1200 g morcovi
- 20 felii subţiri de costiţă
- 4 ouă
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai morcovii bucăţi, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu ouăle.
Potriveşti de sare şi piper şi omogenizezi compoziţia. Prăjeşti apoi feliile de costiţă în ulei încins.
Ungi cu unt o formă de chec, o tapetezi cu hârtie de copt unsă la rândul ei cu unt şi întinzi o parte din compoziţia de morcov, apoi feliile de costiţă, morcov, felii de costiţă, morcov. Ultimul strat să fie de felii de costiţă.
Dai apoi checul la cuptor, pe baie de aburi pentru 45 de minute.
Când este gata, îl laşi puţin să se răcească, apoi îl tai felii.
Pofta buna!