Friptură de Pui în Sos de Roșii și Ardei. Dacă sunteți în căutarea unei rețete care să vă încânte papilele gustative și să aducă un strop de culoare la masa de prânz sau cină, friptura de pui cu sos de roșii și ardei este alegerea perfectă. Această rețetă combină suculența pieptului de pui cu bogăția […]
Chec invelit in ciocolata
PrinteazaChec invelit in ciocolata din: faina, zahar, amidon, merisoare, smantana, oua, praf de copt, ciocolata.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 300 g zahăr
- 100 g amidon porumb
- 250 g merişoare uscate
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 ml smântănă pentru frişcă
- 5 ouă
- 1 plic praf de copt
Pentru glazura:
- 300 g ciocolată neagră
- 100 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Chec invelit in ciocolata: Într-un vas încăpător pui ouăle, zahărul tos şi cel vanilat şi mixezi. Adaugi treptat făina cernută, combinată cu praful de copt şi cu amidonul de porumb şi amesteci până obţii un aluat moale.
Baţi smântâna până când se intăreşte. Cu o spatulă o încorporezi, de sus în jos, în aluat.
Adaugi merişoarele pudrate cu făină şi amesteci. Torni compoziţia intr-o tavă tapetată, pe care o dai la cuptorul preîncălzit 30-45 de minute ori până când trece testul scobitorii.
Cănd este gata, scoţi checul pe un grătar şi îl laşi să se răcească. Topeşti ciocolata neagră pe baie de aburi, după care îmbraci checul. La fel procedezi şi cu ciocolata albă.
Pofta buna!
Țuică de pere – În inima tradițiilor românești, țuica de pere ocupă un loc de cinste, fiind mai mult decât o simplă băutură – este o artă transmisă din generație în generație. Rețeta de astăzi redescoperă această tradiție autentică, oferind pasionaților de distilate posibilitatea de a crea o țuică de pere cu un gust profund […]