Cheesecake cu coajă confiată de portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de Cheesecake cu coajă confiată de portocale din: portocale, zahar, biscuiti, unt, crema de branza, smantana, zahar fin si baileys.

Ingrediente:Cheesecake cu coajă confiată de portocale

  • 3 portocale mari
  • 200 g de zahar
  • 200 g apa

pentru cheesecake:

  • 5 biscuiti, faramitati
  • 25 g unt nesarat, topit
  • 250 g crema de branza
  • 4 linguri smantana dulce
  • 4 linguri de zahar fin
  • 5 linguri de Baileys

 

Mod de preparare:

Se spală bine portocalele, apoi se curăţă cu un cuţit (ca pe cartof). Se îndepărtează pieliţa albă cu ajutorul unui cuţit foarte bine ascuţit.

Se pun câte 3-4 felii una peste alta şi se taie jullien sau cât mai subţire. Intre timp, se pune la fiert apa cu zahărul; când începe să fiarbă se adaugă fâşiile de coajă de protocală şi se lasă 5-10 minute, apoi se micşorează focul şi se mai lasă la fiert 20 de minute, până se formează un sirop gros.

Se stinge focul şi se lasă siropul la răcit 10 minute. Se scoate apoi coaja confiată de portocală pe o hârtie de copt şi se lasă la răcit.

Se amestecă biscuiţii cu untul şi se pun cu o lingură în pahare. Se amestecă într-un castron crema de brânză, smântână, zahărul şi crema de whiskey.

Se toarnă amestecul în pahare şi se decorează cu coaja confiată de portocale.

Cheesecake cu coajă confiată de portocale

Cheesecake cu coajă confiată de portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.