Cheesecake cu coajă confiată de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de Cheesecake cu coajă confiată de portocale din: portocale, zahar, biscuiti, unt, crema de branza, smantana, zahar fin si baileys.
- 3 portocale mari
- 200 g de zahar
- 200 g apa
pentru cheesecake:
- 5 biscuiti, faramitati
- 25 g unt nesarat, topit
- 250 g crema de branza
- 4 linguri smantana dulce
- 4 linguri de zahar fin
- 5 linguri de Baileys
Mod de preparare:
Se spală bine portocalele, apoi se curăţă cu un cuţit (ca pe cartof). Se îndepărtează pieliţa albă cu ajutorul unui cuţit foarte bine ascuţit.
Se pun câte 3-4 felii una peste alta şi se taie jullien sau cât mai subţire. Intre timp, se pune la fiert apa cu zahărul; când începe să fiarbă se adaugă fâşiile de coajă de protocală şi se lasă 5-10 minute, apoi se micşorează focul şi se mai lasă la fiert 20 de minute, până se formează un sirop gros.
Se stinge focul şi se lasă siropul la răcit 10 minute. Se scoate apoi coaja confiată de portocală pe o hârtie de copt şi se lasă la răcit.
Se amestecă biscuiţii cu untul şi se pun cu o lingură în pahare. Se amestecă într-un castron crema de brânză, smântână, zahărul şi crema de whiskey.
Se toarnă amestecul în pahare şi se decorează cu coaja confiată de portocale.
Cheesecake cu coajă confiată de portocale
Pofta buna!