Chifle cu unt si scortisoara
PrinteazaChifle cu unt si scortisoara din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, oua, lapte, scortisoara.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- un cub drojdie proaspătă
- 60 g zahăr pudră
- 100 g unt topit
- un praf sare
- 2 ouă
Pentru copt:
- 2 linguri lapte
- 2 linguri zahăr cristale
- scorţişoară
Mod de preparare:
Chifle cu unt si scortisoara: Se desface drojdia cu puţin lapte călduţ şi se lasă deoparte.
Intr-un lighean, se pun făina, zahărul, sarea şi se amestecă. Se face un gol la mijloc şi se adaugă untul topit, drojdia, ouăle şi laptele. Se amestecă şi se lasă la crescut 60 de minute.
Se frământă apoi aluatul pentru a scoate aerul, se împarte în bucăţi de mărimea unei portocale, se întind şi se împletesc.
Se aşază în tava uşor unsă şi se mai lasă la crescut pentru 30 de minute.
Se dau la cuptor 10 minute. Se scot, se ung cu lapte şi apoi se presară zahăr amestecat cu scorţişoară. Se mai lasă 10 minute la copt.
Pofta buna!